miercuri, 2 decembrie 2015

Miercurea fara cuvinte (49) - Târgul de Advent Augsburg


Dorești să participi la MIERCUREA FARA CUVINTE? Este simplu si amuzant! Nu trebuie decât să afisezi pe blogul tău o fotografie sau o serie de fotografii care "să vorbeasca fără cuvinte" și apoi sa introduci linkul în tabelul de mai jos.
Este WORDLESS WEDNESDAY... mai stai mult pe gânduri? Înscrie-te! :-)

54 de comentarii:

  1. Frumoasă tradiție !
    Atmosfera sărbătorească a început :)
    Happy WW !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este unul din cele mai vechi Târguri de Advent din Germania, "der Augsburger Christkindlesmarkt" este denumirea sub care îsi deschide portile în fiecare an, începând din 1949, însa exista dovezi ca târgul acesta a exsitat înca din secolul 15.
      Happy WW! ☺

      Ștergere
  2. Vazand aceste imagini, cred ca iti spune petreceri frumoase! :)
    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. fiecare zi de Advent este prilej de bucurie si culmea va fi atinsa de Craciun :)
      Happy WW! ☺

      Ștergere
  3. Ce frumos! Se simte că e sărbătoare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ghirlande cu clopoţei şi şoricei sunt pe-acolo?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. soricei din martipan sau jeleu exista categoric, însa mi-e teama ca nu la acestea ti-e gândul :)))

      Ștergere
  5. Ce atmosferă frumoasă, de sărbătoare, aveţi acolo! Să fie o lună a sărbătorilor plină de bucurii!
    Happy WW, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc asemenea, Alex draga! Si voua sa va fie luna decembrie vesel si luminos!

      Ștergere
  6. Cand va fi ziua cea mai aglomerata?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe întreaga perioada de Advent, târgurile sunt aglomerate zi de zi. În mod special, sfârsit de saptamâna si serile fiecarei zile, sunt deosebit de animate.

      Ștergere
  7. Abia așteptam să mă aduci la Augsburg, la târg! ☺ E încântător!

    Happy WW, dragă Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) voi mai reveni cu invitatii la plimbari virtuale prin târguri de Advent, aici în Augsburg si în alte locuri minunate :)
      Happy WW, Zina draga!

      Ștergere
  8. Bună dimineaţa !
    Te invit să vezi aspecte de la Parada din Alba Iulia.
    În acest an Parada a fost fotografiată de Ioana.

    RăspundețiȘtergere
  9. E foarte frumos, si in Bucuresti e frumusel, eu astept sa vad cum va fi in Roma, desi stiu ca nu e printre cele mai laudate targuri, tot mi-s curioasa. :)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. spiritul Craciunului pluteste în aer :) Fiecare Târg de Advent are o atmosfera speciala.
      Distractie faina la Roma! te pup

      Ștergere
  10. Frumoase fotografii,a venit decembrie cu sărbătorile de iarnă!
    O zi pe placul inimii tale îți doresc,CARMEN!
    Îmbrățișez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  11. Parcă se simte prin monitor aroma de sărbătoare din fotografii ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce frumos! Pana n-am sa revin pe acolo, n-o sa-mi treaca dorul de Bavaria! Dac'ai fost odata, iti ramane vesnic in suflet!
    La Augsburg n-am ajuns, e pe lista! :-)
    Calde salutari, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bavaria este renumita în lume prin minunatele Târguri de Advent.
      Neaparat sa vii în Augsburg, nu vei regreta. Sa asisti la traditionalul "Concert al Ingerilor" care ar loc în fiecare zi de vineri, sâmbata si duminica, la ora 18 punct! :)

      Ștergere
  13. Alta lumea, alta civilizatie, alt mod de viata si de a gandi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bavaria este un loc unic în lume! ☺ "In Bayern gehen die Uhren anders" / "În Bavaria ceasurile merg altfel" - a spsu Willy Brandt ( fost cancelar al Germaniei în perioada 1969 - 1974, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, în anul 1971)

      Ștergere
  14. Aş vrea să pun undeva, la vedere un mesaj către absolut toţi participanţii la joc - şi nu numai către ei, fiindcă numai azi am văzut, de două ori, ceva peste care nu dau prima dată.
    Fiindcă glasul tău, Carmen, e auzit de mai mult mai mulţi bloggeri decât al meu, poate vrei să preiei cele de mai jos într-un articol, eventual în altă formă, care ţi se pare mai potrivită:

    "A spune „sursa foto: google/google images”, e ca şi cum ai da un citat dintr-o operă literară şi, în loc să-i precizezi titlul şi autorul, ai spune: „sursa: o carte.” Nu e corect faţă de cel care a pus poza online. Corect e să pui un link către site-ul sau blogul lui, sau către peretele lui de FB – adică exact către locul unde ai găsit imaginea.
    Oricât de multe ar fi pozele dintr-un articol, nu e greu să scrii sub fiecare poză, în chip de legendă, „sursa” ca ancoră pentru un link către locul unde ai găsit imaginea respectivă. Dacă vrem o Românie frumoasă din toate punctele de vedere, trebuie să ne străduim să fim corecţi cu toţii, oricând şi oriunde."

    Mulţumesc - fie şi numai pentru că ai citit cele de mai sus.
    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În legatura cu drepturile de autor-online - sunt perfect de acord cu tine si este bine ca ai lasat acest mesaj la articolul MfC, pentru ca va fi citit cel putin de catre participanti.
      In ceea ce ma priveste, folosesc pe blog fotografii personale în proportie de 99%, iar pentru cele 1% precizez sursa lor, la fel ca si in cazul textelor pe care le pun in gilimele si precizez sursa prin link. Si eu consider ca facut altfel, actul se numeste FURT.
      Acum câtiva ani, lasam plagiatorilor mesaje prin care le laudam fotografiile, cerând în mod intentionat amanunte, astfel încât sa-i fortez sa recunoasca faptul ca nu le apartin, apoi reveneam si spuneam - "daca ai fi precizat sursa [...]" bla-bla, bla-bla... Apoi am renuntat, nu am vrut sa ma transform în "jandarm" sau "educator", in fond fiecare este responsabil pentru amprentele pe care le lasa în internet si la fel ca tine, abia astept sa vina vremea când se va si aplica legea - pentru ca ea exista înca din 14 martie 1996 (Legea nr. 8/1996)
      Bineînteles ca m-am înfuriat de cate ori mi-am descoperit textele articolelor postate pe alte bloguri fara sa fie mentionat numele meu sau am dat peste fotografii personale, afisate în alte articole, deasemenea fara sa fie precizat ca sunt preluate de la mine. I-am "certat" si le-am cerut sa le stearga sau sa recunoasca provenienta, dar... cine stie de câte ori nu am descoperit plagiatul?!
      Eu sper într-o lume mai buna, într-o lume in care oamenii sa se respecte, sa-si zâmbeasca natural... Sunt sigura ca acea zi, va veni!

      Ștergere
    2. Mariana, observatia ta este potrivita si in spiritul adevarului, cu un amendament: in unele cazuri fotografiile, desenele etc. apar in mai multe locuri (surse) - o fotografie, de exemplu, poate sa apara pe 100 de bloguri si nu putem afla autorul respectivei fotografii (in unele cazuri se poate afla, in altele nu) deci ar fi, oarecum, necinstit sa punem link catre siteul unde a fost descoperita de noi fotografia pentru ca nu favorizam autorul ci pe cineva care, la randul lui, a preluat imaginea de undeva fara a scrie sursa. Altfel spus, cand nu putem identifica autorul dar vrem sa folosim poza, mai cinstit este sa scriem: "sursa Google". Unele imagini au semnatura autorului si cand e pastrata aceasta semnatura se poate scrie "sursa Google" (mai ales cand e o semnatura nu tocmai lizibila si nu putem cauta site-ul autorului)... tocmai pentru a evita link direct spre un site unde mai apare foto.

      Ștergere
    3. nu sunt de acord... Când preiau o fotografie de pe un site, pornesc de la premiza ca administratorul acelui site este cinstit si eu mentionez ca sursa site-ul lui; daca el a copiat-o ilegal - e pacatul lui!
      Eu asa vad situatia...

      Ștergere
  15. Foarte frumos! Dar cred că nici Sibiul cu târgul de Crăciun nu se lasă mai prejos. :)
    Happy WW, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. într-adevar, Sibiul are decoratiuni minunate pentru Târgul de iarna - poate cele mai frumoase din România.
      Happy WW! ☺

      Ștergere
  16. Am savurat in Londra un astfel de targ, foarte fain, mai ales cand frigurosii nu au de suferit. :)))
    Happy WW! xo

    RăspundețiȘtergere
  17. Superb! Sunt convinsă că în realitate e și mai frumos! Târgurile de Crăciun din Germania și Austria sunt cu adevărat spectaculoase. Merită vizitate, mai ales împreună cu cei mici... :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sarbatorirea Craciunuli si bucuria perioadei de Advent este o traditie germana, preluata în întreaga lume.

      Ștergere
  18. Frumoasa atmosfera surprinsa in fotografiile tale!O zi minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  19. de mâine în trei saptamâni este Ajunul Craciunului! zboara vremea...
    Happy WW! ☺

    RăspundețiȘtergere
  20. Mi-e dor de târgurile de Advent / Crăciun din Germania (am amintiri minunate de la Christkindlesmarkt Nurnberg), deci îți mulțumesc pentru aceste imagini, care îmi aduc aminte în ce dată suntem :)

    Eu, revenind la MfC, rămân fascinat de câteva lucuri pe care le tot descopăr și redescopăr în fel și chip. Dar voi vizita curând Târgul din centrul Bucureștiului.

    Cât despre drepturile de autor online și sumedenia de bloguri și pagini FB pe care nu ai cum și nici de ce să le controlezi, ai dreptate în ceea ce spui. Eu caut și caut cea mai bună modalitate de instaurare a civilizației online, cu tot ce implică ea. Ştiu că argumentele cele mai puternice sunt cele coercitive; cum ar fi să se mizeze pe educație?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Târgul din Nürnberg are parte de "culise" grandioase si este unul din cele mai frumoase târguri de Advent din Germania.
      Privitor la copyright, pot spune ca am cunoscut multe persoane inteligente si cu educatie care administreaza bloguri în paginile carora majoritatea articolelor sunt realizate prin copy past fara sa fie precizate sursa si fara sa aceste persoane sa fie constienti ca nu este corect ceea ce fac...

      Ștergere
  21. Ce frumos este!!
    :D Chiar zilele trecute am citit despre Fuggerei. Asa ma bucur sa descopar acum Targul Advent din Augsburg :). Multumesc mult :*!!!
    Cred ca e ceva special in atmosfera aceea de poveste, chiar daca se fac si la noi in ultimul timp... din pacate nu este acelasi lucru.

    Pupici cu drag!!! Happy WW !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu amscris numeroase articole despre Augsburg, despre Fuggerei, etc :) Si scriu in fiecare an despre Augsburger Christkindlesmarkt :) Ma bucur ca iti place Augsburgul :) pup si eu
      Happy WW! ☺

      Ștergere
  22. Elegant, foarte elegant! Si vesel!
    Targul din BV nu stiu cum va fi anul acesta - prea elegant nu mi s-a parut vreodata, dar anul acesta s-ar parea ca va fi interzis "focul deschis"... avand in vedere tragedia din Bucuresti, in 30 octombrie... Poate ca e mai bine fara foc deschis, pentru ca nu se vor mai vinde mici si alte prajeli, nu se va mai vinde tuica fiarta si vin fiert si hainele nu se vor mai imbacsi de la fel si fel de mirosuri.
    Imi plac tare mult astfel de targuri - in copilarie mergeam an de an si era frumos chiar daca nu la fel de sclipitor ca acum. :)
    Noapte buna!
    Imbratisari si pupici cu drag, de la trio pentru duo! <3
    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu zapada, ar fi putut fi si mai vesel :) Dar... nemultumitului i se taie nasul - asa se spunea când eram mici :))
      De astazi a incetat sa bata vantul, maine chiar se anunta zi cu soare, asa ca vom profita sa atârnam la casa ghirlandele luminoase... suntem un pic in intârziere însa nu avea nici un sens sa ne chinuim pe vant si frig. De astazi în trei saptamâni vom serba Craciunul! Iubesc acest sezon al sarbatorilor...din acest pdv am ramas un copil! :)
      Noapte buna, somn usor! Pupici si îmbratisari , de la duo pentru trio <3
      Happy WW! ☺

      Ștergere
  23. Multe am invatat de la tine!Cum sunt la fete am gasit un astfel de calendar si l-am luat pentru Thea.Imi pare rau ca vroiam sa vizitez si eu cateva targuri,dar m-a pocnit ,iar o raceala,firar sa fie...,daca am uitat ca ieri e miercuri si am postat de pe telefon iti dai seama ca sunt in lumea mea.Numai bine si sanatate sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  24. vai ce frumos este...mai ca imi vine sa vin in zbor!!!

    RăspundețiȘtergere
  25. Luminile s-au pornit!
    Sa asteptam sa vina minunatele sarbatori!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  26. Frumos targul vostru de Craciun, ca-ntotdeauna! Ma apuca nostalgia cand ma uit la poze... S-a deschis si-n Bucuresti; o sa-l vizitez saptamana viitoare, cand ma intorc acasa, ca sa-l arat fara cuvinte :) Te pup! p.s. noi am cumparat prima sticla de Gluhwein, ca se lasa frigul tot mai mult in fiecare zi :)

    RăspundețiȘtergere
  27. Ma despart doar 2 ore si jumatate de targul asta ! Interesant !!Multumesc !

    RăspundețiȘtergere