luni, 25 martie 2024

Palmsonntag

Astazi este Palmsonntag...  s-ar putea traduce ca "Duminica Floriilor". Pastele catolic uneste anul acesta doua luni: prima zi de Paste este în ultima zi din martie si a doua zi de Paste este în prima zi din aprilie. Deci, peste o saptamâna, adica foarte devreme...
Vremea este instabila si foarte variata. Joi a plouat în rafale si chiar cu măzăriche (grindina mica), vineri la orele amiezii au fost 20°C, sâmbata a plouat din nou si s-a racorit bine de tot! Azi noapte s-au înregistrat zero grade! Astazi bate vântul foarte puternic si cerul este plumburiu... nu iesim din casa decât scurt, pentru cele trei plimbari-standard cu Leo. 
Vineri însa am profitat din plin de soare! Si bine am facut! La ora 12 am încheiat saptamâna de lucru si am iesit cu Helmut si Leo în Gradina Botanica.
Cerul era azuriu, aerul parfumat suav si de jur împrejur totul verde. Si muuulta liniste! Si flori multicolore, si pomi înfloriti si fluturi si albinute... Un sentiment de bine ne-a împresurat ca o îmbratisare tandra si sincera. Atât de bine ne-a facut aceasta plimbare! 
Brândusele s-au trecut, au ramas doar câteva ciufulite de vreme... Parcul a fost plin de narcise. Narcise de toate tipurile, din acelea galbene cu "trompeta", din cele albe cu "coronitata", din cele alb-galbene... un adevarat paradis al narciselor! 
Lalelele înca nu au înflorit, doar soiul acela stelat-pitic. Majoritatea galben-pai si câteva rosii ca focul.  Panselutele multicolore si florile de nu-ma-uita, decoreaza superb marginile aleilor în parc. 
Dar parca mai frumoase ca toate celalalte, anemonele ies în evidenta prin culorile vii ale petalelor mari si delicate. Rosii, albastre, violete si albe, se înalta gratioase în tufe bogate, atragând atentia oricarui trecator. 
Chiar daca monentan foarte capricioasa, primavara este prezenta si foarte frumoasa! 

19 comentarii:

  1. Chiar așa se traduce "Duminica Floriilor", anul acesta foarte devreme la catolici, iar la ortodocși foarte târziu.
    🙂 "Plimbarea standard" 🙂 cu răsfățatul Leo.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumoase-s toate! nebunie frumoasă acolo!
    Zi frumoasă îţi doresc, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am văzut că și in Bruxelles se pregăteau pentru Paște, însă nu știam sigur când va fi. Grădina Botanică este plină de culoare! Florile sunt foarte frumoase. Să ai o săptămână usoară! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt recunoscător pentru angajamentul tău față de conținut de calitate. Postarea ta a fost excelentă. Găsește echilibrul interior cu sfaturile noastre de pe blogul de wellness.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hmmmm... ar trebui sa multumesc pentru apreciere si sfat... Danke 👍🏻

      Ștergere
  5. Superb! Sper ca Ziua de Florii ti-a fost frumoasa! Daca mozaicul arata atat de minunat, imi dau seama cum a fost pe viu.
    O saptamana cu inspirate pregatiri, draga Carmen!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suzana draga, multumesc ☺ ziua Floriilor mi-am facut-o frumoasa, acasa, cu familionul ♥ Vremea a fost... oribila! A plouat în rafale, nici cu Leo nu am putut sa iesim la amiaza (daca ar fi plouat normal, am fi iesit)
      Numai bine si tie, draga mea!❤️😘

      Ștergere
  6. Tocmai am realizat ca m-am pacalit singura. Credeam ca micii ajung pe 1 in tara, dar ajung de fapt pe 31 :D. Adica fix de Pastele catolic. Vai... trebuie sa ma reorganizez putin si din scurt (o zi conteaza si inca in ce fel...) .
    O plimbare cu adevarat superba - ce de flori minunate!!! Cum sa nu te limbi prin asemenea locuri? :).
    Iti multumesc ca ne-ai luat si pe noi :D.
    Pupici cu drag!!!O saptamana fabuloasa sa fie si pregatiri de Paste asa cum iti doresti :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Practic, saptamâna aceasta are doar 4 zile lucratoare, iar copiii au vacanta deja din 23.03. Vineri este zi libera - Vinerea Mare. Eu voi avea concediu de relaxare de vineri pâna pe 14.04! Juhuuuu! ❤️😘
      Iti doresc vacanta placuta alaturi de sora ta si de baietei ❤️😘 Numai bine!

      Ștergere
  7. Ce frumoasă colecţie de flori! Şi pari exact în elementul tău printre ele! 😊

    Şi ce mare distanţă e anul ăsta între Paştele catolic şi cel ortodox, care pică tocmai în prima duminică din mai! (Am avut o mătuşă - botezată Pia pe blogul meu - care, la bătrâneţe, le scria tuturor autorităţilor bisericeşti de la noi, cerându-le să facă cele două sărbători ale Paştilor să coincidă. Dacă nu mă înşeală memoria, i-a trimis o scrisoare şi Papei.)

    O săptămână frumoasă şi sărbători cu numai cu bine, dragă Carmen! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daraga ta Tanti Pia a fost o vizionara, nascuta prea devreme pentru o revolutie bisericeasca. Vaticanul este atât de anti-modificări ale propriilor legi prafuite de secole!
      Trimit gânduri bune si îmbratisari ❤️😘 Numai bine, draga Vero!

      Ștergere
  8. Si la noi vremea este capricioasa. Cand sunt zile insorite, cand vin ploile si vantul.
    Doamne, cat de frumos este in parc. O explozie de culori care incanta ochiul si aduce bucurie in suflet.
    Iti doresc o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gradina botanica din Augsburg este una din cele mai frumoase si mai îngrijite parcuri din Germania. In orice anotimp exista ceva nou, ceva frumos, de admirat. Noi mergem cu multa placere, chir si iarna, când zapada ajunge pâna la genunchi! Exista un "șopru"... o "șură" (istorica) in care sunt in mod regulat organizate expozitii foarte interesante, ori de pictura (flori si peisaje) ori de mirodenii, ori de plante de ghiveci (orhidee)... Si exista si o cupola-sera, unde este adapostita vegetatia exotica, uneori chiar expozitie de fluturi vii, tropicali. Administratia gradinii are mereu idei interesante! Iar partea de parc numita "gradina japoneza" este un paradis, in orice anotimp! Acum... ciresii sunt o spelndoare! Unii se scutura, altii abia înfloresc, este minunat!
      Numai bine Ioana draga! ❤️😘

      Ștergere
  9. O duminică cu adevărat binecuvântată cu multe flori și multă frumusețe...

    RăspundețiȘtergere