marți, 7 februarie 2023

Curs de ceramica / Ianuarie 2023

10 comentarii:

  1. Ce interesant este cursul!! Si cat de frumoase sunt rezultatele :*!!!
    Cred ca a fost o experienta deosebita! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, mi-am dorit de mult sa fac asa ceva, sub indrumarea unui artist. Pentru ca mici încercari de modelare am mai avut eu, bineinteles obiectele doar uscate la aer. De data aceasta am reusit sa modelez, apoi a fost prima ardere la 1000°C dupa care a urmat "colorarea" - aplicarea lazurii speciale si din nou ardere la 1200°C.
      ce a fost ciudat pentru mine, a fost ca aceste culori de portelan in stare umeda sunt toate "gri"... Trebuie sa lucrezi foarte concentrat sa stii unde ai pus, ce culoare ai pus si unde mai trebuie revenit?!
      In cazul lucrarilor mele, pentru ca am ales ca lazura sa fie rezistenta la interperii si ger (girafa, soricica si cele doua mogaldete, isi vor avea locul in rasadurile cu flori, respectiv mirodenii si plante aromatica. Apropo ;-) girafa este Miss Ella, soricica Miss Colette iar cei doi sunt "Admiratorul" si "Visatorul") am avut parte doar de culori pastel. Mi-as fi dorit ceva mai "tare" dar... atelierul nu a avut decat aceste culori la dispozitie. Insa... sunt multumita de rezultat :-)
      Te pup. Numai bine!

      Ștergere
  2. Cat de interesant un astfel de curs!
    Girafa mi-a desenat un zambet larg! 😊
    Felicitari! 💐 Sunt reusite! Cred ca e "usor dificil" sa lucrezi ceramica.
    Imbratisari cu drag, de la noi pentru voi! ❤ 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Girafa si soricica sunt compuse din mai multe elemente: sunt cativa cilindrii cu diverse diametre si discuri intermediere , aceste vor fi pusi pe o tija metalica si in capat va fi pus"capul". Tija se infige in pamamt si dintre flori, la vara se vor vedeau gaturile iesirea si ochii mirati ai Domnisoarei Ella Si a lui Miss Colette 🦒🐀
      Pupici si imbratisari de la Trio pentru Trio ❤️😘🤗

      Ștergere
  3. Am descoperit și pe fb că ai activități diverse și toate interesante 👍
    Pupici cu drag ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mi-a placut de copil sa pictez si sa modelez lut, dar nu am urmat cursuri speciale. In timpul scolii am jucat volei, asa ca timpul liber s-a redus muuult. Au urmat facultatea, serviciul, copiii... Timp pentru a ma inscrie la cursuri de arta am gasit abia acum :-) Am urmat doua cursuri mici, de pictura pe tema fixa (doar cateva ore la dipozitie) si acest curs de ceramica - desfasurat desfasurat de-a lungul a 4 saptamâni, cate 4 ore pe saptamâna. A fost foarte greu, pentru ca martea, dupa orele de serciciu, de la ora 18 la ora 22 am avut cursul de ceramica - am fost obosita însa deosebit de încântata de ceea ce învat si de ceea ce a iesit de sub mâinile mele ;-)
      Cred ca ma voi mai înscrie inca o data la un curs de ceramica - pentru avansati, dar mai la vara - sa fie si zilele mai lungi. Parca daca este asa întuneric seara, nu prea am elan ☺☺☺
      Te pup draga mea ♥

      Ștergere