joi, 30 ianuarie 2020

Cum am ignorat eu griul de ianuarie?!

Este penultima zi de ianuarie, penultima zi a unei luni sumbre, cu vreme ciudata, deprimanta. O luna pe care o mai numim "ianuarie mată" poate si pentru ca este prima luna dupa stralucitoarea si vesela luna decembrie, o luna de iarna fara soare dar... si fara zapada! Este luna în care adesea suferim de o dispoziție proastă, dispozitie împotriva careia daca nu luptam, putem sa cadem rapid în asa numita depresie de iarna.
Ceea ce am scris în articolul "Ianuarie mohorât" nu sunt sfaturi goale. Sunt gânduri bune, bazate pe experienta mea personala ♥ Si ca dovada, iata aici pe scurt, cum am reusit eu sa depasesc mohoreala de ianuarie:
La categoria "hobby, mesterit prin casa":
- am spilcuit masuta cu roti  ( articolul "Semne bune anul are")
- am tricotat un fular (negru cu dungi aurii) →→→
La categoria "muzee, arta-cultura":
- am vizitat Muzeul Textil – Augsburg si Muzeul Vitalberg – Partisau / Tirol (voi publica articol separat)
La categoria "familie, prieteni, colegi de serviciu":
- le-am avut la noi pentru trei zile pe Emma si Greta, nepotelele din Memmingen (videoclip aici mai jos)
- am luat parte la dineul de început de an organizat de firma la care lucrez (fotografii aici mai jos)
- am iesit la plimbare pe malul râului Wertach cu o prietena si colega de serviciu, sa facem fotografii ( MfC "La plimbare" + videoclip aici mai jos)
La categoria "noi cunostinte":
- am ajutat familia MAB din Iasi, pe durata sejurului în Augsburg (voi publica articol separat)
La categoria "excursii":
- am fost o zi în Bregenz si Lindau, la lacul Bodensee ("MfC "O zi de iarna" + voi publica articol separat)
- am fost o zi la München, plimbare pe bulevardul central
- am fost o zi în Pertisau – la lacul Achensee, în Austria (MfC- "Am gasit zapada"+ voi publica articol separat)
~~~~~~~~~~ // ~~~~~~~~~~~~~~
Si toate acestea pe lânga orele de serviciu (minimum 40 ore pe saptamâna). Pentru mine, luna ianuarie fost o luna plina, vesela si deosebit de frumoasa! ☺
Detalii:
În prima saptamâna a lunii ianuarie, de joi pâna duminica, le-am avut pe Emma si Greta la noi într-o asa zisa mini-vacanta. Nu am iesit nicaieri, pentru ca cea mare - Emma, a tusit ca un magarus. Am desenat, am citit, am dansat si ne-am uitat la TV la emisiuni pe KiKa.

Duminica la amiaza, dupa ce fetitele au fost preluate de parintii lor, am simtit ca trebuie sa iesim la aer. Am sunat-o pe Suzanna, o foarte buna colega de serviciu si am stabilit sa iesim la o plimbare pe malul râului Wertach, sa facem fotografii. Vremea a fost moale, ca într-o zi de primavara. Asa o iarna nu-mi amintesc sa mai fi avut!

La sfarsitul celei de a doua saptamâni din ianuarie, firma la care lucrez a organizat un "dineu de început de an". O întâlnire festiva cu toti colegii din toate compartimentele (masa festiva de sfarsit de an - din decembrie, a fost organizata pentru fiecare compartiment în parte). A fost o seara vesela, cu mâncare buna si conversatii placute, cu planuri si promisiuni pentru anul 2020. Ne-am înscris toti la “m-Net Firmenlauf”(în luna mai), o competitie sportiva între companii- cel mai mare eveniment de alergare de acest gen din Germania. Traseul este stabilit la 6,3 km. Toate grupurile firmelor înscrise, se prezinta la start purtând T-shirt identic si competitia nu urmareste doborârea vre-unui record de timp. Nuuuu, la aceasta activitate, imporanta este sa participi si sa nu abandonezi traseul. Nu trebuie neaparat sa alergi ca la maraton, este permis chiar si walking-ul (pe asta mizez ☺ pentru ca eu la alergare am power doar pe distante scurte ).
La sfârsitul petrecerii, am primit fiecare o cutie VIP pentru cinematograf - o, un bilet valoric la indiferent ce film, pentru doua persoane, în cele mai bune rânduri, cu pop-corn si bautura racoritoare la alegere inclusive. O surpriza draguta, pentru care toti ne-am bucurat!


Voi reveni la aceasta postare cu linkurile spre articolele în care voi povesti detaliat despre activitatile mai sus mentionate ☺ Va doresc un start bun în luna februarie ♥

9 comentarii:

  1. Impresionant! Ai multa energie si multe activitati sociale. Tot programul tau pare trepidant. Nici clipa de plictis sau mohoreala. Leo si nepotelele sunt dulci rau. Aratati foarte bine impreuna si se vede cu ce pofta de viata ati inceput noul an. Asa sa-l si epuizati!(veseli si voiosi). :) O luna Februarie, pe masura, sa aveti! Pupiciii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, asa este, sunt mereu prinsa in vreo activitate si asta imi mentine buna-dispozitie :-) Fac totul cu mare placere.
      Leo si cele doua nazdravane sunt prieteni foarte buni. Emma zice mereu "Leo ist meinen beste vierbeinige Freund" adica Leo este cel mai bun prieten al meu cu patru picioare ☺
      Te pup Ina draga. Si voua un start bun în luna februarie <3

      Ștergere
  2. am lipsit o perioada, dar iata, m-am intors. Mereu aici, pe unul din cele mai frumpase bloguri din blogosfera romaneasca. Carmen draga, esti o sursa de optimism, esti o lectie de trait frumos, esti un exemplu, iti multumesc pentru tot ce povesteti aici. Poate ca nici nu realizezi cat de mult ii ajuti pe cei ca mine. Iti multumesc si iti urez ca tot binele pe care il faci sa se reintoarca la tine. Cu drag si sincera adimratie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Liliana draga, sunt coplesita <3 nici nu stiu ce sa spun... iti multumesc pentru frumoasele complimente!

      Ștergere
  3. Imi place fularul trictotat! Si abia astept articolul de la muzeul textilelor. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc :-)
      articolul vineeee ☺ Locuiesc de 20 de ani in Augsburg si abia acum am vizitat muzeul ☺☺☺ Am fost singura si am fotografiat mult mult ☺

      Ștergere
  4. M-am energizat citind aceasta postare! Asa ca este perfect!
    Daca ne gandim putin, este atat de usor de a ne petrece timpul intr-un mod placut si interesant, impreuna cu cei dragi noua!
    Seara buna, draga Carmen! Ganduri dragi la inceput de februarie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Suzana draga, ma bucur mult ca gândesti la fel ca mine <3
      Este usor, trebuie doar sa iti infrangi lenea si comoditatea si sa fii activ - rasplata va fi ca esti sanatos, sufletul ti-e tanar si buna-dispozitie nu te paraseste niciodata!
      Pupici. Un februarie cat mai vesel, draga mea!

      Ștergere
  5. Ca sa nu uit!! :)) E mortala poza in care Emma, Greta si Leo stau intinsi pe pat, la TV! Superba imagine! :)
    Chiar zi de primavara in ianuarie! Tot la Leo mi-e gandul! :)) Dadea lectii de condus?! :) E mortal si ridicat pe labutele din spate! In mod sigur pe tine te astepta! <3
    Multa energie ai! S-o pastrezi mereu! :)
    Acum "plec pe fir de link-uri". :) Pupici cu drag si urari de bine, de la noi pentru voi! <3

    RăspundețiȘtergere