joi, 20 iunie 2019

Invitatie la cocktail - Un Caribben?

Ei da, este o invitatie la barul virtual, nu neaparat de dimineata, ci pentru mai pe seara ;-) Invit la un cocktail pe tot vizitatorii blogului. Participantii la Miercurea fara cuvinte 25/2019 sunt invitati de onoare: Rux Copilarim, Lumea lui Alexandru,Cartim,floarea bunica, Marie J., ina02s, Diana, Poteci de dor, Karmapolice, Daurel, Laura, Zina, Nima. Sanatate, bucurii si sa ne reîntâlnim cu placere si miercurea viitoare, la MfC.

Reteta cocktail Caribbean
(reteta calculata pentru un pahar)

2 cl Rom alb
2 cl Bols Creme de Banane
4 cl Nectar de banane
cateva picaturi de sirop de trestie de zahar
Sampanie rece, de la gheata (eu am folosit pro-secco rosé la doza)
1-2 cirese în sirop de migdale – pentru garnisire

În afara de sampanie, se pun componentele în Cocktail -Shaker împreuna cu 2 cuburi de gheata si se scutura energic. Se toarna prin sita într-un pahar-lalea. Se completeaza cu sampania. Se înfig ciresele pe o tepusa speciala si se orneaza paharul.

Nu exista un moment anume când se recomanda servirea cocktailurilor pe baza de sampanie. În general, aceste cocktailuri sunt binevenite în orice moment al zilei sau al noptii. La un mic-dejun romantic, în timpul amiezii dogoritoare a unei zile de vara sau la încheierea unei cine elegante... Cocktailurile cu sampanie sunt digestive excelente si însotitoare acidulate ideale pe parcursul unei nopti amuzante.
PS: Orice consum cu masura este placere, orice abuz devine chin!

10 comentarii:

  1. Accept cu mare drag invitaţia şi îţi mulţumesc frumos!
    O zi cât mai bună să ai, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu drag accept invitatia. Multumesc.
    Ar fi o provocare, pentru mine, si as incerca pentru ca am incredere in gusturile tale. :) Gusturile mele sunt tare simple: sampanie sau bere :)), dar incerc/imi plac si altele. Habar nu am cum sa potrivesc bauturile la mancare, la momentul zilei/serii.
    Zi frumoasa iti doresc, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la quattro pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu aveam prea multe idei pâna în urma cu 15 ani, de cand avem barul si o carte cu retete si alte sfaturi :-) Ne place mult sa ne rasfatam musafirii. Cand suntem singuri, rar de tot ne facem cate un cocktail...
      Pupici si imbratisari, de la trio pentru quattro, cu drag <3

      Ștergere
  3. Multumim de invitatie si de reteta. Arata tare bine. Multumim si de urari. :) Numai bine si sa ne revedem sanatosi miercuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sanatate si numai bine! sa ne revedem bine dispusi si miercurea viitoare (cel mai târziu ;-))

      Ștergere
  4. Oh, multumesc!! <3 Cred ca este delicios - asa ca ma voi bucura de acest cocktail virtual din toata inima <3
    Imbratisari cu mult drag :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaa, ma bucur ca ni te alaturi 😉 Procentul de alcool in cocktailurile virtuale este zero 🍹🍷🍸 Sanatate si numai bine! Pupici pentru tine si Kouki😘

      Ștergere