vineri, 22 iunie 2018

Provocarea muzicala (5)

Melodia "Endless Love" (1984) interpretata în duet de Diana Ross si Lionel Richie a fost compusa si înregistrata pentru coloana sonora a filmului cu acelasi nume, regizat de Franco Zeffirelli (dupa romanul omonim scris de Scott Spencer) si avându-i în rolurile principale pe Brooke Shields si Martin Hewitt.
Consider ca este una din cele mai emotionante melodii de dragoste, o interpretare calda in perfecta armonie a vocilor si instrumentelor. Melodia a fost ulterior intrepretata de diverse duete sau interpreti solo, unele chiar dobândind succes mare, pentru mine îna varianta originala este singura perfecta. Si o asociez permanent figurilor delicate ale celor doi adolescenti îndragostiti, jucati briliant de Brooke si Marin, pe când Brooke avea doar 16 ani (în paranteza, sunt de aceeasi vârsta cu Brooke si la vremea aparitiei filmului si eu traiam sentimentul primei iubiri ☺).
Cu toate ca filmul a avut succes la public, criticii au nominalizat pelicula la Goldene Himbeere, în sase categorii (pentru Franco Zeffirelli, Brooke Shields, Martin Hewitt, Shirley Knight und Judith Rascoe)!. Deasemenea, melodia compusa de Lionel Richie a fost nominlizata la Oscar si Golden Globe, dar nu a câstigat decât premiile "American Society of Composers", "Authors and Publishers Film and Television Music Award" si "American Movie Award".
Melodia Endless Love a ocupat locul întâi pe lista Chart Billboard Hot 100.
În anul 2004, filul Endless Love a fost remaked, avându-i ca protagonisti pe Alex Pettyfer si Gabriella Wilde, sub îndrumarea regizoarei Shana Feste.
Alte interpretari de succes ale melodiei "Endless love": Luther Vandross & Mariah Carey, Whitney Houston si ftratele ei Gary Houston, Lionel Richie si Shania Twain, Giorgia - Domenica

Va învit asa ca în fiecare vineri, sa facem împreuna o selectie a celor mai frumoase videoclipuri pentru melodii. În fiecare vineri:☺ Friendship Friday ☺ Create With Joy ☺ Un weekend minunat tuturor!

24 de comentarii:

  1. Frumoasa provocarea propusa de tine, tinând cont de valoarea si influenta muzicii asupra spiritului sensibil si al sufletelor deschise iubitoare de frumusetile viatii si al acestei existente relative, în care bucuriile si pacea launtrica sunt singurele valoari autentice, adevarate, atemporale (AAA) care merita atentia si cautarile omului.
    Pentru mine personal, muzica este o terapie zilnica pentru Suflet iar fara Ea, viata ar fi sumbra, moarta, practic n-ar exista...
    https://www.youtube.com/watch?v=PDZcqBgCS74
    Un Weekend însorit cu pace în Suflet si linistit !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. wow, cu adevarat o propunere superba pentru Topul nostru, multumim Iosif!
      Melodia "Hello" - Lionel Richie (1984) este una din cele mai frumoase melodii ale tuturor timpurilor.
      Videoclipul pentru aceasta melodie, regizat de Bob Giraldi, prezinta o poveste de dragoste, în care Richie joacă rolul unui profesor de Artă , profesor care se îndrăgostește de una din studentele lui, o tânara oarbă (interpretata rolului, actrița Laura Carrington, nu este oarbă).
      Videoclipul a câștigat premiul American Music Award pentru cel mai bun videoclip muzical în 1985.
      Melodia a fost interpretata de multi alti muzicieni (1984: Mireille Mathieu, 1984: Kirka, 1986: The Shadows, 1992: Howard Carpendale, 1994: Luther Vandross, 1996: Shirley Bassey, 1997: Siiri Sisask, 1998: Dune, 2000: Ibo, 2003: Me First and the Gimme Gimmes, 2005: Paul Anka, 2007: Northern Kings, 2007: Lemon Ice, 2010: Sopor Aeternus), dar niciuna nu transmite parca sensibilitatea si puritatea transmise de vocea autorului Lionel Richie!
      Un weekend minunat si tie, te mai asteptam - în fiecare vineri - ☺ Friendship Friday ☺ prin muzica!

      Ștergere
    2. Wow câte detalii ! Multumesc draga Carmen pentru acest minunat "Friendship Friday"! Am sa încerc sa trec în fiecare vineri prin Augsburg ! :)

      Ștergere
    3. onoarea va fi de prtea mea! :-)

      Ștergere
  2. E pe sufletul meu tot ce-am găsit în postarea asta. Eu am ascultat înainte să ajung la tine Drupi - Picola i fragile.
    E tare reconfortant. Şi mă gândesc să recitesc "filmul" vacanţei tale având melodiile astea în surdină. Deşi am citit cu mare atenţie tot ce ne-ai povestit despre vacanţă, parcă mai vreau o dată.
    O zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o da, Drupi! ce melodie frumoasa Picola i fragile! Multumim pentru propunere <3
      ☺☺☺ am ramas in urma cu povestile, pe blog sunt abia la a doua zi de vacanta ☺☺☺ si noi suntem de aseara inapoi acasa, vacanta s-a terminat! 12 zile trec repede!
      Am sa caut videoclipul de care spui - nu cunosc melodia.
      O zi frumoasa si tie, Potecuta!

      Ștergere
  3. Excelent cantecul! Melodia o cunosc, filmul nu... :)
    Citind numele celorlalte cantarete care au mai interpretat (in duet) aceasta melodie pot afirma, fara sa ascult, :) ca si mie imi place originalul.
    Weekend minunat iti doresc sa ai, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    P.S. Tabelul nu este sau nu-l pot vedea eu, din cine stie ce (alta) defectiune tehnica?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana draga, nu stiu de ce nu se vede tabelul.... exista insa.

      Filmul mi-a placut atunci, eorm! acum... nu mai simt farmecul acelor ani, pe atunci, gustam totul altfel :-)
      varianta interpretata de Mariah, imi place... La vremea aparitiei acestei variante, Mariah era interpreta mea preferata. IUbesc si acum toate melodiile pe care le-a lansat ea atunci. Si videoclipurile :-)

      Pupici si îmbratisari de la trio pentru trio! <3

      Ștergere
  4. https://www.youtube.com/watch?v=z4nhDtkzhRg Weekend minunat, Carmen! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o, daaaa! Ornella Vanoni - L'Appuntamento.... câta tandrete si gingasie! O alegere superba, Florina draga, multumesc! ☺
      Un weekend minunat si tie!

      Ștergere
    2. Ma bucur, CARMEN! <3 ps. Nici eu nu am vazut initial tabelul. Iar de ceva timp textul este mult mai mare pe blogul tau.

      Ștergere
    3. textul este mai mare?... am schimbat de cateva zile culorile paginii, dar textul? Este deranjant? poate inaltimea textului este mai mare ☺☺☺ altfel imi trebuie ochelari! ☺☺☺ Sau te referi la volumul textului?!
      Te pup Florina <3

      Ștergere
    4. Da, inaltimea textului. Pe mine nu ma deranjeaza. Sper sa nu ma insel poate e din cauza culorilor paginii, poate asta imi da impresia de text mai mare. Iti trimit un PrtSc pe email. Repet, nu e deranjant deloc. Duminica relaxanta, Carmen! :)

      Ștergere
    5. aaa, acum am înteles e-mailul ☺ multumesc mmult Florina. O sa încerc sa schimb setarile :-)
      O Duminica de Sânziene minunata sa ai!

      Ștergere
    6. Carmen, sa nu le schimbi pentru mine!Sa fie asa cum iti place tie!Eu doar am vrut sa te informez. :D. Pe mine nu ma dernajeaza. Blogul tot il citesc. :) Multumesc la fel!Te pup!

      Ștergere
  5. Ce descoperire frumoasa !!! <3
    Primul film pe care l-am vazut la tv dupa 90 a fost Laguna Albastra (ma refer de fapt la tv la un post local abia aparut, iar al doilea film a fost Mad Max). Imi place Brooke Shields. Delicata si sensibila :). Sper sa gasesc filmul online sa il pot viziona. :). Eu stia piesa in interpretarea aceasta: Luther Vandross & Mariah Carey. Piesa originala este foarte linistitoare (imi plac atat Lionel Richie cat si Diana Ross).
    Multumesc pentru calatoria aceasta frumoasa in timp <3 si pentru adaugareain tabel :D. hihihi

    puuupic

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Brooke Shieldsa fost o frumusete de copil! Adolescenta a fost iesit din comun de frumoasa! A si fost aleasa de Time Magazin ca fiind "chipul anilor '80" <3
      Cred ca este si o persoana echilibrata (rar în lumea celor mari din Hollywood) si respectabila. La ceremonia de înmormântare MJ a tinut un speack si îmi amintesc ca si atunci când Britney Spears a avut caderea psihica, Brooke a fost printre primele persoane care au sarit sa o sprijune. Nu am auzit pana acum despre nicio extravaganta în viata ei, facuta doar asa de dragul publicitatiei. Si eu a apreciez mult pe Brooke :-)
      Doamne ce copil frumos a fost în Laguna Albastra!
      Te pup Rux :-* Weekend fain! <3

      Ștergere
  6. Cum am putea trai fara muzica?...care este aproape panaceu universal al sufletelor pline de bucurie dar in aceeasi masura si a celor coplesite de durere...care ne determina sa rezonam cu ritmul ei ce ne subjuga de cele mai multe ori spiritul...
    Tema lansata de 5 saptamani, videoclipul superb propus vineri alcatuiesc preludiul unui weekend fericit de vara! Cunosc si indragesc melodia.
    Un sfarsit de saptamana asa cum ti-l doresti, pupici si imbratisari draga Carmen!
    https://www.youtube.com/watch?v=CebvCWsoU1I

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai dreptate, Gina draga, nimeni nu poate supravietui fara muzica! insasi vorbirea normala este melodie, fara inflexiuni ar fi ca vorbirea robotilor.
      Ma bucur ca participi aici, alaturi de noi la crearea celui mai frumos TOP al melodiilor si videoclipurilor <3
      Laura Pausini & Lara Fabian, doua voci clare, calde, puternice si totodata gingase si o melodie incarcata de emotie: La Solitudine. Si toate acestea nu sunt de ajuns... mai este si decorul natural superb, oferit de Orasul Etern! M-am plimbat pe scarile spaniloe, am multe fotografii la Fontana della Barcaccia. Piazza di Spagna noaptea nu am vazut-o însa :-) Este minunata!
      Multumim mult Gina pentru propunerea de saptamana aceasta <3 Weekend minunat sa ai, pupici si îmbratisari xoxo

      Ștergere
    2. Cu dedicație și în ton cu amintirile proaspete ale concediului petrecut în peninsula Italica,zona Toscana❤
      Mulțumesc pentru urări!

      Ștergere
    3. da, chiar m-am gandit ca astzi sunt trei melodii italiene <3 Minunate piese!
      xoxo

      Ștergere