marți, 12 mai 2015

Alte filme, pareri si recomandari

pentru rubrica "Meloman pentru o zi"
CUT BANK (2014) - este un film emotionant, o poveste cutremuratoare în care sunt implicati mai multi cetateni dintr-o comunitate mica americana. Multe destine legate prin acceasi situatie sociala, însa dezvoltate în directii diferite în functie de taria de caracter a fiecarei persoane. Doua generatii în cautarea celei mai bune solutii pentru a-si îmbunatati soarta. Este un film trist, o poveste credibila si plina de suspans.
O poveste sumbra, încheiata printr-o sclipire de speranta. Un film bun, pe care îl recomand spre vizionare. (Nota 8)
THE FIVE-YEAR ENGAGEMENT (2012) - Am ales sa vad acest film pentru ca îmi place foarte mult Emily Blunt si trebuie sa mentionez ca am fost placut impresionata de rolul pe care l-a jucat în acest film.
Filmul nu este doar o poveste romantica ci este povestea de viata a mai multor cupluri. Este un film în care nu se poate sa nu identifici într-una din secvente macar un prieten sau o cunostinta.
Sfaturile inserate în scenariu, precum si concluziile celor vârstnici în legatura cu logodna, responsabilitatatile în cadrul familiei si casatoria, fac din acest film o adevarata lectie de cuplu, fiind profunde si inteligente.
Finalul filmului este emotionant si pentru ca povestea are happyend este o poveste deosebit de frumoasa. (Nota 8)

THE DUKE OF BURGUNDY (2014) - Motivul pentru care am ales sa vad acest fim este nota pe care a primit-o pe IMDb - 7,3 ?! Nu stiu zau, de ce a fost cotat atât de bine! Scenariu mai bolnav si mai plictisitor, rar mi-a fost dat sa vad! Daca ar trebui sa ma compar cu cei care au notat acest film, nu as mai sti in ce categorie de cinefili sa ma încadrez, pentru ca eu consider acest film groaznic!
În afara de coloana sonora realizata de Cat's eyes - care este de nota 10, nimic nu mi-a placut în acest film luuuung si plictisitor. (Nota 1)
WILD TARGET (2010) - ador umorul englezesc! filmul este o dovada excelenta ca acest umor este de calitate! ☺ Am savurat fiecare scena, am râs la fiecare apropo.
Actorii joaca atât de natural, atât de cool! Emily Blunt este pe lista actritelor mele preferate!
Deasemenea am savurat superba selectie din coloana sonora a filmului! (Nota 9)

Am vazut de curând IDIOCRACY (2005) :) mi-a placut mult ideea acestui film!
Însa trebuie sa spun ca filmul m-a amuzat dar m-a si "întristat" sau "înfricosat" nu stiu care cuvânt s-ar potrivi mai bine pentru a exprima sentimentul pe care-l am în legatura cu directia spre care se indreapta societatea in care traim. Si viteza cu care o face! Nu cred ca vor trece 500 de ani si fara a schimba ceva acum, vom ajunge  în mai putin de 50 de ani sa traim scenariul live! (Nota 7)
HOME SWEET HELL (2014) - Mai mult decât felul în care a fost filmul realizat, am admirat-o pe actrita Katherine Heigl, care dovedeste ca poate juca si rodul unei sadice, o fanatica fara scrupule. (Nota 6)
TERRIBLE ANGELS (2013) - Unul din cele mai bune filme Mystery / Thriller pe care l-am vazut.
Actrita Una Jo Blade, despre care greu gasesc informatii - joaca aici un rol superb, un rol complex. Filmul captiveaza imediat dupa ce cunosti cele câteva personaje si suspansul este prezent pe întreaga durata a filmului!
Povestea este inedita si pe cât este de îngrozitoare, pe atât de impresionant ese sfârsitul ei! Deznodamântul vine pe neasteptate si este atât de surprinzator, încât cumva ai impresia ca ceva ti-a scapat si ca nu ai înteles totul chiar bine ☺ Este un film cu happyend, un film pe care îl recomand. (Nota 10).
SHADOWLANDS (1993) - ..."The pain now is part of the happiness then. That's the deal"... Shadowlands... o bijuterie de film!
Fiecare imagine este plina de sensibilitate, fiecare replica este plina de întelepciune si delicatete.
Superbi actori, superba filmare! Povestea de viata a lui Jack si Joy m-a impresionat tare mult! (Nota 10)

11 comentarii:

  1. Îmi pare bine că te-am inspirat la câteva filme de aici...! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sper ca si tu ce alege, dintre cele recomandate de mine :)

      Ștergere
  2. Hmmmm, nu am văzut nici unul dintre filmele recomandate de tine azi! Am de recuperat, nu glumă! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oooo da! stiu ca tinerii pensionari nu au timp de loc! si sotul meu se plânge :))

      Ștergere
  3. Din aceasta lista am vazut numai Idiocracy... As zice ca e... comedie neagra! :)) E amuzant, dar... uh! :)) Au fost momente cand m-am gandit ca multe scene sunt de-a dreptul desprinse din realitate! :)) Mi-a placut. Voi In general, filmele romantice nu ma atrag, dar cand sunt comendii e altceva. Voi cauta filmele din lista (dar nu si The Duke of... - te cred pe cuvant deoarece "Toastul" a fost asa cum ai scris). "Toastul" l-am gasit pe filmeHD.
    Ziua minunata sa iti fie!
    Imbratisari cu drag! <3

    Ah! Dintre melodii cel mai mult imi place... "Something in the water". :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Erata: dupa "Mi-a placut" nu trebuie sa apara "Voi"... Scriind repede am incurcat ordinea propozitiilor si nu am corectat cum trebuie. :)) Varsta... :)
      Pupici!

      Ștergere
    2. :) ok! Sunt multe filme bune in 2014/2015 trebuie doar sa le nimeresti! Chiar daca pe generic apare numele unui star, asta nu inseamna ca starul nu se coboara la film de proasta calitate doar pentru bani... pacat, dar am vazut atâtea vedete care nu se mai respecta!
      Vice (2015) cu Bruce Willis e un exemplu de film mediocru - ideea este interesanta si vedeta... filmul nu se ridica peste medie (nota 6,5). Însa Cake (2014) cu Jennifer Aniston mi-a placut mult.
      Ah, ma lungesc :)) gata!
      pupic si înca o data anuntul: you've got mail ☺ <3

      Ștergere
  4. Multumesc pt recomandari!
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. le-am pus pe toate in coada la asteptare. vreau sa vad cate pot bifa.
    multumesc

    RăspundețiȘtergere