sâmbătă, 3 septembrie 2011

Parfum de ploaie - Poveste parfumata între bloggeri

Era premiera absoluta. Aula Atmosferica era stapânita de emotii si potential electrostatic intens. Vânturile si Norii au fost invitati pentru prima data la o parada a modei.
Semnalul deschiderii spectacolului a fost dat de o serie puternica de tunete, dupa care, în lumina fulgerelor, pe scena albastra a pasit sprintena Ploaia de vara. Cu zâmbet de capsuna si cicoare în priviri, a facut în graba câteva piruete, împrastiind în sala un aer proaspat si cald. Purta o fusta lunga, din voal verde ca smaraldul, imprimat cu petale de trandafiri si floarea soarelui. Corsajul din boboci de maci si flori de Sânziene îi marca perfect talia subtire. Prea tânara pentru a savura succesul, Ploaia de vara s-a grabit sa iasa de pe scena, lasând în urma o aroma puternica de piersici si caise pârguite. A parasit podiumul la fel de furtunos si rapid, precum a si intrat. Vântul Negru, Austrul si Suhoveiul au batut fierbinte si uscat din palme, iar norilor li s-au înrouat ochii de placere. Evolutia pe scena a primei candidate a fost un mic succes si regizorul - Soarele, râdea cu toata gura, lasând clar sa se vada ca Ploaia de vara este preferata lui.
Scena s-a întunecat scurt si tunetele au anuntat intrarea Ploii de toamna. A aparut cu un aer nedefinit, rece si cald în acelasi timp, dar cu pas sigur si zâmbet fermecator. Purta o rochie aurie, cu imprimeu bogat în mere, gutui, struguri si frunze de vita de vie. Tivul zimtat lasa sa se vada doar vârful pantofilor din boabe de porumb auriu. Aroma amaruie de frunze uscate, muschi de copac si ciuperci de padure a învaluit sala când protagonista a ajuns în vârful podiumului. În acest moment, sub jocul de lumini, culorile parului ei bogat si ciufulit ca o crizantema, a aparut când rosu-aramiu, când verde-mustar, când galben-auriu - efect rasplatit de public cu un ropot de aplauze. Ploaia de toamna a multumit printro reverenta adânca si întrun gest spontan, si-a desprins bratara de ciulini si colierul din frunze de artar si le-a aruncat în sala, oferindu-le spectaorilor. Încântati peste masura, norii si-au închis pleoapele pe jumatate, lasând sa se vada machiajul vinetiu, iar Furtuna si Taifunul au aplaudat ridicându-se-n picioare.
Savurând succesul, protagonista parea ca a uitat sa mai paraseasca scena, însa când Soarele (regizorul) s-a încruntat, aceasta s-a grabit sa faca loc urmatoarei colege, care astepta palida de emotie, lânga corina.
Lumina a devenit argintie când pe scena a aparut Ploaia de iarna. Exagerat de slaba, purtând o rochie din fulgi de nea, scurta si strâmta, ce nu o avantaja de loc, ba din potriva, lasa sa i se vada picioarele lungi si noduroase, ca doua crengi de copac desfrunzit. Nici macar diadema cu cristale de apa si colierul din turturi de gheata nu i-au îmbunatatit cu mult aspectul. Doar Crivatul si Nemirul au manifestat ceva interes. Remarcând raceala din sala, Ploaia de iarna se întoarse brusc, dorind sa iasa cât mai repede din scena. S-a împiedicat însa în pantofii din con de pin, exagerat de înalti si a cazut, împrastiindu-se ca acele unui brad, dupa sarbatoarea de Craciun. Soarele a închis ochii reprosându-i scenaristului - Capriciul Vremii, ca el a insistat ca debutanta sa participe în spectacol. Încercând sa salveze situatia, scenaristul a ordonat o precipitatie masiva cu paiete argintii si o ceata deasa a învaluit întreaga scena. Vânturile au suierat nemultumite si norii s-au cam înegrit de indignare, neavând întelegere pentru astfel de amatorisme.
Regizorul - Soarele, si-a trimis pe scena Razele- asistentele, sa mature paietele argintii si sa presare în graba ghiocei. Când ceata s-a risipit, a pasit pe scena Ploaia de primavara, plina de gratie si suavitate. Rochia verde, croita în clos, fosnea la fiecare pas si scotea în evidenta o alta nuanta a imprimeului cu narcise si zambile. Umerii îi erau acoperiti cu o pelerina verde crud, diafana si lunga, ca un voal de mireasa. Capetele pelerinei erau purtate de doua rândunele. Aerul proaspat si înmiresmat adus de protagonista a fost intensificat de soaptele Zefirului si Baltaretului si expresia de încântare a cuprins întreaga sala. Norii au alpaudat în ropote, acompaniând ritmul pasilor Ploii de primavara, care multumind printrun zâmbet dulce, a iesit mladioasa din scena.
Ca un strigat de bucurie, peste întreaga sala s-a arcuit un superb curcubeu. Aceasta surpriza din final a fost apogeul spectacolului. Soarele si Capriciul vremii au aparut pe podium si munca lor a fost rasplatita cu aplauze îndelungi. Vânturile si Norii s-au declarat încântati si Zeii au hotarât sa trimita si Pamântenilor câte o mostra din momentele speciale ale spectacolului Ploii.
Firma La Prairie a primit reteta pentru "Silver rain" - un parfum ce te invita sa simti pe piele picaturile proaspete ale ploii fine ca o ceata evaporata sub razele puternice ale soarelui. Un parfum ce te poarta întro secunda în vârf de Alpi - acolo unde gheata este vesnica - sa respiri aerul proaspat. O nota usoara de bergamota, mar verde si coriandru, completat cu mireasma de tuberoza, trandafir rosu, iasomie şi magnolie alba, desavârsesc parfumul oferit întrun flacon ce imita perfect o picatura de apa. ( 50 ml/98 €)
Tot La Praire a lansat si "Midnight Rain" - un parfum seducator, care aminteste de aerul noptii dupa o ploaie, în miez de vara. O nota usoara de fructe, un cocteil de guave, mandarine, rodii combinat cu usoare arome de frezii, crini, flori de prun şi vanilie. Esenta "Ploii de la miezul nopţii" este oferita în acelasi flacon ce imita perfect forma unei picaturi.(50 ml/ 88 €)
Pioggia Salata a primit reteta IL PARFVMO - un parfum pentru Ea si El, concentrând aroma ploii de vara de pe malul marii; o combinatie fermecatoare de saruri si arome delicate de violete, alge marine, trandafir salbatic, oleandru, palmier si iris de apa. (100 ml/109 €)
Kiehl's cunoaste reteta unei plimbari prin padurea tropicala, oferind chintesenta aromelor în flaconul Forest Rain. Parfumul unisex, contine arome proaspete de iarba udă şi petale de crin, combinate cu miresme de citrice, frunze de guava, muschi, iasomie, cedru si mosc.(50 ml/46€)

18 comentarii:

  1. Ce însuşiri vizuale şi olfactive excepţionale are povestea ta ! Felicitări !

    Off topic. Blogul meu "Noua abordare a lecturii" a primit căsuţă nouă, hăinuţe noi şi un nume nou. Te invit cu drag la inaugurare, pe http://zinnaida.ro/ , la Zinnaida's ART Club ! Dacă-ţi place, te rog schimbă şi în blogroll. Mulţumesc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Zina,
    multumesc mult pentru aprecieri!
    Adresa ta noua, face deja parte din blogrollul meu :)
    Un weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  3. intalnirile intre bloggeri=o laba trista

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc de-asa minunat spectacol:)

    weekend placut Carmen !

    RăspundețiȘtergere
  5. Carmen, “zâmbet de căpşuna si cicoare în priviri,” e chiar mireasma unei ploi vesele de vară! Sau “Ploaia de primavara, plina de gratie si suavitate”! Simt mireasma acestor ploi binecuvantate, care imi incanta simturile in anotimpurile cand natura e mai vie ca oricand! Cat de original si atragator ai descris parada Modei Ploilor din Anotimpuri, esti grozava. O bucurie sa te citesc.
    P.S. Am raspuns abia acum deoarece suntem cu prietenii in weekend si am net doar in reprize, dar e mai bine asa. Te felicit Carmen, e absolut superb textul! Peste o saptamana, e tema Parfumul primei zile de scoala, sper sa participi, esti o incantare pentru noi toti! Weekend placut in continuare! Te pup! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ideea e frumoasă. Nu mă pronunţa însă asupra... aromelor, sunt paralel cu domeniul.
    Mulţumesc pentru provocare însă, am încercat şi eu să ilustrez câţiva stropi... :)

    RăspundețiȘtergere
  7. O poveste minunata a parfumului de ploaie.. Mi-a placut foarte mult...
    Am scris si eu ceva despre tema http://lolitamyinnerthoughts.blogspot.com/2011/09/parfum-de-ploaie-poveste-parfumata.html

    Weekend placut!:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Rokssana,
    ma bucur ca ai vizionat cu placere parada Ploilor :))
    Un sfârsit de saptamâna minunat!

    RăspundețiȘtergere
  9. Lili3D,
    ma bucur mult ca prin intremediul acestei povesti te-am cunoscut! relatarea ta este o desfatare literara! ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Mirela,
    ma buccur ca ti-a placut povestea mea. Si eu sunt foarte ocupata, avem doi nepotei pentru 5 zile în vacanta :)) 6 si 7,5 ani.
    Distractie placuta si sa ai alaturi de prietenii tai parte de clipe de neuitat!

    RăspundețiȘtergere
  11. Max,
    :) excelenta povestea ta ilustrata!
    Un weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  12. Lolita,
    vin fuguta sa citesc povestea ta parfumata! cu multa placere ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. Faina alcatuire !
    In plus, am aflat si eu preturile...
    Pana acum stiam preturile cosmeticele ptr. barbierit ("No, uite tu Cornelie, tu n-ai vazut? i l-am adus de Pasti si nici nu l-a deschis...; am dat pe el...")
    A(u) dat pe mine...

    PS. Vad adesea pinguri(?), insa nu-mi apar pe blog.
    Oricum, multumesc pentru pomeniri; inclusiv anticipat...

    RăspundețiȘtergere
  14. ce poveste...ce lume mirific-parfumata ai inventat tu...
    cat despre parfumuri cred ca o sa mai adaug cate ceva pe lista :)

    RăspundețiȘtergere
  15. multumesc pentru invitatie...o sa incec sa-mi fac o bucatica de timp...zilele astea avem niste meserias in casa care schimba una alta....sunt inconjurata de parfum de vopsea prospata si nu numai :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Frumoasa si parfumata povestirea ta.
    Mi-a placut mult!
    Cu mult drag iti urez o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere