sâmbătă, 10 septembrie 2011

Parfumul primei zile de scoala

Nu împlinisem înca sapte ani dar emotia primei zile de scoala mi-o voi aminti toata viata.
Era dimineata zilei de 15 septembrie si aveam voie în sfârsit sa îmbrac frumoasa uniforma pe care o cumparasem împreuna cu parintii, în urma cu câteva saptamâni. Rochita pepit si sortuletul albastru proaspat calcate, îmi dadeau senzatia ca sunt o persoana foarte importanta si fratele meu mai mic ma privea cu multa admiratie.
Mama mi-a împletit doua codite si mi-a prins în nasturi gulerasul alb ce mirosea proaspat a scrobeala, am încaltat sosete trei-sferturi albe si sandalele "de oras". Aveam un ghiozdan frumos din piele maro, ce se închidea cu catarame argintii si abia asteptam sa-l port în spate, pe strada, în vazul tuturor. Deocamdata era gol, în afara de un penar din lemn, plin cu creioane si o guma de sters chinezeasca, ce mirosea a capsuni, nu aveam nimic, dar el reprezenta mica mea comoara.
Am pornit spre scoala, de mâna mamei. Buchetul de flori pregatit pentru tovarasa învatatoare mirosea cumva a vara, o aroma pe care astazi o asociez cu parfumul ultimei veri fara griji, fara "teme de vacanta".
Curtea scolii era plina cu copii, atâtat de multi cum nu mai vazusem niciodata! Am memorat imediat vocea învatatoarei care mi-a strigat numele si am acceptat-o ca "substituent de mamica", asa cum puii de gaina recunosc ca mama, prima vietate pe care o vad când ies din gaoace. M-am desprins de mâna mamei si am urmat-o pe "tovarasa", stapânita de sentimente ciudate, o combinatie de teama, curiozitate, bucurie si nerabdare.
Alaturi de alti patruzeci - fetite si baieti, am pasit pe coridoarele ce miroseau proaspat a huma si a vopsea de ulei si am intrat în sala de clasa. Am avut voie sa ne alegem câte un loc la unul din pupitrele de lemn aliniate pe trei rânduri. Câte un pachet mic - abecedarul, cartea de aritmetica si o floare, asteptau sa intre în posesia fiecarui "boboc". Am cunoscut-o pe Simona, Mihaela si Nicoleta, cu care si astazi sunt prietena si cu toate ca locuim la distante de sute de kilometrii una de alta, nimic nu ne împiedica sa ne întâlnim în mod regulat, sa petrecem câte un weekend împreuna, sa râdem si sa ne amintim cu drag de acei primi pasi în "lumea literelor si cifrelor"... Pentru ca prieteniile legate în clasa întâi, au miros de vesnicie.
Ce parfumuri mai pot fi asociate acestei zile? Poate al visarii, imaginatiei, inocentei, curiozitatii si aventurii...
Dreaming - Tommy Hilfiger - un parfum cu miros delicat de flori albe... Un buchet de tuberoze, trandafir japonez, liliac florentin, freesii si piersici. Recomandat pentru o tinuta de zi.
Curious - Britney Spers - un parfum cu nota delicata de flori de magnolie, vanilie si mosc.
Innocent - Thierry Mugler - un parfum încântator ce amesteca arome de vanilie, ciocolata, miere si caramel. Un parfum de vara care se dezvolta "îngereste" în contact cu pielea fiecaruia.
Adventure - Davidoff - un parfum pentru bărbaţii pasionati de aventura, munte, sport si natura. Un amestec de esenţe naturale de lamâie, mandarina, susan, piper negru, ienibahar, lemn de cedru peruan, vetiver si mosc alb. Un flacon ce confera energie si mister.


Surse foto parfumuri: 1, 2, 3, 4
Înscriu postarea de astazi la rubrica saptamânala a Mirelei - Povestea parfumata între bloggeri. Au mai scris la tema saptamânii: Mirela, Gina, Carmen, Rokssana, Lili3D, Gabi, Sara
Update: completarea listei celor ce au scris pe tema: Parfumul primei zile de scoala Lolita, Ana, Daurel
Tema pentru saptamâna viitoare: Parfumul roadelor toamnei

19 comentarii:

  1. Povestea primei zile de scoala e acea poveste fara de care copilaria ar fi mai saraca si seaca..E plina de farmec povestea ta! Toate aceste amintiri le am si eu, de aceea savurez frazele, amintindu-mi bucuria, teama, emotia si setea de cunoastere, care nu m-a parasit nicicand. Sensibile randurile tale, sigur ai fost un copil harnic, meticulos, inteligent si bun. Iar frumoasa fata cu cozi impletite, care sta mandra in poza, esti tu...ce bine ca ai gasit o poza, eu nu am, adica nu in uniforma! O duminica frumoasa! :)
    P.S CARMEN, imi cer scuze ca povestea si-a schimbat ziua de publicare, dar se suprapunea cu Life in pictures a lui Costin si am convenit cu ceilalti participanti sa o mutam vineri-sambata, ca sa fie suficient timp pentru lectura. De vineri pana sambata cred ca e ok pentru toata lumea, iar daca linkurile sunt aduse la fiecare, povestea va fi citita de toti pe indelete. Te pup! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. P.P.S. Fetitele in uniforme lungi, bleu, sunt fetele tale? Foarte frumoase! Le doresc numai bine si foarte bine! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ştiu cum de am scăpat povestea ta. Ei, astfel îmi amintesc şi eu ceva din primele zile de şcoală. Cam la fel ca şi tine.
    E un parfum delicat, aici.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mirela,
    am înteles, deci tema de saptamâna viitoare va fi pe vineri ;)
    Da, fetitele cu sarafane de blue jeans sunt ale mele - Adela si Raluca, în prima zi de scoala a celei mici. Din pacate, nu mai era "moda" uniformelor (subliniez - din pacate). Între fotografia alb-negru si cea color sunt exact 27 de ani!

    Multumesc mult... Fetele mele sunt (din toamna aceasta)amândoua studente, si sunt tare mândra, la fel de mândra cum presupun ca sunt toate mamicile :)) Asa cum si tu esti cu Enya a ta. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Lili3d,
    asa este, povestile seamana una cu alta, pentru ca, la vârsta de 6-7 ani, toti copii au suflete sensibile si curate. Te pup
    PS: mielutul si-a facut datoria? m-ai iertat? :))

    RăspundețiȘtergere
  6. da, o poveste minunata...daca dau timpul in urma vad bucuria primei zile de scoala...dupa gradinita, parca eram la cineva in uniformele scolare :)...vremuri, timpuri, trecuturi foarte frumoase...O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  7. Amintiri ce nu se vor şterge nicicând.

    RăspundețiȘtergere
  8. pastrez si eu prietenia cu trei "fetite" din scoala generala...doamne , ce de timp a trecut :) sa-ti traiasca fetele si sa-ti dea prilej de mandrie mereu ....

    duminica placuta Carmen :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Tamy,
    :) eu am prins toata moda :)) uniformele pentru ciclul-primar, uniforma pentru gimnaziu si pionier, uniforme de liceu :)) Ce vremuri!

    RăspundețiȘtergere
  10. abbilbal,
    asa este! si parca pe masura ce ne îndepartam de acele timpuri, tot mai dor ne este de acele chipuri alaturi de care am început scoala...

    RăspundețiȘtergere
  11. Rokssana,
    înca un punct în care ne asemanam :) Ma bucur mult.
    Îti doresc o duminica minunata! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  12. Ah, m-ai trimis şi pe mine direct în borcanul cu amintiri :))
    Ai o leapşă de la mine :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Frumoase amintiri, Carmen ! Eu asociez prima zi de şcoală cu mirosul de carte nouă. :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Amintiri frumoase, nimic de zis! Chiar astăzi m-am întâlnit cu fostul meu coleg de bancă, care m-a anunţat că urmează o revedere a colegilor. După atâţia ani, noi încă ne mai întâlnim...

    RăspundețiȘtergere
  15. Deosebit parfumul amintirilor tale! Am scris si mi-am amintit si eu http://lolitamyinnerthoughts.blogspot.com/2011/09/parfumul-primei-zile-de-scoala.html
    Toate ce le bune!

    RăspundețiȘtergere
  16. deja astept povestile tale cu...parfum de...:)
    parfumul primei zile de scoala...spuneam si pe blogul lui tudor26....pentru mine mirosea a toamna adevarata prima zi de scoala...acum toamna miroase atat de altfel...
    te imbratisez...am fost plecata in w-end dar am revenit si miercuri voi avea si fotografii proaspete :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Abia acum am observat ca postarea mea de azi seamana cu a ta. de afot cred ca este povestea multor copii ajunsi acum adulti.

    RăspundețiȘtergere
  18. Carmen, ce-mi faci tu mie, ma faci sa-mi scormonesc amintirile... Cand ai povestit despre buchetul de flori pentru "tovarasa" mi-am amintit si eu imediat de buchetul de gladiole pe care mi-l pregatise mama. Si erau atat de lungi incat, in acea aglomeratie cineva a valcat pe varful unei flori. Cu greu am reusit sa o smulg de sub acel pantof si, spre bucuria mea, am descoperit ca gladiolele sunt niste flori foarte rezistente, n-au avut absolut nimic. Pe vremea mea a aparut si cordeluta, cu care nu prea ma impacam, nu-si gasea deloc locul pe capul meu :D

    RăspundețiȘtergere
  19. Succes copilasilor si mai ales parintilor:) in noul an scolar!

    RăspundețiȘtergere