joi, 14 iunie 2018

Testoasele - Mic dejun

Ieri nooapte a plouat, pavajul curtii era înca ud când de dimineata am iesit sa vad ce mai fac "vecinele".
Sub balconul Federicai erau aruncate bucati de pepene galben si frunze de salata verde (acum, ca noi locuim la parter, ei nu mai au acces la curtea din spatele casei).
Habar nu am cât de repede simt testoasele mirosul de mâncare... de aceea m-am gândit sa le fac un pustiu de bine si le-am adus "în zbor" la festin ☺
Una din ele, parca nervoasa ca am adus-o cu forta la masa când de fapt ea nu avea apetit (☺)s-a întors si a luat-o cât a putut de repede spre rondoul cu flori (de unde o gasisem de fapt cu cateva minute înainte); cealalta a ramas, dar pâna când în sfârsit a reusit sa muste din pepene, au trecut exact patru minute si jumatate... Mai întâi a exersat întinsul gâtului, apoi si-a încalzit muschii maxilarelor (lol), în final a focalizat mâncarea si... la a cincea sau a sasea încercare, juhuuuu, a reusit sa îmbuce! ☺☺☺ Tare haios exercitiul! ☺☺☺

PS: Acest filmulet este dedicatie speciala pentru Rux si pentru Diana
Numele noilor prieteni? "One turtle Nando and the other Joe the one whose carapace lacks a piece
The dogs Boss the big male and Cleo the female". (whatsapp message from Federica)

8 comentarii:

  1. Multumesc, Carmen draga! <3 Un minunat cadou surpiza intr-o zi mohorata de iunie!
    Imi dau cu parerea, "la ghici", si zic ca Joe e cea care s-a facut toata pepene galben si Nando cea care mi-a aratat mersul "fugind" sa se ascunda! :)) I-o fi fost jena sa manance in public! :) Ce gurita are mancacioasa! Scotea vreun sunet in timp ce-si casca gura de mini-dinozaur? (sau aveam halucinatii auditive?) :)
    Leo pare mai interesat de cea curajoasa. Frumos ar fi fost sa il invite si pe el la masa. :)
    "Ca tot scriam ieri ca pe acolo ploua rar... :) azi noapte cerul a racorit atmosfera - ma intreb daca pentru mult timp. :)
    Boss! :) E potrivit pentru un caine-lup. Cleo ma duce cu gandul la pestisorul auriu din desene animate (Pinocchio). Si motanul?! :) Nu poti sa ignori motanul - ce suparat ar fi sa afle. :)
    Te imbratisez cu drag! <3
    Imbratisari si pupici de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am ajuns abia acum, seara acasa, ma voi uita maine-dimineata atenta la Nando si Joe ☺
      Am ascultat acum videoclipul la volum maxim si... nu se aude testoasa. Se aude aparatul nostru de climatizare - care atârna în excetiorul casei, pe peretele din curte, in apropierea locului de picknick (☺). Se mai aud tipetele si "râsul" pescarusilor (ce zgomote ciudate fac!) si din când în când vocile unor vecini din curtea alaturata - italiani veri ☺☺☺ Zici ca mereu se cearta!
      Ah daaa, am uitat de pisica. O cheama Beatrice, este bunicuta... mai mult doarme. Pe cei doi catei nu ii am in foto, dar cand vo reusi sa ii pozez, ii voi prezenta pe toti trei :-)
      Pupici cu drag, de la trio pentru trio <3

      Ștergere
    2. :))) Deci auzeam aparatul de climatizare! :) Glasul pescarusilor l-am recunoscut - avem cativa si in apropierea blocului.
      Deci motanul e... pisica. :)
      Am citit acum cateva minute ca Boss si Cleo nu-s prea multumiti ca baietelul vostru Leo a intrat pe teritoriul lor. :) O tehnica care da roade pentru imprietenirea patrupedelor (inclusiv intre caini si pisici - noi asa am procedat cu ai nostri) este de a freca usor trufa unuia - pe ""zgarciul" dintre nari (pentru a "prinde" mirosul) si apoi sa freci usor trufa altuia - si invers apoi. Punandu-le "mirosurile" pe botic cica se obisnuiesc cu ideea, considera ca s-au imprietenit. :) Poate nu reuseste din prima, dar e dovedita faza, si nu doar la noi. Cred ca Valerio ar trebui sa faca aceasta, avand in vedere ca Leo e un catelus tare prietenos si nu-si arata coltii oricand. :)
      Pupici cu drag! <3
      P.S. Cu Cleo se poate imprieteni si mai simplu, daca se intalnesc mai des - el baietel, ea fetita... s-ar putea intalni mai apoi fara grija. :)

      Ștergere
    3. ☺☺☺ aveti pescarusi in Brasov?! hahaha, asa ceva nu mi-am inchipuit. Si la Ulm, la fratele meu e plin de pescarusi, pentru ca e Dunarea la doi pasi de casa lui. La noi insa in Augsburg, desi avem doua râuri mari si unul mic, nu exista pescarusi, doar lebede, rate salbatice si gâste salbatice.
      Ma gândesc ca nici nu vom avea ocazia sa ne imprietenim - gazdele noastre sunt mai mult plecate de acasa, nu ii vedem deloc. Si chiar daca ar fi acasa, suntem fiecare cu programul nostru, noi mai mult in excursii si la plaja, venim acasa la ore ciudate ☺ ca-n concediu ;-)
      Cu Cleo am spus ca nu a fost pericol, s-au mirosit si niciunul nu a marait macar, insa Boss! Valerio abia l.a tinut in lesa, asa avnt si-a luat sa ne alunge ☺
      Insa o fotografie tot le voi face, macar inainte de plecare, cand ne vom lua la revedere ☺
      Te pup Diana draga. Trimitem ganduri bune si imbratisari, de la trio pentru trio <3

      Ștergere
  2. Citesc cu mare placere povestirile tale din concediu.Sa aveti parte de zile placute si de un concediu minunat!

    RăspundețiȘtergere
  3. <3 ce surpriza minunata!!! multumesc mult!! :*
    In noaptea dintre 13 si 14 a plouat la noi in casa.. la propriu. Si eram fara lumina, ca evident a picat. Am luat lanterna sa ma uit sa vad cum e in partea dinspre strada a apartamentului. Si cum mergeam pe covor... umed... Curgea pe langa balamaua de la geamul termopan ca la robinet. Pe Buni am plasat-o acolo cu un prosop si o lanterna si eu am fugit cat am putut de repede in balcon la mine.. unde era apa pana la marginea de sus a aparatoarei improvozate de mine pentru pervaz... Si evident a inceput sa se reverse... eu am acolo depozitate frumos cateva lucruri.. flori, in fine.. si da-i si strange apa in galeata.... dar de unde venea asa multa ca totusi, or fi cedat pe la geamuri cauciucurile dar nici chiar asa.. Si apoi am realizat ca... ploua din tavan :))). Tavanul meu izolat. Dinspre balconul inchis al vecinului de deasupra.
    Oh well.. horror. Bine ca nu a durat mai mult ca la un moment dat ajunsese apa pe jos la jumatatea balconului.

    Asa ca am avut peripetii [ ca idee, cand a batut ploaia dinspre curtea interioara in geamul de la bucatarie (geamul original, cu cadru de lemn) nu a intrat strop de apa.. :))))].

    Ma bucur deci sa le vad pe dragalase. Ale mele ma asteapta sa le "schimb apa". Poate incerc sa le dau si eu pepene galben la vara.. hmmm. Si ale mele se zapacesc cand ti-e lumea mai draga cand vine vorba de mancare. Ori se "zburatacesc" de imprastie totul prin acvariu (pe jos), ori stau si privesc pasive.. :))) Ori vor sa atace mainile :))). De-astea.
    Daca poodle-ul e fetita e foarte posibil sa se inteleaga mai repede si probabil ca de aceea a si latrat mai mult lupul :))). Hahahahaha. Sau poate se imprieteneste mai degraba cu matzuca .. daca e asa cuminitica :)))

    Vai... deci ma amuz copios privind filmuletul. Ale mele sunt pe FFW adica trebuie sa maresti viteza filmului considerabil.. hahahahahahaha. Si la mancat (in apa) si la mers... daca le dau drumul pe jos o iau serios la sanatoasa :)))).

    Pupici cu drag :* si multumesc <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai de mine! inundatie... e cumplit! si fara curent electic... teroare! Tu singurica cu Buni, tinând piept ploii... vai vai, sper sa remediati (vecinul sa repare!) ca daca o data apa si-a facut locasuri de intrare, de acum inainte va patrunde urgent si locurile se vor mari mereu.
      Astazi cand ne-am intors de la plaja, am iesit pe terasa sa intind prosoapele pe sfoara si... ce-mi vad ochii! Nando si Joe se jucau de-a prinselea! ☺ dar chiar alergau! zau! am fugit in casa sa iau telefonul sa le filmez si am mai prins un pic, apoi m-au simtit si au intrat scurt in pauza :-) apoi a iesit si Leo, sa vada ce fac eu si imediat s.a dus la testoase, curios de ce alearga. Si gata a fost cu joaca lor! Voi pune filmuletul intr-o zi, poate la weekend.
      Pupici si ganduri bune <3

      Ștergere