marți, 12 iunie 2018

Închiriez casa de vacanta cu curte si broaste testoase ;-)

(completare la "Casa de vacanta)
Promit ca pâna când vom pleca acasa sa stiu cum le cheama pe cele doua "vecine".
Federica, gazda noastra, le deosebeste. Stie exact care e una si care e cealalta, mie mi se par identice ☺


14 comentarii:

  1. Ce dragute sunt! :) Si au o vitezaaaa! Se pot lua la intrecere cu melcii! :)
    Leo si-a gasit jucarii! Pana-si pierde interesul. :) Trei "boticute" sunt acum in curtea aceea. (doua broscute si un blanos dragalas ma duce cu gandul la Rux - asa era si la ea, cand traia Dodo).
    Cu blanosii s-a intalnit Leo?! :)
    Tare-i vesela aceasta postare!
    Zile senine va dorim, Carmen draga! Imbratisari si ganduri bune de la noi pentru voi! Pupici! <3
    P.S. Daca le privesti cu atentie modelul de pe carapace vei sti care e una si care e alta. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha :* si pe mine tot la mine m-a dus gandul :))))) :*
      Doar ca ale mele sunt in acvariu 99% din timp. :D

      Ștergere
    2. hahaha, ai dreptate Diana draga ☺ au o vitezaaaaa! si sunt asa de activeeee ☺ Toata ziua dorm sub cate o frunza! Mi.am facut obiceiul, cum venim seara acasa, merg in curte sa le caut ☺ Leo nu le face nimic, doar e curios ce vietate mai e si asta?! ☺☺☺
      Cu blanosii ne-am intalnit chiar la sosire... Am povestit ca gazdele ne-au intampinat in poarta si ne-au ajutat sa caram bagajele in casa. Blanosii asteptau la jumatatea scarilor spre etajul 1, unde gazdele au montat o usa, ca la bebelusi, sa nu poata cobora scarile neinsotiti. Cand am intrat in casa scarilor, blanosii au inceput sa latre, rezonanta si ecoul din hol l.a facut pe Leo sa se sperie atat de tare ca mi-a sarit in brate... saracul de el, dupa atatea patenii pe drumul de 12 ore, il mai latra si "balaurii" (chiar ca latrat mai puternic nici eu nu am mai auzit!" ☺☺☺)
      Pupici si imbratisari <3
      PS: cu siuranta exista "amprente" unice pe carapace, eu insa nu am avut inca timp sa le studiez ;-) Pupici

      Ștergere
    3. Asa deci, Ralu si Peta innoata fara colac?! ;-)
      pupici

      Ștergere
    4. Dap - fara colac si cred ca si fara griji :P. Acum le e cam foame... si sunt imi tot semnalizeaza acest lucru :))).

      Ștergere
    5. ies la mal doar cand le este foame? Adica... exista un mal in acvariu? sau "semnalizeaza" si le scoti tu pe uscat?
      O prietena de a mea are o testoasa de vreo 15 ani, de cand erau copii mici. Lara o cheama si am prezentat-o candva pe blog ☺, dupa vizita pe care am facut-o prietenei mele. Lara este ca cele de aici din curte - si ea e singurica in curte, abia asteapta sa primeasca salata verde ☺☺☺

      Ștergere
    6. ah nu.. ele mananca in apa :D.
      Au o piatra (au avut doua, dar una s-a spart rau de tot si a trebuit sa o aruncam - le-a luat Mami alta dar mirosea urat in contact cu apa, asa ca momentan someaza :))) sa vad daca a fost doar ceva de moment de unde fusese depozitata, si, desigur, daca ne luam un acvariu mai incapator, pentru ca sunt mari :P).

      Ștergere
  2. ce-mi plac, am facut si eu cunostita cu una de curand, umbla libera printr-o curte, fara griji!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acum cativa ani, eu am hranit si mangaiat una uriasa, in parcul Zoo din Funchal, capitala insulei Madeira... aceia m-a impresionat tare! ☺

      Ștergere
  3. :D chiar eram curioasa cum sunt broscutele de cand ai scris prima data. Sunt de uscat acestea;). Par si mai pasnice - ale mele sunt mai zgubilitice. Daca te aventurezi cu mainile in acvariu e posibil sa te confunde cu mancarea (mai ales daca le e foame). Sunt si sperioase - si au gherute lungi. Si eu le pot deosebi pe ale mele - le-am crescut decat era cat un dop de sticla.

    O singura data le-am scos alaturi de Dodo.. si dansul era cu nasul sa le miroasa (eventual le-ar fi spalat, iubicit un pic.. dar mi-era ca ii aplica niste gherute sau o muscatura si i-am supravegheat indeaproape).

    Desi le fac reclama aparent negativa, sunt foarte cuminti si dragute Ralu si Peta ale mele. As vrea sa le pot oferi si lor o super casuta la curte (dar deocamdata nici mie nu imi ofer hahaha).

    Dar cand le scot din acvariu o iau la sanatoasa :)))). Va trebui insa sa le scot cat de curand... as fi vrut sa le iau si un acvariu mai mare... insa nu stiu unde l-as putea pune :o...

    Asa cum spunea si Diana, uita-te la modelul de pe carapace (la ale mele se mai vede diferenta si la nuanta ochilor, si la forma carapacei, una e mai plata) si vei reusi sa le deosebesti in cele din urma. Cred ca Leo e foarte entuziasmat - hihih. Imi place mult vacanta voastra!!! Abia astept un nou episod - stiu sigur ca la noapte apare ceva noi ;)). Ca nah.. Miercurea fara cuvinte.

    pupici cu drag ;). si salutari trupei marite (pe perioada vacantei) :D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, cred ca sunt doar de uscat, ca nu am vazut pe nicaieri in curte vreun lighean pentru ele ☺
      Eu am avut in adolescenta o broscuta testoasa, am gasit-o pe apa Buzaului într-o vacanta si am vrut sa o am acasa, neaparat. M-am dus la Sibiu la Muzeul de Stiinte Naturale sa intreb daca e amfibie, ce mananca si cum sa o ingrijesc. Individul acela nu prea avea habar (era la sfarsitul anilor '70) si atat a zis ca e carnivora . ii trebuie râme! Saraca Tereškova (ca asa am botezat-o ca pe prima femeie astronaut), nu a supravietuit mai mult de o vara si o iarna! Mi-a parut rau ca am luat.o acasa, de aceea, cand fetele mele in anii 90 si-au dorit testoase, am fost total impotriva! Le-am facut in camera acvariu cu pesti exotici, am avut hamsteri, iepurasi, boboci de rata, cate, pisici, dar niciodata testoase!
      Multumesc Rux draga. Te pup si trimit ganduri bune ☺

      Ștergere
    2. Nici mie nu au vrut sa imi ia ai mei.. culmea e ca i-au luat lui Ra de ziua ei [ De-aia una se numeste Ralu. Initial erau Ralu si Kiki... doar ca pe Kiki, despre carecredeam initial ca e baiat, am pierdut-o la cateva luni dupa ce a primit-o Ra :(((. A lesinat fix in mana mea... si apoi dusa a fost. Testoasele au in general o perioada critica de adaptare cand sunt mici. Daca trec de aia apoi e ok. Am luat o alta, Kiri, care nu se adapta si pentru ca nu voiam sa o pierdem si pe ea am dus-o inapoi si apoi a venit Peta. Deci si la noi a fost cu peripetii ].
      Tot lui Ra i-au luat o catelusa mica pechinez (pe care nu am putut-o tine decat vreo 2 saptamani, perioada de proba, pentru ca avea un miros foarte puternic :(( ). Si tot Ra l-a luat pe Dodo [ pe care l-am subtilizat din prima clipa in care l-am vazut ] si apoi a mai luat doi iepurasi, care din pacate ne-au parasit foarte repede [ eu am avut evident onoarea... tz tz].
      Pesti nu am avut... lol. Si pisici doar la bunici, sau pe afara.

      Pupici <3!!

      Ștergere
    3. ooo, nu am stiut! Deci Peta e "dinastia a III-a" ☺
      mda... asa e cu copilasii care iubesc animalutele ☺☺☺
      pupici <3
      PS: catei - am vrut sa scriu ☺☺☺

      Ștergere
    4. :D Da, dar sunt cam de aceeasi varsta ... am luat-o sa fie cat era si Kiki cand am pierdut-o. Au implinit 17 ani anul asta(in ianuarie Ralu si prin mai, cred, Peta).
      Am inteles <3.
      puuup

      Ștergere