sâmbătă, 13 ianuarie 2018

Seriale premiate 2018 - Clubul cinefililor

Big Little Lies - este o capodopera in domeniu, aceasta este parerea mea! Dar si a juriului care a acordat patru premii Golden Globe (la categoriile: "Cel mai bun serial, "Cea mai buna actrita în rol principal" -Nicole Kidman, "Cea mai buna actrita în rol secundar" - Laura Dern si "Cel mai bun actor în rol secundar"- Alexander Skarsgård). Serialul are tot ceea ce un cinefil viseaza sa primeasca de la un film - scenariu superb, actori exceptionali, regie impresionanta! Este o poveste spectaculoasa, cu intriga, suspans, dragoste plină de delicatețe, de duioșie si gingășie dar si exemple de violenta casnica si în scoala. O poveste în care sunt expuse o multime de cazuri luate din viata de zi cu zi, o poveste despre societatea moderna în care traim - cu case superbe, oameni eleganti, cupluri aparent perfecte si copii frumosi si cuminti, o poveste care ne lasa sa privim toate acestea si sa vedem ce se ascunde în spatele aparentelor. O poveste impresionanta, atât despre iubiri adevarate, despre respect si fidelitate, cât si despre prietenie si conciliere. Mie personal mi-a placut si coloana sonora tare mult.
Fargo - este un serial politist /drama /comedie neagra, care a primit un premiu Golden Globe pentru cel mai bun actor în rol principal (Ewan McGregor). Trei povesti bizare în trei sezoane, aparent fara legatura însa cu multe puncte de conexiune. Intregul serial contine gaguri vizuale si doze generoase de umor, câteodata umor-negru. Oricât de încurcata este povestea din fiecare sezon, ea este rezolvata de un politist ambitios, meticulos si corect.
Ozark - un serial care te tine cu sufletul la gura, din primele minute ale primului serial pâna la ultimul minut al ultimului serial si îti pare rau ca nu mai urmeaza un al doilea sezon. Un consilier financiar este nevoit sa continue spalarea banilor unui cartel de droguri, afacere începuta de asociatul  sau, ucis de infractorii violenti pe care a încercat sa-i traga în piept. Chiar daca ati mai vazut filme pe aceasta tema, acest serial aduce mult nou prin idei si situatii pline se suspans.
Cu toate ca serialul a fost nominalizat, nu a câstigat niciun Golden Glob. Asteptam decernarea Oscar-urilor ;-)

Stranger Things - un serial în doua sezoane, o combinatie frumoasa de Science-Fiction, horror, dramă si comedie. Cei patru puşti din rolurile principale, reusesc sa-ti capteze atentia înca din primele momente ale filmului. Îmi amintesc ce grea a fost asteptarea pâna când a fost prezentat al doilea sezon! Primul este deosebit, al doilea are mult mai mult fantastic împletit. Serialul a fost niminalizat la categoria "cel mai bun serial-drama.
Better Call Saul - este povestea unui avocat, care în general preia cazuri pro-bono. Eu am început sa urmaresc acest serial, dupa ce cu parere de rau am constat ca Breaking Bad nu se mai produce. Practic, "Better Call Saul" s-a intersectat cândva cu "Breaking Bad". Primul sezon "Better Call Saul" l-am urmarit cu multa placere, pentru urmatoarele mi-a scazut treptat interesul si în final am renuntat sa-l mai urmaresc, pe la jumatatea sezonului 3. Actorul din rolul principal - Jason Bateman, a fost nominalizat la Golden Globe, însa nu a câtigat.
Twin Peaks: The Return - abia la decernarea Golden Globe Awards (când actorul din rolul principal - Kyle MacLachlan - a fost nominalizat) am aflat ca acest serial, pe care l-am iubit în anii '90, a fost continuat! Abia astept sa-l urmaresc si sper sa ma fascineze cel putin la fel ca initialul Twin Peaks. Inca ascult cu mare-mare placere tema de generiac a serialului din anii '90. In colectia mea de CD-uri pastrez la loc de cinste soundtrack-ul serialului.

4 comentarii:

  1. In jurul lui "Ozark" m-am tot invartit, dar nu m-am hotarat (acum il trec pe lista). :) Better Call Saul si Breaking Bad le-am vazut si mi-au placut si imi pare rau ca Saul n-a castigat. Despre Twin Peaks am auzit, dar nu m-a tentat pentru ca serialul "initial" renuntasem sa-l mai urmaresc cu interes - am inteles de la cei care l-au vazut ca ar fi fain (e vorba despre ce am auzit de la fanii serialului). :)

    Multumesc pentru toate aceste informatii, Carmen draga. Imi sunt foarte utile in alegerea unor seriale, cand o fi... :) Am "dat" de un serial destul de interesant: "McMafia" (2018) - e destul de intens, despre criminalitatea internationala care se dezvolta rapid (din cauza de globalizare in special). Am vazut doar 2 episoade (am crezut ca e film!) :)) si nu stiu cand urmeaza altele (nici nu am cautat info pentru ca nu prea am timp de seriale acum - imi place sa vad mai multe episoade in aceeasi zi sau la interval de cel mult o zi) :)
    Iti doresc sa ai o duminica placuta! Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu ti-a placut Twin Peaks in anii '90?! wow... Eu nu plecam nicaieri de acasa daca asta însemna sa pierd un serial ☺☺☺ Abia astept sa vad "return"-ul si sper ca în 25 de ani filmul "a crescut" :-)
      Multumesc pentru recomandare. Voi cauta McMafia daca zici ca e bun.
      Asa fac si eu ☺☺☺ Daca seara la 19:30 incep sa vad un serial, atunci pana pe la ora 1 -1:30 nu pot sa renunt! si urmatoarea zi continui si uite asa ☺☺☺ vad serialul cu multe sezoane în câteva zile ☺☺☺
      Te pup draga Diana. Pupici si îmbratisari mamei si sorei tale, cu drag. De la trio pentru trio <3

      Ștergere
  2. Multumesc si eu pentru cata rabdare ai sa faci astfel de prezentari.
    Imi par interesante prin rezumatele pe care le-ai facut. Te declar sursa mea de inspiratie pentru acest subiect, cand voi avea chef sa vad un film, ca tot nu prea as sti cum sa aleg...! :)
    O duminica excelenta, draga Carmen si o saptamana usoara! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu placere, Suzana draga. Nu este mare minune sa scriu câteva rânduri despre un film vazut de curând :-) Una din preocuparile mele de seara este sa vizionez filme ☺☺☺ Ma bucur daca am putut sa-ti fiu de folos.
      Te pup. O saptamana cât mai placuta sa ai! <3

      Ștergere