sâmbătă, 27 ianuarie 2018

Îndeletniciri de altădată

Am învatat sa tricotez de la bunica mea si în anii '80 tricotatul era îndeletnicirea mea de fiecare seara. Când începea filmul la tv, îmi luam lucrul de mâna si tricotam cel putin doua ore. Nu-mi trebuia lumina, decât o raza, suficient cât propaga televizorul. Din mânile mele au iesit pe atunci o multime de pulovere, bluze, caciuli, fulare, manusi si sosete. Era foarte în voga sa porti tricotaje.
Tot în anii '80 lucram goblen si macrame si combinatii de goblen cu macrame. Câteva din mileurile si goblenurile lucrate atunci, mai pastreaza mama, la ea acasa.
Începând din '90 am renunat la aceste hobby-uri. Macrameul a iesit total din moda, la fel ca articolele de îmbracaminte tricotate. De atunci, rar am mai tricotat câte ceva - câteva lucrusoare pentru fetitele mele (pe vremea când erau bebeluse) si din când în când câte un fular sau o caciulita.
Saptamânile trecute, Rux a prezentat pe blogul ei o multime de lucrusoare crosetate si cumva, mi-a facut pofta sa tricotez si eu ceva ☺ Asa ca vineri mi-am cumparat lânica si andrele circulare potrivite la firul cumparat si m-am apucat de tricotat. Am de curând un hanorac uni, cu doua fete - una bleumarin si cealalta fucsia, si în garderoba nu aveam caciula si fularcar asortate la acest hanorac. Acum am ☺ sâmbata seara au fost gata!

Manusi fucsia mi-am cumparat de gata (Adidas). Acum... astept sa revina iarna ☺☺☺

14 comentarii:

  1. Eu nu stiu decat pe față, pe dos și cateva modele simple (derivate din acestea), dar imi place actvitatea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Laura draga, toate modelele sunt o combinatie de ochiuri pe fata si ochiuri pe dos. Eu am facut fularul în "bob de orez" adica unul pe fata si unul pe dos, iar la rândul urmator unul pe dos si unul pe fata. E foarte simplu! :-)

      Ștergere
    2. Da, l-am recunoscut, dar bobul meu de orez iese altfel - semn că greșesc pe undeva. :))

      Ștergere
    3. ☺☺☺ esti tare simpatica :-)

      Ștergere
  2. Oh... imi amintesc de anii cand se purtau tricotajele; la mare cautare... intr-adevar!! Ar trebui sa reiau si eu, aceasta indeletnicire, caci imi amintesc cum am reusit prin '85-'86 sa imi fac si eu un fular alb :) Ce minunate amintiri si ce minunat ti-au iesit caciula si fularul! <3
    Imbratisez cu drag! Duminica frumoasa in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, sa stii ca si eu imi voi procura cat de curând culori diferite de lâna si voi reîncepe sa tricotez serile. Zau ca privind un film sau o emisiune la tv nu-mi este suficient... pot sa ascult si sa privesc doar 90% si cele 10 procente din atentia mea vizuala sa le acord împletitului cu andrelele ☺ Mai ales ca în Germania, toate filmele la TV sunt sincronizate, chiar si pe Netfilx majoritatea filmelor au si varianta în germana.
      Imbratisari draga Alexa.
      PS: Observ ca pe blog, apari din ce in ce mai rar. Cu siguranta esti prinsa cu activitati importante. Succes in tot ce intreprinzi draga mea!

      Ștergere
    2. Asa ar trebui sa reiau si eu; asa ca sa ma "destresez"...lol :);) nu prea imi ieseau mie ochiurile, dar de bobul respectiv, imi amintesc! :) Aveam la lucru manual, la atelier, norme de realizat... ce timpuri, din nou, ce timpuri!! Ma bucur ca imi amintesti de fainele aspecte si chiar nu era rau sa stim sa impletim, sa realizam diverse, manual. Orele de lucru artistis, lucru manual, de desen imi placeau enorm. Indeletniciri, vechi de cand lumea! :)
      Intr-adevar, ai obervat ca tot mai rar, reusesc sa postez...nu pentru ca ar fi lucruri interesante, mai degraba solicitante. Am inceput sa obosesc prea tare; uneori as vrea sa fie timpul "mai altfel"... sigur, ar fi placut sa nu isi puna amprenta! imbratisari cu drag si multumesc, inca o data de pozitivitate; atat de mult mi-a placut energia impartasita prin descrierea facuta imaginilor surprinse de mine. MAi ales ca acum as vrea sa pot si eu sa visez "parfumat si colorat :-)" <3 ador sintagma si ma inspira...
      O seara minunata si o saptamana inspirata, asemenea!

      Ștergere
  3. Imi plac culorile! Eu stiu doar putin, dar uneori parca imi vine si mie pofta.
    Zilele trecute mi-am luat un set de crosetat mici animalute. Din pacate explicatiile de model nu sunt cu schema. Doar cuvinte. Asa ca trebuie sa o "transcriu", ceea ce complica lucrurile un pic! Dar, sper sa reusesc, cumva...
    Seara buna si o saptamana usoara, draga Carmen! Si spor la alte modele! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. totul a pornit de la hanorac :-) Nu era o alta combinatie de culori, doar fucsia si bleumarin. Din fericire, nuantele acestea nu contrasteaza neplacut cu tenul si culoarea parului meu, asa ca nu am stat mult pe gânduri si l-am cumparat. Este atât de moale si usor! cred ca daca l-as face ghemotoc, l-as putea pune in poseata.
      de la hanorac, am plecat sa caut lâna pentru caciula si fular :-)
      Eu cu croseta nu ma prea pricep, nu stiu sa fac decat lant :-)
      Mult succes! Cum zicea Rux, lucrul de mâna este molipsitor ☺☺☺
      Seara cu tihna, Suzana draga! Un start bun in noua saptamâna! xoxo

      Ștergere
  4. Cat de frumoase sunt!!Iar tu esti superba, Carmen! Mie de exemplu mi se pare relaxant sa cos, ma indeparteaza de tot felul de ganduri si ma concentrez asupra cusutului, de crosetat stiu mai putin. https://www.instagram.com/p/BSaxkNtDpiO/?taken-by=knittingnoodles O saptamana minunata, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  5. Vaaaaai cat de frumos a iesit setul Si ce combinatie frumoasa! Si culmea coincidentei. Am un set de fire aproximativ aceeasi combinatie (mi-au luat ai mei de la Lidl acum cativa ani si pe al meu nu am apucat sa il fac). Ia sa vedem, poate ii dau "atentie".
    M-am bucurat mult si pentru ca am recunoscut bobul ;)). Stiu ca e si modelul cu bob dublu. Eu sunt acum mai mult pe croseta pentru ca m-am obisnuit cu ea (culmea este ca si eu invatasem tot snurul cand eram mica, si tot andrelele erau marea mea "dragoste").
    Buni a mea tricoteaza pe pipaite (vreau sa ii dau de lucru iar - dupa cum spuneam e molipsitor dar si terapeutic, garantat). :D

    Super super a iesit setul. (si rapid :O) :D
    Pupici si abia astept sa vad urmatoarele proiecte ;)).
    O saptamana minunata sa avem :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa le porti cu bucurie in iarna care sta sa vina! :) Sper sa nu ne pacaleasca. :)
    Ohooo! Mie mama imi pune si azi ochiurile pe andrele (mama sau sora mea) daca mai simt nevoia sa lucrez ceva. :) Unul pe fata, unul pe dos si atat! :) Mama, in schimb, lucra fel de fel (inclusiv fuste) si in diverse modele - unele bluze le am si azi, ca amintire. :)
    Pupici, cu drag! <3

    RăspundețiȘtergere