duminică, 2 martie 2014

A trecut 1 Martie

Mai devreme cu o zi de cum stabilisem, astazi au sosit nepoteii Felix si Marlene, asa ca ziua de 1 Martie a fost luuuunga si plina de activitati.
În Germania, elevii au vacanta întreaga saptamâna ce urmeaza si pentru ca Helmut tocmai are câteva zile libere de la serviciu, s-a oferit sa-i supravegheze pe cei doi. Dupa ce Felix si Marlene si-au despachetat bagajele, am stat un pic la povesti despre scoala si activitatile din timpul lor liber. Fiecare este înscris la un club sportiv si la cursuri de muzica, Marlene joaca tenis de câmp si ia ore de flaut-transversal, Felix joaca fotbal, participa la antrenamente de Taekwondo si ia ore de chitara clasica.
Pentru ca sunt copii harnici, si noi ne-am gândit pentru zilele de vacanta la un program variat . Le-am prezentat ideile noastre si dupa ce am facut câteva modificari, am dat START ☺

Pentru ca perioada de carnaval este în punctul culminant, toate zilele pâna miercuri vom avea activitati legate de aceasta tema. Astazi am aplicat stratul de baza pe mastile pe care le vom picta în stil venetian si le-am lasat pâna mâine la fixat. Apoi am exersat modelul pe o coala de hârtie, inspirându-ne din fotografiile pe care le-am facut anii trecuti în Venetia. În prealabil, pentru ca spiritul carnavalului sa ne patrunda cât mai placut, am decorat sufrageria cu ghirlande multicolore si ne-am pictat fetele cu flori si stelute colorate.
Dupa ce am mâncat, am pregatit împreuna un aluat pentru gogosi (Fasching fara gogosi nu exista!) si l-am lasat doua ore la dospit. În acest timp am mai desenat, apoi am revenit la bucatarie. Ceva la reteta noastra de gogosi nu a functionat pentru ca nu au iesit pufoase si nu le-am putut injecta cu Nutella si dulceata de capsuni, asa cum ne-am propus. Dar copiii au fost practici si au avut ideea sa ungem gogosile în timp ce le mâncam, ceea ce am si facut. În unanimitate am declarat creatia noastra delicioasa! ☺

Seara copiii s-au uitat o ora si jumatate la televizor, la emisiuni de pe KiKa. Acum ei dorm, Helmut se uita la televizor, eu ma învârt un pic pe blog în timp ce beau o cana cu ceai, dupa care va spunem NOPATE BUNA! ☺
PS: Marlene multumeste Alinei pentru minunata idee de a-i trimite si ei un martisor! Tantosa, i-a explicat fratelui ei ce reprezinta acea mica bijuterie legata cu snur rosu-alb în partea stânga, la piept.

13 comentarii:

  1. Ce frumos ati petrecut cu doi copii frumosi si curati sufleteste! Numai bucurie si culoare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sehr nette Bilder!
    Tschüssi und einen schönen Tag heute
    Crissi

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos aţi petrecut de Mărţişor, în familie! Momente minunate, care umplu sufletul de bucurie şi pe care cei mici nu le vor uita niciodată.
    Vă doresc numai bine la toată familia voastră frumoasă! Şi o duminică veselă, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai niste nepotei simpatici, imi plac toate pozele caci toate imi transmit multa grija, iubire si voie buna. Gogosile arata delicios, vreau si eu macar una.

    RăspundețiȘtergere
  5. ce frumos au crescut acesti duci copii.... :)
    si tu esti o copila!.... :)
    bag eu seama ca in saptamana ce urmeaza va asteapta doar lucruri interesante....:)
    pop!

    RăspundețiȘtergere
  6. Deci..... 1 Martie a trecut, dar sarbatoarea continua! :))
    pupici, duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bună CARMEN!
    Ce nepoței mari și frumoși ai!Să-și trăiască și să vă bucurați de ei!
    Să aveți o duminică frumoasă și o săptămână plină de bucurii!
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  8. Au crescut nepotii vostri de cand i-am vazut ultima data.Sunt fericiti la voi,ca tu esti un bun aliat al lor.Preocuparile voastre sunt tare diverse si incantatoare pentru ei. O saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
  9. eee...se pare ca veti avea o saptamana plina si toata lumea o sa se distreze, tare as vrea sa fiu si eu prin preajma, mai ales ca acele gogosi imi fac cu ochiul :))
    Marleene e adorabila purtand martisorul si ma bucur ca face si sport si muzica, sunt sigura ca e maxim de incantata...
    nepotica mea face volei, dans modern si ia si cursuri de chitara dar a invatat sa cante si la flaut...
    adevarul e ca sunt plini de energie si nicio activitate nu inseamna prea mult pentru ei :))
    cred ca miercurea aceasta o sa postez cateva foto cu Alexandra, promisesem de fapt...
    sa te bucuri de primavara draga mea draga, de primavara si de oameni dragi, te pupacesc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Primavara ta parca e mai BOGATA acum.
    Pupici tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  11. Minunat! Alta intalnire de suflet! :)
    Imi lipseste acest gen de activitati! Copiii din jurul meu au crescut, au alte preocupari - deh! Adolescenta-i adolescenta! :) Aveam o amica, educatoare la o gradinita, si mergeam pe acolo cand erau de pregatit sarbatori sau serbari, dar nici ea nu mai lucreaza acolo... :) Asa ca, acum mai mult privesc ce faceti voi, ce fac altii! :) Ma mai joc cu prilejul unor asa-zise mari sarbatori! :)
    Zile fericite! Imbratisari cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  12. Aşadar, chiar dacă fetele sunt în perioada în care petrec mai mult timp cu prietenii, tu tot ai copilaşi prin preajmă şi găseşti mereu ceva interesant de făcut cu ei. Îi pupăm pe amândoi şi transmite-le salutările noastre, căci deja ne este foarte drag de ei. La aşa copii dulci şi buni, nici nu ar putea fi altfel!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ma bucur ca lui Marlene i-a placut martisorul si ca a inteles semnificatia lui! Tocmai ma uitam ce vacanta frumoasa le-ati facut copiilor! Si ce mult si frumosi au crescut! Va pup pe toti cu drag!

    RăspundețiȘtergere