vineri, 14 martie 2014

Reflexii si reflecțiiFotografiile le-am facut în biserică parohială din localitatea Schärding - Austria, la mijlocul lunii februarie, anul curent.
Prima cladire a bisericii a fost ridicata în anul 1307, dupa model gotic, în acelasi stil arhitectural în care a fost cladit portalul din zidul de aparare al cetatii medievale. În anul 1703 biserica a fost consolidata si largita si a capatat numele Sfântului Gheorge. Grav avariata în urma razboiului succesiunii spaniole, biserica a fost reconstruita în anul 1720 în stil baroc. La bombardamentul francez din anul 1809, biserica a fost grav distrusa si abia în anul 1814 restaurata. Ultimele lucrari de renovare s-au efectuat în anul 1975.
Biserica catolica St. Georg este un lacas de cult ce a câstigat lupta cu vremea, face parte din patrimonul national si reprezinta un important monument istoric.


pentru rubrica "Reflexii în oglinda"

8 comentarii:

 1. Reflexia vitraliilor in prima foto e superba! Adica, imi place mie foarte mult. :) Un crampei de curcubeu.
  In alta dezordine de idei: bisericile sunt - cred - cele mai bune "pastratoare de istorie".
  Mi-ar placea sa am o baza de date in care sa pot face o "paralela" intre ceea ce se intampla, in anul 1307 - ca exemplu - in localitatea unde se afla aceasta biserica si ce se intampla, in acelasi an, in alte locuri (biserici) din lume... Un fel de paralele intre cum traiu unii si cum traiau altii - punctual, ca sa zic asa. :)
  Zile fericite va dorim! Imbratisari cu drag!

  RăspundețiȘtergere
 2. Drosebit!Frumoase cadre de lumini si umbre!
  O seara frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
 3. Un monument deosebit!
  Mă gândeam că acest stil arhitectural se regăseşte şi în multe biserici din Transilvania. Austriecii au lăsat o amprentă puternică în această zonă a ţării.
  Weekend frumos, dragă Carmen! :-)

  RăspundețiȘtergere
 4. o lumina placuta in imaginile tale!
  arhitectura e deosebita! imi place mult!
  te pop si zi faina! :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Ce lăcaș superb ! Sunt deosebite aceste biserici în stil baroc, chiar te simți bine și abia aștepți să ajungi acolo. Am descoperit câteva superbe în Praga, dar îmi amintesc că și la Timișoara am intrat într-una de acest fel.

  RăspundețiȘtergere
 6. Bună CARMEN!
  Așa cum ne-ai obișnuit,deosebite imagini!
  Un weekend cât mai frumos îți doresc draga mea!
  Pup și îmbrățișez cu drag!

  RăspundețiȘtergere
 7. Inspirata alegere!
  Faina si prezentarea ta!
  Un weekend cât mai placut îti doresc!

  RăspundețiȘtergere