joi, 6 septembrie 2012

Plärrer

Pentru ca duminica, parcul de distractii din Augsburg se va închide, am hotarât cu colegii de birou ca direct dupa orele de program, sa mergem sa mâncam câte o friptura de purcel cu Brezel si sa bem câte o halba cu bere. Am rezervat locuri în cel mai bun cort - Schaller, o firma cu lunga traditie în orasul nostru. Am ajuns primii si Zelt-ul (cortul) era aproape gol. O jumatate de ora mai târziu, toate mesele au fost ocupate (~2500 locuri) si atmosfera a devenit din ce în ce mai antrenanta. Formatia "Isartaler Hexen" ("Vrajitoarele din lunca Isar") a sustinut un program de muzica traditional bavareza, combinat cu muzica retro rock si pop si, cine a fost macar o data într-un cort-de-bere bavarez (spre exemplu Plärrer - Augsburg sau Oktoberfest München) stie ca aici, fiecare mesean cânta si danseaza si buna dispozitie este extrem de molipsitoare. Este o stare de spirit ce nu poate fi descrisa în cuvinte, trebuie traita!
Am plecat prima, colegii au mai ramas, nu stiu cât... Sa vede cine ajunge mâine primul la birou si nu are dureri de cap! ;)

28 de comentarii:

  1. dupa supa crema de dovleac friptura de purcel si berea sunt perfecte :)
    imi place puzzle-ul pe care l-ai postat...e ca un carusel al veseliei...si ce de bunatati vad acolo...mmm...

    somn usor si vise dulci Carmen...sigur muzica iti mai rasuna in urechi:)
    te pupacesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) asa este, nu doar ca muzica mi-a sunat în urechi pana am adormit, ba am fost si un pic ragusita, pentru ca a trebuit sa cam tip ca sa pot purta o conversatie cu colegii, la masa :)))
      te pup. Sa ai o zi minunata!

      Ștergere
  2. ooo ce bine suna, sa iesi cu colegii la o bere si o friptura, mai ales intr-o asemenea ambianta cum spui molipsitoare. ati inceput deja weekendul :)
    un sfarsit de saptamana frumos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma numar printre fericitii care au parte de o atmosfera prieteneasca la locul de munca. Eu lucrez de peste 7 ani în firma si de cand ne stim, iesim impreuna nu doar sa mancam si sa bem o bere, ci si la spectacole de teatru sau musical, la ture cu bicicletele sau... trebuie sa mentionez ca doi dintre colegii de birou au spus prezent si la marea actiune de mutat, in luna aprilie! fara ajutorul lor, cred ca mutatul nostru in casa noua ar fi durat o saptamana in plus :))
      Un weekend minunat îti doresc, Anca draga!

      Ștergere
  3. Sarut mana, Carmen! Candva, cand vremurile erau normale prin Romanica, si noi ieseam impreuna, macar o data pe saptamana, la o bere, o friptura sau un mic. Acum aceasta placere te-ar costa suficient de mult incat sa ti-o stapanesti. La voi vad ca e altfel. Daca as fi cu 30 de ani mai tanar m-as gandi sa ma stabilesc si eu intr-o tara normala. Ca Germania, de pilda.Dupa cata bere am baut in vara asta, tot nu m-as abtine de la o halba nemteasca. Mi-ai facut pofta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt tot felul de oameni, peste tot...eu am avut norocul sa ma invart in cercuri bune. Din pdv. financiar, ai insa dreptate, cine are servici, nu-si pune problema ca nu poate iesi macar o data pe saptamana sa manânce in oras! Firma la care lucrez organizeaza în stil mare cel pitin 3 iesiri pe an: un tur cu bicicletele, de cel putin 30 km, o iesire la gradina de vara, cu mancare si bautura pe puteri si serbarea de Craciun, unde meniul este fix dar bauturile la libera alegere. Pe langa aceste iesiri traditionale, noi, colegii din birouri sau compartimente de proiectare, iesim la un teatru, serbam zile de nastere, sau.. ca ieri, mergem sa ne distram la o serbare populara - Plärrer este cel mai mare festival traditional din regiunea Șvabia-Bavaria.
      Sa ai parte de multe clipe fericite!
      Îti doresc un weekend minunat! :)

      Ștergere
  4. Nu stiu de ce am impresia cateodata ca nemtii se distreaza mai bine ca si olandezii!
    Poate este numai o impresie! Imaginile sunt foarte frumoase!
    O vineri frumoasa Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) nemtii sunt recunoscuti international pentru disciplina, harnicie si... felul în care se distreaza! Oktoberfest este cel mai mare festival al binei dispozitii - din intreaga lume! Apropo: pe 22 septembrie, adica peste exact 15 zile începe OKTOBERFEST!
      Sa ai un sfârsit de saptamana minunat!

      Ștergere
  5. Ce invalmaseala de imagini!Ca la targ.:)

    Se simte pana aici atmosfera targului,cortului,prieteniei,bunei dispozitii.
    Sa ai o zi frumoasa,fara dureri de cap!:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da :)) a fost mare-mare distractie! despre dureri de cap... de la bere nu prea ai, dar... Acum dimineata am aflat, ca unul din colegii care au fost ieri la Plärrer, dupa ce a mai baut o bere, nu mai stie ce a facut cu rucsacul! Cand si-a dat seama ca-i lipseste, a fost mult prea tarziu - Dar nu i-a fost furat, ci pur si simplu l-a lasat undeva si nu mai stie unde. Targul e enorm... este cam cum ai cauta acul in carul cu fan. Astazi s-a invoit sa mearga sa-l caute, poate a fost predat la "obiecte gasite", nu de alta dar porofelul cu toate actele si o jacheta Jack Wolfskin se aflau in el!
      Daca nu mai e de gasit, va trebui sa umble sa blocheze cartile bancare, sa-si faca al buletin, si cate si mai cate umblaturi si neplaceri!
      Pacat! seara a fost deosebit de frumoasa!

      Un weekend fain, Angi draga!

      Ștergere
  6. O da ,ce frumos ,multa veselie si distractie !
    O zi buna si Weekend de voveste!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult Iulisa!
      am sa ma inscriu imediat cu Reflexii in Oglinda :))
      un weekend minunat si tie!

      Ștergere
  7. Muzica rock 'n' roll si pop...Mmmm, deja imi place mult!
    E haios tare colajul de imagini! Si ce delicii in el! Miammmmm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) a fost o seara deosebit de faina!
      te pup. Sa ai un weekend minunat!

      Ștergere
  8. oh...
    imi da senzatia de "targul de Ziua Crucii"... cel mai asteptat eveniment al copilariei...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand imi amintesc si eu... era vremea cand ascultam Top10 pe ascus, la Radio Europa Libera iar aici la caruseluri, se difuzau cele mai noi titluri internaionale... Eram fascinata! :))
      Acum, aici la noi, avem ocazia sa retraim periodic visele copilariei.

      Ștergere
  9. tare fain.. păcat că se închide nu? Bănuiesc că era o adevărată minunăție! Îmi place tare mult și colajul!
    Vă transmit multe salutări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Plärrer este cel mai mare festival traditional din Svabia-Bavaria. A început cu 1000 de ani în urma si de atunci se tine în mod regulat, câte doua saptamâni jumate, de doua ori pe an: Plärrer de primavara - de Pasti si Plärrer de toamna, la început de septembrie.
      Multe salutari si de aici, din inima Bavariei :)

      Ștergere
  10. Na ja! Sehr sympathische Hexen, die mit ihrer traditionellen Musik jeden Zuhörer schnell bezaubern, wie damals die weltbekannte Lorelei! :))) Man hört schon das Oktoberfest an die Tür (des Zeltes !) klopfen, nicht wahr ? :)))
    Alles Gute und ein entspanntes Wochenende!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Ja klar, so ist es! Oktoberfest wartet schon vor der Tüur :)) am 22 September ist es wieder so weit!
      Ein schönes Wochenende Dir auch! :)

      Ștergere
  11. Carusel :x daaaa! Vreau si eu. Mama cat de frumos se vede in pozele alea. Tare mi-as dori si eu sa ma invart putin. :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am suferit de cand eram copil de "rau de masina" si chiar si pe leagan, daca ma prea agitam, mi se facea rau. Odata cu vârsta, am pierdut curajul/curiozitatea/dorinta de a ma învârti pe minunile astea din parcurile de distractii. Merg cu placere pe "Riesenrad" roata uriasa - pentru ca se invârte usor si ofera o panorama de vis. Si mai îmi plac traseele cu surprize si sperieturi :)) Anul acesta nu este nici un carusel de genul acesta. Dar distractii sunt pentru orice gen, in orice moment :)
      sa ai un weekend fain!

      Ștergere
  12. ...sigur veneam si eu !!!
    4M

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. zau ca te-am pomenit! tare ne-am fi bucurat sa fii si tu cu noi! :)

      Ștergere
  13. Am pierdut distractia :(
    Sunt convinsa ca a fost foarte frumos si ca te-ai distrat. Imi place genul de rochita pe are ai purtat-o. Foarte frumoasa! In stil traditional.

    RăspundețiȘtergere