duminică, 2 septembrie 2012

Gent (5)




Podul Sint-Michielsbrug, arcul de peste râul Leie din centrul orasului, ofera o priveliste unica asupra celor doua siruri de case. Cel de pe malul stâng se numeste Korenlei, iar sirul caselor de pe malul drept, Graslei. Frumusetea cladirilor, dublata în oglinda apei, provoaca privitorului senzatia ca traieste în studioul unui film.

Fara a lasa spatii între ele si respectând diverse stiluri ahitecturale (baroc, gotic, brabant, renascentist-flamand, romanic), casele poarta fiecare un nume si are fiecare o poveste aparte. Pe mine m-a fascinat frontonul casei Metselaarshuis - datând secolul 16, decorat cu 6 dansatori ce se învârt în bataia vântului.


La capatul podului, Biserica Sf. Nicolae (Sint-Niklaaskerk), o bijuterie ce îmbina arta romanica cu stilul gotic-timpuriu, ridicata la începutul secolului 13. Una din comorile bisericii este orga, constuita de renumitul Aristide Cavaillé-Coll.



Ceea ce m-a încântat în mod cu totul si cu totul deosebit, a fost ca în toate bisericile vizitate în Gent, am ascultat muzica-live, interpretata la orga sau harfa. Va puteti închipui ceva mai sublim?!

2 comentarii:

  1. Sarut mana,Carmen
    Inutil sa mai spun ca sunt impresionat de poze.

    Te invit sa raspunzi la un set de intrebari ce alcatuias o leapsa care dupa cum am observat circula intens pe bloguri.
    Sa-ti fie seara bucurie!
    http://fewstuff.blogspot.ro/2012/09/liebster-blog-award.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Muzica la orga intr-o biserica te impresioneaza, cu siguranta! Seara buna! :))

    RăspundețiȘtergere