vineri, 17 februarie 2012

Idee pentru un desert deosebit






Cumparati o conserva cu jumatati de piersici. Le asezati într-o forma de sticla termica, în mijlocul fiecareia puneti câte un biscuit amarettini sfarâmat, o priza de zahar brun, un strop de Calvados, si dati la cuptor, un sfert de ora la 150°C. Pe farfurie, ornati cu jumatati de fructe exotice - spre exemplu capsuni (din Peru) si o lingura de jeleu de capsuni.
Piersicile coapte se lasa sa se racoreasca putin, apoi se aseaza pe pata de jeleu. Se mai adauga pe farfurie doua sfere de înghetata de diferite culori si arome, în cazul prezentat aici, vanilie si Amarettini.
Farfuria arata elegant, desertul este delicios si reteta nu necesita cine stie ce talent gastronomic!

28 de comentarii:

  1. Noa serbus. Păi, ce facem? Ne dai doar idei după care ne dai de lucru ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ei, hai ca asa mult de lucru nu este! dar este deliciosssssss!

      Ștergere
  2. minunat de delicios...mi-e teribil de pofta de ceva dulce :)
    ai niste idei super grozave...cred ca o voi incerca si eu :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) probeaza cu încredere. Merge ruck-zuck!

      Ștergere
    2. in seara asta prietenul meu a venit acasa cu doua Joffre uriase...mmmm...
      crema de ciocolata era extrem de fina...stiu...seara nu e potrivita pentru o astfel de prajitura dar mi-a fost imposibil sa nu ma las ispitita :))
      pup Carmen...sweet dreams :*

      Ștergere
    3. asa ceva nu se refuza! :)) pupici

      Ștergere
  3. Bună CARMEN!
    Arată super desertul tău!
    Deja mi-ai făcut poftă!
    Un weekend excelent îți doresc!
    Cu mare drag te îmbrățișez!

    RăspundețiȘtergere
  4. Salivez! Nu mai sunt bun de nimic acum! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) ma gândesc ca o cutie cu înghetata ai prin congelator, rezerva, pentru zile de astea "grele" :))

      Ștergere
  5. Grozav! Acesta va fi desertul din seara asta!
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. yum yum! :)) eu aveam pofta de niste ananas...dar merg si piersicile <3 iar mi-a lasat gura apa :P imi place cum sunt decorate, le papi cu ochii. O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. toate ingredientele se pot înlocui, în afara de piersici :))
      Weekend fain!

      Ștergere
  7. În primul rând se adresează simțului artistic ! Arată foarte bine, culorile sunt tonice și induc o stare de bună-dispoziție. Parfumul și gustul întăresc impresia. Un desert excelent !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. adevarat, Zina draga! frumos, delicios si repede de pregatit :)
      weekend fain!

      Ștergere
  8. Hmmm... Ce apetisant si foarte foarte delicios dupa ingrediente. Arata nemaipomenit ! :)
    O seara minunata va doresc doamna Carmen ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Miami!!! ce pofta mi-ai facut. Imi plac toate ingredientele deci combinatia trebuie sa fie buna.

      Ștergere
    2. multumesc mult, Stefi draga!
      un weekend minunat si tie, pupici!

      Ștergere
    3. probeaza neaparat, Alicee! este adevarat deosebit!

      Ștergere
  9. Prea caloric! Mai multi stropi de Calva, ca tot e digestiv, se poate?

    RăspundețiȘtergere
  10. trebuie sa fie extrem de delicios, asa e e pe bloguri, cineva posteaza ceva dulce intr-o zi iar a doua zi toata lumea gaseste cate ceva gustos de gatit, facut poze si publicat pe blog

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aha... Pe blogurile pe care obisnuiesc eu sa le vizitez, nu am observat "copii"
      Dar desertul al carei retete am postat-o eu aici, este combinatie proprie (nu e copiat din carti de bucate!) si sincer spun, este delicios!

      Ștergere
  11. Deosebit,foarte deosebit pentru că îmi plac foarte mult piersicile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) cele proaspete sunt si mai gustoase! dar pe aici, iarna e iarna... :))

      Ștergere
  12. Ceea ce face Helmut cu aceste delicatese de fructe şi de combinaţii de arome se numeşte pasiune pentru arta culinară şi iubire astfel exprimată pentru cei apropiaţi.Eu sunt mai egoist : nu aş avea atâta răbdare, şi aş mânca rapid toate fructele...Şi ieri şi azi, am tot dat târcoale pe la aceste imagini crezând că, între timp, s-au golit farfuriile...Dar nicidecum! Nu-mi rămâne decât să adresez toate gândurile bune "maestrului" cofetar şi să urez convivilor "degustare plăcută" acum şi în alte ocazii ... delicioase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai perfecta drepate! sotul meu gateste cu mare pasiune. Si adevarat, îi face mare placere sa aiba invitati la masa, nu ma rasfata doar pe mine, vreau sa spun :)) Eu sunt rasfatata lui preferata ;)
      Multumesc mult! îti doresc un sfârsit de saptamâna fantastic!

      Ștergere