Toate textele si fotografiile de pe acest blog sunt protejate potrivit Legii nr. 8/1996, privind drepturile de autor. Nimic nu poate fi preluat fără acordul autorului.
vineri, 17 februarie 2012
Idee pentru un desert deosebit
Cumparati o conserva cu jumatati de piersici. Le asezati într-o forma de sticla termica, în mijlocul fiecareia puneti câte un biscuit amarettini sfarâmat, o priza de zahar brun, un strop de Calvados, si dati la cuptor, un sfert de ora la 150°C. Pe farfurie, ornati cu jumatati de fructe exotice - spre exemplu capsuni (din Peru) si o lingura de jeleu de capsuni.
Piersicile coapte se lasa sa se racoreasca putin, apoi se aseaza pe pata de jeleu. Se mai adauga pe farfurie doua sfere de înghetata de diferite culori si arome, în cazul prezentat aici, vanilie si Amarettini.
Farfuria arata elegant, desertul este delicios si reteta nu necesita cine stie ce talent gastronomic!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Noa serbus. Păi, ce facem? Ne dai doar idei după care ne dai de lucru ?
RăspundețiȘtergereei, hai ca asa mult de lucru nu este! dar este deliciosssssss!
Ștergereminunat de delicios...mi-e teribil de pofta de ceva dulce :)
RăspundețiȘtergereai niste idei super grozave...cred ca o voi incerca si eu :)
:) probeaza cu încredere. Merge ruck-zuck!
Ștergerein seara asta prietenul meu a venit acasa cu doua Joffre uriase...mmmm...
Ștergerecrema de ciocolata era extrem de fina...stiu...seara nu e potrivita pentru o astfel de prajitura dar mi-a fost imposibil sa nu ma las ispitita :))
pup Carmen...sweet dreams :*
asa ceva nu se refuza! :)) pupici
ȘtergereBună CARMEN!
RăspundețiȘtergereArată super desertul tău!
Deja mi-ai făcut poftă!
Un weekend excelent îți doresc!
Cu mare drag te îmbrățișez!
multumesc, Elena draga! Si tie, un weekend minunat!pupici
ȘtergereSalivez! Nu mai sunt bun de nimic acum! :)
RăspundețiȘtergere:) ma gândesc ca o cutie cu înghetata ai prin congelator, rezerva, pentru zile de astea "grele" :))
ȘtergereGrozav! Acesta va fi desertul din seara asta!
RăspundețiȘtergereMultumesc!
sa-mi spui parerea, Vera draga! pupici
Ștergereyum yum! :)) eu aveam pofta de niste ananas...dar merg si piersicile <3 iar mi-a lasat gura apa :P imi place cum sunt decorate, le papi cu ochii. O zi minunata!
RăspundețiȘtergeretoate ingredientele se pot înlocui, în afara de piersici :))
ȘtergereWeekend fain!
În primul rând se adresează simțului artistic ! Arată foarte bine, culorile sunt tonice și induc o stare de bună-dispoziție. Parfumul și gustul întăresc impresia. Un desert excelent !
RăspundețiȘtergereadevarat, Zina draga! frumos, delicios si repede de pregatit :)
Ștergereweekend fain!
Hmmm... Ce apetisant si foarte foarte delicios dupa ingrediente. Arata nemaipomenit ! :)
RăspundețiȘtergereO seara minunata va doresc doamna Carmen ! :)
Miami!!! ce pofta mi-ai facut. Imi plac toate ingredientele deci combinatia trebuie sa fie buna.
Ștergeremultumesc mult, Stefi draga!
Ștergereun weekend minunat si tie, pupici!
probeaza neaparat, Alicee! este adevarat deosebit!
ȘtergerePrea caloric! Mai multi stropi de Calva, ca tot e digestiv, se poate?
RăspundețiȘtergere:))
Ștergeretrebuie sa fie extrem de delicios, asa e e pe bloguri, cineva posteaza ceva dulce intr-o zi iar a doua zi toata lumea gaseste cate ceva gustos de gatit, facut poze si publicat pe blog
RăspundețiȘtergereaha... Pe blogurile pe care obisnuiesc eu sa le vizitez, nu am observat "copii"
ȘtergereDar desertul al carei retete am postat-o eu aici, este combinatie proprie (nu e copiat din carti de bucate!) si sincer spun, este delicios!
Deosebit,foarte deosebit pentru că îmi plac foarte mult piersicile!
RăspundețiȘtergere:) cele proaspete sunt si mai gustoase! dar pe aici, iarna e iarna... :))
ȘtergereCeea ce face Helmut cu aceste delicatese de fructe şi de combinaţii de arome se numeşte pasiune pentru arta culinară şi iubire astfel exprimată pentru cei apropiaţi.Eu sunt mai egoist : nu aş avea atâta răbdare, şi aş mânca rapid toate fructele...Şi ieri şi azi, am tot dat târcoale pe la aceste imagini crezând că, între timp, s-au golit farfuriile...Dar nicidecum! Nu-mi rămâne decât să adresez toate gândurile bune "maestrului" cofetar şi să urez convivilor "degustare plăcută" acum şi în alte ocazii ... delicioase!
RăspundețiȘtergereai perfecta drepate! sotul meu gateste cu mare pasiune. Si adevarat, îi face mare placere sa aiba invitati la masa, nu ma rasfata doar pe mine, vreau sa spun :)) Eu sunt rasfatata lui preferata ;)
ȘtergereMultumesc mult! îti doresc un sfârsit de saptamâna fantastic!