vineri, 20 ianuarie 2012

Locuri pe care le-aș vizita...

... este o leapsa preluata de la Oana.
Ca orice muritor de rând, si eu am o lista cu locuri pe care mi-ar place sa le vizitez, dar pe care probabil nu voi reusi, în primul rând din motive financiare. A visa însa, nu costa... asa ca, iata lista locurilor mele de vis:
1. Orașul Agra din India, pentru a vizita Taj Mahal, templul pe care Rabindranath Tagore l-a supranumit "o lacrimă pe obrazul timpului". Am citit mult despre acest faimos monument si am vazut multe documentare despre impresionantul ansamblu arhitectural, grădina interioara, fântânile arteziene, palatul, moscheea, simetriile, pietrele prețioase si marmura alba...
Se spune ca din cauza oglindirii în lacul ce împrejmuieste mausoleumul, esti permanent stapânit de senzatia ca plutești între cer și pământ. Poarta înaltă ce înlesnește comunicarea spre exterior, este simbolul intrării în paradis. De altfel, simbolurile uimesc la fiecare pas, începând chiar din poarta principală, care se aseamănă cu vălul pe care femeile din India îl poartă în noaptea nunții. Schimbarea stării de spirit a femeilor este simbolizata prin capacitatea splendidului ansamblu de a-și schimba culorile de la oră la oră și de la anotimp la anotimp! Se spune ca datorita pietrelor prețioase încrustate în marmură, monumentul strălucește în lumina lunii ca o bijuterie, la răsărit totul pare roz, iar seara alb-galbui.
Povestea de dragoste a lui Shah Jahan si Mumtaz Mahal este fascinata iar mausoleumul este simbolul iubirii celei mai pure...
2. Ruinele orasului Machu Picchu, locul sacru unde mai traiesc înca legendele incașilor... un unicat arhitectural impresionant! Cercetătorii labirintului Machu Pichu spun ca acesta reprezinta simbolul vieții pline de meandre, în care drumul nu duce niciodată înapoi, ci mereu înainte, spre moarte.
Enigmele poporului Inca - Fii Soarelui, nu au putut fi înca dezlegate, inexplicabile ramânând rețelele de drumuri în coastele Anzilor, podurile suspendate în zonele mlăștinoase și nisipoase, cetățile si templele din junglă, predestinate să reziste veșnic, chiar si împotriva timpului. "Enclava Machu Picchu există parcă în afara timpului și spațiului, ascunzând mistere încă de nepătruns."
3. Marele Zid Chinezesc - probabil cea mai grandioasa constructie a lumii, singura ce poate fi vazuta din spatiul cosmic... 6350 kilometri de piatra, ce au despartit Imperiului chinez de restul lumii, 6350 de kilometri de istorie, legende, dureri, ambitii, devotament, patriotism, nebunii, inconștiente si patimi...
Si daca tot as fi deja în China, as vizita si Mausoleul Qin Shihuangdis - unul dintre cele mai mari morminte din lume, devenint renumit prin soldații din teracotă. Mormântul regal din istoria veche a Chinei (datând 210 î.Hr.), a scos la iveala 7278 statui în marime naturala, soldati, cai si care de lupta, sulite, scuturi si un întreg arsenal de razboi.
Mai îmi doresc sa vizitez: Ayers Rock - muntele de granit roșu din Australia , templul hindus Angkor Wat - cea mai mare constructie religioasa, devenit simbol al Cambodgiei, orasele Rio de Janeiro, Tokyo, New York, Hong Kong... si pentru ca lista viselor sa fie completa, as mai dori o expeditie pe Amazon si un an în Samoa! :))
Predau leapsa: Pandhora, Vera, Max, Mirela, Vania, Rokssana, Zina ( Zina, Zina), Tu1074, Borg, Dani, Theodora( teodora), OFZ, Umograf, Cella, Gabi, Lolita, Napocel, Scorpio, Vero (Linkping, Grisca), Caius, La_bulivard, Zâmbind, Vaca-Verde, Tetris, Tamy(?!?), Ioana, Betivul_de_cuvinte, Opriti_planeta, Sophie, Cleo, Robert, Dan, Cămăraş de lumini, cammely, Daurel, LeP, Xaara Novack, 13angi, Muc Roz, Infokid, Ana, C.L.M., Tiberiu, Catalin, OanaClara, Ironicblonde, KARMAPOLICE, Alina, Jurnalul albastru, addicted, ANDROXA, atelierul elenei, oasis, Cupcake, dagatha, Ema Hategan, Pegas, Lunabeteluna, SARA, Emme, Ronziki, RobertN, Neuroanchiloza,X-pert, altcersenin, fly, Vania, Roz... sau nu, Digodana, PHOTOGRAPHIS, O fata, CRISTI MILLA, Ana's Photographic World, Profunzimi, Perspectivenoi, ELENA, scorpio, Diverse, Minoki, Alice in WonderNet, micile-vacante, Aniela, Jumatati, OFZ, Melly, Lumi RO, Dana Diaconu, Kadia, tu1074, A different blog, IULISA, Lukluk, calator, Gandire Logica, Lumea lui Alexandru, SoriN, dan mircea, geanina, Aurora Georgescu, Solidaster, Rontziki, aA, Dan, nima, pandhoraa, fosile, Gabriela Elena, anastasia, dan, DANI, Gabriela Elena, MIRELA, viatoriu, abbilbal, ADRIANA, DORU, Costin Comba Photography, Pishky, Aliceee Traveler, Tudor Enea, Grupul porcilor, Emme, Victor.

16 comentarii:

  1. >:D< In sfarsit ...am reusit sa intru la comentarii !!!
    Merg si eu in aceasta calatorie !

    Vise frumoase !

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoase locuri, Carmen! Am preluat si eu leapsa, cu deosebita placere si pentru asta trebuie sa-ti multumesc! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) ma bucur mult! abia astept sa vad lista concediilor tale din vis ;)

      Ștergere
  3. Ce ma bucur ca ai preluat leapsa, Carmen, chiar e deosebita.
    Sincer, ma fasconeaza si pe mine Taj Mahalul si povestea lui, dar mi-e si frica sa visez la a ajunge acolo deocamdata. Sper si imi doresc ca la un moment dat sa il vad.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. placerea a fost de partea mea ;)
      Fie ca visele sa ni se împlineasca!

      Ștergere
  4. Traseul ar fi cam așa: cu avionul până în India,
    cu o caravană până în China, apoi cu vaporul până în Peru și cu avionul retur la București.
    Timp estimat: o lună.
    La bani nu mă bag :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) cam rapid pentru vârsta mea ;) Eu as ramâne în fiecare loc, asa... pâna as afla raspunsurile la întrebarile crescute în mine, în acesti multi ani în care doar am admirat de departe...
      Dar traseul, ok- se aproba :)) Multumesc!

      Ștergere
  5. Fa-mi si mie ul loc in bagajul tau.Merg cu tine,si stau pana gasesti raspunsurile :).

    RăspundețiȘtergere
  6. Am citi abia azi;nu stiu de ce nu intra linkurile pretioase de pe blogspot...
    Multumesc.
    Am teorie cu calatoriile...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici eu nu sunt înstiintata niciodata, indiferent ca pingul vine de la blogspot sau de la wordpress...
      O teorie?! pai... suntem toti ochi si... ochi ;) asteptam o postare pe tema aceasta.

      Ștergere
  7. Pe Marele Zid am avut ocazia să calc. Prin celelalte locuri, nu.

    RăspundețiȘtergere
  8. E o temă foarte pe placul sufletului meu. Voi răspunde printr-o postare pe blog, despre care am să te înștiințez, bineînțeles.
    Din lista dorințelor tale, e una pe care o împărtășește și fiul meu: Machu Picchu.

    RăspundețiȘtergere