luni, 6 iunie 2011

Lampa Berger


De când am pasit prima data în magazin, rafturile ce prezentau lampile Berger mi-au atras atentia. O diversitate uimitoare de forme si culori, adevarate obiecte de arta. Am admirat fiecare model si mi-as fi dorit acasa o vitrina întreaga, dar... decizia a fost scurta, pentru ca nu aveam bani decât pentru lampa standard si o doza de parfum. Mi s-a spus ca lampa "curata" aerul (printr-un sistem special de difuzare, pe principiul de catalizator) împrospateaza si parfumeaza încaperile, transformând "zidurile în flori si peretii în lemn pretios".
Lampa functioneaza simplu si foarte eficient. Recipientul se umple cu parfumul special Berger, se aprinde fitilul pentru doua minute, dupa care se stinge flacara si se lasa lampa sa lucreze, timp de zece minute (dupa care se acopera catalizatorul cu capacul etans). Simti imediat mireasma împrastiindu-se în camera. Daca este un parfum de fructe, doresti imediat parca sa musti aerul. Daca este un parfum floral, îti amintesti de primul buchet si seara romantica, de câmpurile de lavanda, de trandafiri, liliacul în cascade sau lacramioarele de padure.
Lampa Berger face posibil sa aduci puritatea naturii în casa. Poti sa simti prospetimea ierbii, racoarea brizei marii, stropii de ploaie catifelati sau nisipul dogorind.
Daca doresti cadrul perfect pentru a savura o ceasca de cafea sau ceai, alegi esenta cu arome de migdale coapte, aburi de cacao sau caramel proaspat ars. Câtiva stopi de vanilie, crème de brûlée, amandine sau porocale, pot răvăși amintiri dragi de concedii... Atmosfera romantica pentru o baie la lumina lumânarilor pâlpâind, o rotunjeste seria parfumurilor de mosc si ambra, lemn si mirodenii orientale.


------------------------------------------------------------------
Pandhora, Sailor, Vania, Tetris, Alexandru, Zina, Fly2sky, Elena, Steliana, Robert, Alicee, Lukluk, Alina, Lumi, Irina, Sophie, Acuarele, Cleo, Angi, Mosu, Zamfir, Ulise, Nima, Teo, Alice, Lunapatrata, Lillee, Secret, Lya, Cella, Mirela, Vertange, Anca.

43 de comentarii:

  1. In ultima propozitie a postarii tale deja simt placerea baii si mirosul linistitor al mirodeniilor orientale....deja vizes la ele...

    RăspundețiȘtergere
  2. ce bine mi-ar prinde acum o aroma de citrice si lavanda plutind prin camera...
    minunata descriere Carmen...:)
    o seara plina de arome placute iti doresc...pup dulce :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am auzit undeva ca mirosurile astea... tip lampa Berger, betze parfumate si aromaterapie cu vaporizator si lumanare sant cam rele pentru organism. Am fost la prietena mea si avea un vaporizator din acela cu lumanare dedesupt ... era ceva de lavanda...dar m-am trezit cu o durere in piept..si a trebuit sa o stingem si sa aerisim...
    Doctorul de familie mi-a zis ca e foarte toxica pentru unele persoane... poti dezvolta un fel de alergie... De atunci tare ma mai feresc de ori ce tip de mirosuri pe baza de fum, foc...samd.

    RăspundețiȘtergere
  4. I would love that. Sometimes more than the fragrance I would love to see these beautiful bottles.

    RăspundețiȘtergere
  5. Recunosc nu am auzit pana acum despre aceasta Lampa. Eu as vrea cu miros de apa de izvor

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna dimineata Carmen. Cand am vazut titlul, am crezut ca este vorba despre o lampa de birou sau ceva asemanator. Dupa ce am vazut recipientele, am crezut ca este vorba despre sticlute de parfum. Abia dupa ce am citit materialul, am inteles despre ce este vorba.

    RăspundețiȘtergere
  7. Spre rusinea mea, sau ignoranta, cum vrei sa-i spui, habar nu aveam de asa ceva pana azi, dar omul cat traieste-nvata, asa ca multumesc, voi sti ce sa caut cand mai ajung prin vreun magazin in care-as putea gasi asa ceva :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Briza marii amestecata cu stropii calzi de ploaie...miros care ma poarta in lumi de poveste...

    RăspundețiȘtergere
  9. Lampa lui Aladin era şi mai grozavă. Asta-i lampa lui Aladina?
    Ce mai face Domnul Herr Helmut?! Ai grijă, să nu se-aplece asupra lui vreo soră mai tinerică ... Mai bine, spune-i să se facă bine şi adu-l casă!

    RăspundețiȘtergere
  10. Noa serbus.
    Interesantă ştire pentru mulţi dintre noi. Să o foloseşti cu plăcere cât mai mult timp.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu nu prea suport mirosurile acestea. Odata am gasit ceva natural in Maroc, erau ca niste pietricele, dar mi s-au gatat si n-am mai gasit.

    Sa ai o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  12. Marturisesc ca nici eu nu am stiut de lampa asta... M-am rezumat la cele cu luminare si esente naturale.Curiozitatea m-a facut sa ma uit de preturi.Fratii mei, sint flacoane si cu 700-800 de €.La banii astia fac un concediu de o saptamina si inspir aroma de citrice la sursa,hi, hi, hi.Carmen, multumesc !Ramii un unicat -exotic-sensibil: dulce-parfumat ,suav-amarui,usor-perceptibil ca si visul unei nopti de vara... Lu

    RăspundețiȘtergere
  13. sunt atat de frumoase si mai si miros....

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce bine ca mai aflu de la tine de astfel de "gadget"-uri ambientale :) La noi n-am vazut inca sau n-am stiut eu sa ma uit dupa ele; de-acum o sa le caut, chiar daca o sa le folosesc ocazional. By the way, cat timp se raspandeste aroma dupa ce ai stins fitilul?

    RăspundețiȘtergere
  15. lucru nou si pt mine, le stiam doar pe cele clasice cu lumanarica sub. arata elegant!

    RăspundețiȘtergere
  16. Hm! Mi-as dori una care să emane un miros de flori de camp...

    RăspundețiȘtergere
  17. Mirosul ca mirosul, deja mi-l imaginez, dar culorile si formele... uimitoare, parca te hipnotizeaza.

    RăspundețiȘtergere
  18. Cat de misto. Impusti doi iepuri: si miros placut si lampa de veghe. Vreau si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Carmen,
    Toate informațiile găsite astăzi la tine îmi erau necunoscute, mă minunez!!
    O seară frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  20. Lumi,
    :) am stat mai mult de o ora jumate la probele de parfumuri pâna când m-am decis... scortisoara si porocale sângerii... Adorabila aroma!

    RăspundețiȘtergere
  21. Pandhora,
    lampa degaja o aroma atât de fina încât poti sa juri ca vine dintr-o sursa naturala. Ma bucur enorm ca m-am decis sa o cumpar! :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  22. Ninu,
    nu stiu unde ai auzit tu, dar nu cred ca era vorba despre lampa Berger! Aceasta este un produs farmaceutic, brevetat acum 113 ani, care a dovedit de-a lungul timpului ca odorizeaza si desinfecteaza aerul din încaperi. Nu a existat nicio reclamatie, nu a produs nicio afectiune, ci din potriva! Nu produce caldura, nu arde, si împotriva numelui, nici macar nu lumineaza :) dar curata aerul. Nu miroase puternic si parfumurile sunt naturale. ;) nu primesc procente, nu fac reclama :))

    RăspundețiȘtergere
  23. Sailor,
    some bottles are realy beautiful! Appreciated by Colette, Jean Cocteau and Pablo Picasso, the Lampe Berger, originally utilitarian object and purpose of interior decoration has become collectible.

    RăspundețiȘtergere
  24. Costin,
    exista si o asemenea aroma! :) zau!

    RăspundețiȘtergere
  25. Cetateanu,
    :) salut calduros! bun venit pe pagine mea.
    Ma bucur daca articolul ti-a atras atentia!

    RăspundețiȘtergere
  26. Teo,
    de ce rusine?! nic eu nu am stiut, dar acum m-am informat si am aflat ca Maurice Berger - un farmacist parizian, a brevetat lampa care-i poarta numele înca în anul 1898! :))Are mare succes si cautare chiar si dupa 113 ani!

    RăspundețiȘtergere
  27. Lunapatrata,
    parfumul este atât de discret, atât de suav... într-adevar ca un abur de vis!

    RăspundețiȘtergere
  28. Zamfir,
    :) lampa lui Aladin este o poveste pe când lampa lui Berger este o realitate!
    Joi la amiaza îl aduc pe Herr Helmut acasa :) Mai întâi pentru 4 zile, pentru ca urmeaza clinica de recuperare trei saptamâni, apoi este acasa!
    Multumesc pentru grija :) voi depune "dovezi" cum ca lui Helmut îi merge din zi în zi tot mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  29. Abbilbal,
    multumesc mult! îti doresc o seara linistita si te astept mâine la "miercurea fara cuvinte" :)

    RăspundețiȘtergere
  30. Alicee,
    daca ai ocazia, probeaza lampa aceasta! este fenomenala!

    RăspundețiȘtergere
  31. LU,
    :)) asa este! sunt flacoane si pentru 3000€! Sunt celebre colectiile Colette, Jean Cocteau sau Pablo Picasso! Daca imi puteam permite... Dar eu am cumparat flaconul clasic, pentru 35€ si o jumatate de litru de parfum Berger pentru 15€
    Tu esti o dulce! Te pup artisto!

    RăspundețiȘtergere
  32. Sophie,
    fascinant! o idee colosala! Mairice Berger (n.1866 -d.1930) este inventatorul!

    RăspundețiȘtergere
  33. Alina,
    aroma se împrastie în încapere, curata aerul si-l împrospateaza, nu îl parfumeaza. Nu stiu cum sa explic... zau ca-l curata!
    Flacara de câteva minute încalzeste fitilul si porneste procesul de catalizare (http://fr.wikipedia.org/wiki/Lampe_Berger) Dupa ce flacara se stinge, esenta începe sa se evapore pâna când aplici dopul suplimentar. Daca nu doresti sa opresti procesul , atunci o sticla de jumate de litru ajunge pentru o luna, o luna jumate. Daca o pornesti doar când te afli în încapere, atunci ajunge... o jumate de an? :)) Raionul cu probe de parfumuri este colosal! O sticla costa 15 € (jumate de litru) si as dori sa le am pe toate :)) Te pup

    RăspundețiȘtergere
  34. Anca,
    :) da, acele lampi cu uleiuri eterice... cunosc, am si eu, dar aceasta lampa Berger este cu totul altceva. Curata nu doar parfumeaza aerul :)

    RăspundețiȘtergere
  35. Lukluk,
    :) florile de câmp sunt florile mele preferate: maci, margarete, clopotei, galbenele... Ador si parfumul ierbii încinse de soare... Precis exista si un altfel de parfum.

    RăspundețiȘtergere
  36. Irina,
    unele sunt adevarate obiecte de arta! ;)

    RăspundețiȘtergere
  37. Lillee,
    :) doi iepuri:parfum si bibelou... pentru ca în ciuda numelui, lampa nu lumineaza, decât 2-3 minute ;) pupici

    RăspundețiȘtergere
  38. Gina,
    ma bucura cuvintele tale! Eu am ramas în urma cu vizitele pe blogurile voastre, dar am sa ma revansez cumva...Viata mea înca nu a intrat în normal - plec de acasa înainte de 7 dimineata si ajung acasa dupa ora 8 seara. Sunt obosita...mi-e greu, dar nu mai dureaza mult si totul va reintra în normalitate. O seara minunata si tie!

    RăspundețiȘtergere
  39. Uuuuuurrrrrraaaaa!
    Ştiu că are un drum lung până la "vindecare" (de fapt, doar o echilibrare! şi va trebui să aibă grijă toată viaţa!), dar, de vreme ce a pornit-o pe drumul cel bun, să nu se-oprească!

    RăspundețiȘtergere
  40. Zamfir,
    multumesc mult! cu grija, putem trai fericiti pâna la adânci batrâneti :)
    Toate gândurile bune!

    RăspundețiȘtergere
  41. Buna, Carmen! Te asteptam sa ne vizitezi in noul magazin Lampe Berger din Baneasa Shopping City sau sa achizitionezi produsele online, pe pagina noastra oficiala http://www.facebook.com/lampeberger.ro

    RăspundețiȘtergere
  42. Buna, Carmen! Te asteptam sa ne vizitezi in noul magazin Lampe Berger din Baneasa Shopping City sau sa achizitionezi produsele online pe http://www.facebook.com/lampeberger.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc pentru ninvitatie :))
      Nu promit sa ajung curând! ;) Eu locuiesc din anul 2000 în Augsburg - Germania

      Ștergere