duminică, 26 decembrie 2010

Meniu pentru a doua zi de Craciun

1. Supa-crema de sfecla rosie cu mango si ginger
300 gr. sfecla rosie, 1 ceapa, 300 ml. supa de legume, 1 radacina ginger, 1 radacina telina;
Ceapa se curata si se taie marunt, se caleste auriu în ulei de masline. Sfecla rosie, ginger-ul si telina se curata de coaja si se taie cubulete. Se fierb la foc mic, apoi se paseaza cu mixerul (atentie! sfecla rosie pateaza!); se potriveste densitatea piureului obtinut, adaugând supa de legume. Se potriveste de sare si se adauga o priza de nucsoara. Mango se curata de coaja, se taie bucati si se caleste în ulei de masline. Se paseaza cu mixerul. Supa se serveste în farfurii, punând separat crema rosie si piureul de mango, amestecând circular, încercând crearea unui efect marmorat. Deasupra se presara ginger proaspat, ras pe razatoarea fina.

2. Pulpa de cerb la cuptor, cartofi natur, varza de Milano (Wirsing) si sos de vin rosu.
Carnea se aseaza câteva ore în vin rosu cu foi de dafin, piment, con de ienupar,sare si piper.
Apoi se aseaza într-o forma în care am topit doua-trei linguri de unt, si se da la cuptor - o ora la 180°C, stropind foarte des friptura cu vinul rosu. Spre sfârsit, se adauga în forma, de jur-împrejurul fripturii, felii de morcovi, telina, praz si patrunjel.
Pentru varza, într-o tigaie se prajeste scurt o ceapa si cubulete de sunca. Se adauga varza taiata fidea si se caleste la foc iute. Se acopera cu smântâna si se asteapta sa se omogenizeze (info: o portie de 150gr. varza contine: 160 mg vitaminaC, 800 mg potasiu, 100mg fosfor, 100mg calciu, 10 g fibre si are 75 calorii)
3. Pentru cine mai poate :)) fursecuri si cafea.

8 comentarii:

  1. Mulţumesc pentru festin!
    Sărbători fericite!

    RăspundețiȘtergere
  2. Costea,
    bine ai intrat pe blogul meu! Odata cu colindatorii :)
    Sarbatori fericite si tie si un An Nou cu sanatate, împliniri si bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Le-am mancat din priviri. Altfel nu mai pot :( decat ceai :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu ceai si fructe îi dam si noi de mâine ALINA draga :))
    Sarbatorile sunt tot timpul la fel: mâncare buna, bautura buna, muzica buna, glume din fotoliu, mâncare buna, bautura buna, muzica buna, glume din fotoliu... trei zile si trei nopti!
    Voi? sunteti la Cornetu? Pupa-i pe ai tai din partea noastra. Pe toti Motanii si Fârtatii.

    RăspundețiȘtergere
  5. http://www.youtube.com/watch?v=HbG69SAZUKw
    :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Dac12,
    ahaaaa! înca o piesa mortala cu A-ha! Multumesc :)
    Ai dreptate, formatia asta este grozava!
    Început de saptamâna linistit si un sfârsit de saptamâna feeric îti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  7. O intrebare...
    Cerbul tau nu a avut si coarne ?... ca imi trebuie si mie un corn de cerb, adica ma multumesc si cu o bucata doar sa fie gratis :)) :)) ca atunci o cumpar cu placere.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ninu draga,
    îmi închipui ca ar fi ideal pentru cutitele tale, dar...am cumparat bucata de carne exact asa cum o vezi :(

    RăspundețiȘtergere