miercuri, 14 februarie 2018

Fântâna lui Hercules - Augsburg

Mitologie urbană - Miercurea fara cuvinte


14 comentarii:

  1. Ei da... cine are mitologie urbana in adevarat sens al cuvantului are :P.
    Impresionant!
    Acum ca ma gandesc as fi putut sa fur de la Ralu o poza cu statuia din Haltern (desi sincera sa fiu ma cam sperie .. hahaha).
    Abia astept sa aflu mai multe despre fantana ;).

    Pupici cu drag!!
    rux

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fântâna lui Hercules se afla pe cel mai frumos bulevard al orasului meu, pe Maximilianstraße. Grupul statuar a fost executat (în bronz) între anii 1596-1600 de Adriaen de Vries. Prin mărimea și greutatea Fântânii Hercules, statuia este cea mai mare lucrare a sculptorului și una din cele mai reusite din punct de vedere artistic și tehnic.
      În perioada baroc, Augsburgul a fost unul din cele mai bogate si dezvoltate orase ale Europei si lupta lui Hercules învingând Hidra, reprezinta un simbol pentru succesele orasului. Fântâna reprezinta măiestria, principala calitate în îmblânzirea apei sălbatice cu ajutorul armelor, al focului si mai ales, folosind inteligenta. Este o raportare la ingeniozitea umana asupra forțelor ostile ale naturii, si puncteaza vremea în care meșteșugurii din Augsburg se mândreau cu faptul ca orasul si-a construit o retea de canale pentru a profita din plin de puterea apei. Cu alte cuvinte, prin această fântână, augsburgerii au vrut să spună că bogăția lor se bazează pe utilizarea energiei hidroelectrice.
      Mi-ai dat o idee ☺ Intr-o zi voi fotografie fiecare bazorelief si fiecare statueta ce înconjoara pilonul principal si voi cauta in arhiva orasului simbolistica fiecarui personaj. Iata, o tema interesanta pentru o postare viitoare.
      Te pup Rux draga, noapte buna! Happy WW! ☺

      Ștergere
    2. Weeee!! Rux is happy happy ;)). Multumesc mult <3
      Happy WW :D

      Ștergere
  2. O fântână frumoasă, cu o prezentare frumoasă și interesantă. Îmi place mult și ideea pentru noile postări. Mulțumiri!

    Happy WW, dragă Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucura mult vizita ta Zina draga. Multumesc 😊
      Happy WW 😘

      Ștergere
  3. O fantana superba, cu adevarat si plina de sensuri istorice.
    Ai un gand foarte frumos si iti multumesc anticipat pentru el!

    Pupici, draga Carmen si o zi minunata! Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
  4. Are dreptate Rux, răspunsul tău la Provocarea MfC de azi este foarte serios :)
    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cand incep ceva, ori fac perfect ori nu fac deloc 😉
      Happy WW 😊

      Ștergere
  5. este cu adevarat impresionata!
    e posibil ca memeoria sa-mi joace feste dar nu cred ca am vazut-o cand am fost la voi dar pot certifica si asta nu pentru ca ar fi nevoie dar Augsburgul e un oras cu adevarat fermecator si plin de istorie,ai toate motivele sa fii mandra!

    ma bucur ca ai revenit la MFC, n-am sa uit niciodata serile de marti spre mierciri cand ma prindea ora 2 noaptea raspunzand sau comentand la minunatele postari ale MFC :)
    frumos a fost si ma bucur ca revii la lucrurile care iti fac placere
    te imbratisez :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu-mi mai amintesc exact, dar cred ca am fost pe Maximilianstrasse. Oare nu am intrat in biserica, era o nunta sau botez?!... acum nu sunt acasa si nu pot sa caut in arhiva fotografiile, insa cu siguranta v-am dus pe bulevardul Maximilian. Fântâna este vizavi de Standesamt (Oficiul starii civile) si v-am povestit ca asa este obiceiul, dupa casatorie, alaiul cu proaspetii insuratei se opresc la fântâna si servesc sampanie, dau drumul la baloane cu helium, etc, etc... Fântâna este pe aceeasi strada cu Muzeul Schaezlerpalais, pe care am vrut sa vi-l arat dar nu era deschis. Pentru noi principalul punct in program a fost Oktoberfest ☺☺☺

      Eu particip la MfC mai rar - acum mai mult pentru a anima partciparea ;-) la inceput de ianuarie, Calin credea ca nu se va mai inscrie nimeni...
      Eu am revenit in blogosfera si ma bucur mult, pentru ca practic aici este arhiva mea de fotografii :-) jurnalul meu. Atunci cand caut ceva, intreb blogul ;-) ☺
      Te pup si eu si trimit ganduri bune si imbratisari :-*

      Ștergere
  6. :) Am inteles de ce mi se parea cunoscuta. :) Initial mi-am zis ca seamana cu cea de la Herculane dar repede am alungat gandul: nu seamana decat prin numele eroului sculptat. :)
    Abia astept sa aflu mai multe despre statuie - probabil ca sunt ilustrate unele dintre "muncile" lui Hercule.
    Happy WW, Carmen draga! Distractie frumoasa in continuare!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio. <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea, explicatii in legatura cu fântana din Augsburg am dat in primul raspuns la comentarii :-) Da, mamica ta si mamica mea sunt in fotografie... parca a fost ieri!
      Pupici si imbratisari de la trio pentru trio :-*
      Happy WW! ☺

      Ștergere