marți, 13 februarie 2018

Final de Carnaval

Astazi este "Martea grasa" (Fetter Dienstag / Mardi Gras / Pancake Tuesday) - cea mai lunga, mai bogata si mai dinamica zi de carnaval, pentru ca este si ultima. Mâine este "Mirecurea cenusii" (adica, lasarea Postului - peste 40 de zile, în tarile occidentale se va serba Pastele).

Multi colegi si-au luat zile libere (din concediu) pentru a aprticipa la petrecerile si paradele organizate pe strazile oraselor. Eu astazi am lucrat... însa duminica am serbat Carnavalul cu tot tam-tam -ul si cu tot Pipapo -ul. Eu ca Vrajitoare, am avut companie pe masura: Freche Göre (o verisoara de-a lui Pippi Långstrump) si Printesa roz. Am dansat, am cântat si am râs cu gura pâna la urechi... Mai putin Leo care s-a simtit jignit când i-am pus peruca de clown peste urechi si... mi-a zis "mascheaza-te tu ca clown!". Țac-pac, ca într-o vraja, pentru a doua jumatatea a petrecerii m-am transformat în clown.

Am mâncat prajituri si piscoturi (traditionalele gogosi nu-i sunt Gretei pe plac, asa ca am renuntat unanim ) si ne-am distrat pâna seara când fetele au fost preluate de parintii lor. Emma nu a vrut sa se schimbe pentru calatoria cu masina, a plecat acasa în costumatia Freche Göre (Freche Göre este o fetita încapatânata si pusa mereu pe sotii).

Alti ani de "Martea grasa": Fasching, Martea grasa, Carnaval.

10 comentarii:

  1. aţi fost minunate !!! chiar şi Leo (deşi nu a stat mult costumat...) !
    m-ai înveselit cu aceste minunate fotografii !
    îţi doresc să ai o zi minunată şi mâine, de ziua îndrăgostiţilor !
    pupic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumim draga nostra prietena ♥ Distractia a fost într-adevar mare.
      Maine pornim la drum, vom serba Valentins Day în Bad Reichenhall, la 20 de minute de mers cu masina, de Salzburg.
      Ca în fiecare an de Valentins day, ne-am luat un miniconcediu. Dorim sa împletim mai multe activitati . ceva schi, ceva cultura, ceva plimbari în aer liber :-) Asta-i cel mai frumos cadou pe care ni-l putem face unul altuia cu ocazia zilei îndragostitilor :-)
      O zi minunata sa ai si tu, draga Mary! pupici

      Ștergere
  2. Superb micul-mare carnaval al vostru! <3
    Haha! Emma, deci si-a ales bine personajul! :) A fost hotarata sa mearga acasa in costumul fetitei mereu pusa pe sotii! :)
    Draga vrajitoare, :) pare ca-ti sta foarte bine si bruneta! Ba-ti sta bine chiar si clown! :)) Ce pofta de joaca mi-ai facut! :)) O sa ma joc cu ursul pe care mi l-a cumparat mama azi! :) Sigur, nu se compara cu distractia de la voi, mai ales ca la acest moment nu am un Leo (nici chiar pe Miki) sa-si bage codita peste tot. :)
    Imbratisari cu drag, de la noi pentru voi! Zile senine si vesele sa aveti! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :-) Emma a fost forte mândra de costumatia ei - mai ales ca stie sa intre atât de bine in pilea personajului ☺☺☺
      Eu bruneta ;-) si fetele mele au zis ca mi-ar sta bine, însa... daca m-as vopsi bruneta, ar trebui sa fiu tot la trei saptamâni la coafor, sa reînoiesc culoarea. Si eu asta urasc cel mai tare - sa fiu fortata sa-mi fac programari si sa-mi petrec timpul la salon de coafor! Asa ca... raman la culoarea mea, pe care o pot reimprospata simplu, prin samponare.
      Diana draga, pacat ca locuiesti atat de departe, tu te-ai fi potrivit perfect în trupa noastra :-) Cu Miki cu tot! <3 Ne-am fi distrat si mai tare! Ei... poate organizam la anul asa o party! Te pup
      Imbratisari si gânduri bune de la trio, pentru trio <3
      PS: astazi am cautat in arhiva mea foto, imagini pentru MfC si ta-tam! am gasit o fotografie cu Cotofenele - o sa o pun la tema de saptamana asta ☺☺☺ Pupici

      Ștergere
  3. Vai ce petrecere draguuuta! Ce frumos v-ati distrat si ce amintiri minunate ati imortalizat :D.
    Imi aminteste un pic de sesiunile foto improvizate cu Ralu ;)))). Pe zan (a se citi Dodo) il lasam un pic afara ca era mare fan de "machiaj" :)) Ne pupa de ne albea daca era rost de un pic de blush ceva :)).
    Dar cand il primeam in camera statea sa il costumam, doar ca era cam bandit. Cand il pozam imbracat cu ceva lua o mina nefericita si serioasa, in timp ce in rest era cu gura pana la urechi.

    Sa aveti o zi a Indragostitilor minunata <3!!

    Pupici cu mare drag :D

    ps: m-am uitat si eu sa vad Cotofenele ;)). Apoi mi-am amintit ca am vazut foarte putin din film la un moment dat :D. Hihihih

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar asa facea Dodo?! neee, Leo nu accepta niciun accesoriu de moda, chiar si cand ii pun hamul pentru plimbare face fite! Cateodata se ascunde sub masa si alerg pana transpir sa il prind! II place la plimbare, dar nu vrea cu lesa! Fara lesa insa este interzis in Germania :-( Of, si am cumparat extra pentru el un ham atat de fin si usor, dar...
      Ah mutra posaca face si Leo cand îl fotografiez. Plisctisit si nefericit, hahaha, exact cum zici! Si daaaaa, abia asteapta sa ma ung cu ulei de migdale pe gambe, ca vine sa linga imediat! ☺☺☺ Helmut zice ca "e un gurmand! nu lipaie orice fel de ulei!" ☺☺☺ Si deasemenea, lupta sa ajunga la rujul meu... îi place cum miroase sau, habar nu am! ☺☺☺
      Multumim asemenea, Rux draga! Te pup
      PS: Cotofenele sunt mama mea si mama Dianei - - asa le-am botezat eu, cand au fost la mine in concediu acum cativa ani.

      Ștergere
    2. Cand era mic nici dodo nu era fan hainute. Hmmm cred ca avea cel putin 3 ani cand i-am luat-o pe prima... Pana atunci big NO NO. Am luat-o pentru ca fiind cret aveam mari probleme cu ploaia (se facea de nu il mai scoteam la culoare - avea si par lung) si apoi iarna se formau bulgari si cred ca il si durea cand inghetau, asa ca il protejam. Si el era fan Ruj.... haha. Cred ca de la miros li se trage..

      ps: am inteles :P. :*

      Ștergere
    3. Ahaaaa, atunci mai sunt sperante cu Leo, ca el abia in nooembrie a implinit un an. Mi -ar place sa-l "aranjez" un pic 😂🤣
      Te pup Rux draga. O zi minunata sa ai 😘

      Ștergere
  4. Ce frumooooos! Mi-au placut pozele la nebunie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e atat de usor sa faci copiii fericiti :-)
      Multumim :-* xoxo

      Ștergere