vineri, 20 decembrie 2019

Craciunul trecut - provocare muzicala

Last Christmas - melodia lansata de grupul Wham! (George Michael si Andrew Ridgeley) în anul 1984 este în top 5 mondial, al celor mai ascultate melodii în Advent. Este o melodie superba si videoclipul care a însotit lansarea este deasemenea fermecator. Ati stiut însa ca aceasta melodie s-a numit initial "Last Easter" - adica "Ultimul Paste" !?!? Daaaa, George Michael (atunci în vârsta de 21de ani) a compus o melodie de dragoste pentru Paște 1985, însa casa de discuri Sony a reconsiderat prioritatile si a vrut neaparat sa lanseze un hit în luna decembrie. Asa ca cei doi Wham! au schimbat ici-colo câteva cuvinte si au transformat povestea muzicala pe tema Paste în Craciun. "Last Christmas" s-a lansat la 15 decembrie 1984 si a fost "o bomba"! Priza la public a facut din piesa un "hit de cult" si iata, de 25 de ani, nu exista Craciun fara "Last Christmas"! Anul acesta (2019) a fost lansat chir si un film cu titlul "Craciunul trecul" care a preluat în coloana sonora trei piese ale grupului Wham!: Last Christmas, Everything She Wants, Wake Me Up Before You Go-Go si înca 12 piese din repertoriul marelui George Michael... acel unic George, care s-a stins din viata în Prima zi de Craciun a anului 2015!

Va doresc un weekend minunat, plin de iubire si bucurii! ❤️ Friendship Friday ❤️ Created with Joy ❤️

8 comentarii:

  1. Un cantec care-mi va placea intotdeauna! Imi aminteste de anii tineretii :)) cand an de an organizam petreceri de Craciun; fiind cam aceeasi, in fiecare an, cantecul parea ca ne uneste si mai mult grupul. Ce fain era! Mai ales cand era organizata petrecerea la vreo cabana (In Poiana Bv sau la Bran, de regula). Pe la mijlocul anilor 1990 am inceput sa ne cam "imprastiem" si grupul s-a dezmembrat. :)

    Start bun in weekend, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce fain, daaaa, vremuri care au trecut mult prea repede!
      Un weekend minunat sa aveti, dragele noastre!
      pupici si îmbratisari, de la trio pentru trio! <3

      Ștergere
  2. Cantece ce nu or sa moara niciodata!! <3 Multumim, Carmen!
    Weekend minunat sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce propunere draguta ai facut tu, Florina draga, multumim! Soft Cell - Torch... 1982 haha, tu inca nici nu erai planificata sa vii pe lume ♥
      Melodia imi aminteste cumva de Depeche Mode :-)
      Numai bine, Florina draga! Sarbatori fericite!

      Ștergere