miercuri, 18 decembrie 2019

În prag de sarbatori - Miercurea fara cuvinte 51/2019


Shhhhhh, LET'S GET WORDLESS! Curaj, înscrie-te! ☺ Vei cunoaste o multime de bloggeri ce au Shhhhhh, LET'S GET WORDLESS! Curaj, înscrie-te! ☺ Vei cunoaste o multime de bloggeri ce au pasiunea fotografiatului. Nu exista teme pentru fotografii, nu exista obstacole. Singura regula este ca articolul pe care-l înscrii în tabelul "Miercurea fara cuvinte" sa nu contina text scris. În rest, orice este permis. Alatura-te noua ☺ Happy WW!

24 de comentarii:

  1. Cat de frumos si vesel este! :) Renul e gata sa transporte covrigeii. Hm! Nu-mi zi ca la voi pregateste Mosul darurile in acest an! Daca nu... cred ca ajunge la voi si n-o sa mai plece! :)
    Zile senine iti doresc, Carmen draga! Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3
    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaaa 🤗 Rudolf ne a insotit in ultimii 20 de ani la toate pregatirile din naintea Craciunului 😂 Cred ca Mosul si a facut rost de alt ren, ca acest Rudolf nu mai pleaca de la noi.
      Pupici si imbratisari de la trio pentru trio 😘😘🐾 Happy WW Diana draga 😊

      Ștergere
  2. Ce drăguță introducere la sărbătoarea Crăciunului! Toate cele sunt cu dichis, iar bucătăria păpușilor e adorabilă!

    Happy WW, dragă Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact ai zis, introducere la sarbatorile Craciunui. La noi toate zilele din decembrie sunt sarbatori, mai mici si mai mari, si perioada se numeste Advent, adica "in asteptare/intampinare" (din latina).
      ganduru bune Zina draga. Happy WW 😊

      Ștergere
  3. Anotimpul perfect, plin de veselie, culori, arome,jucarele si daruiri! Foarte frumos intampinati Craciunul! Un mozaic superb! M-am strecurat si eu prin el si m-am jucat un pic! Multumesc draga Carmen! Happy WW! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. penzru mine, cea mai frumoasa luna e decembrie 🤗 Iubesc sarbatorile de Advent, de Craciun si An Nou ❤️
      Pupici si imbratisari Suzana draga. Happy WW

      Ștergere
  4. Ma face fericita atmosfera creata de tine, e ca rupta din povesti si transformata in realitate, realitate care amplifica incantarea pe care aceasta perioada din an o aduce pentru fiecare dintre noi :)
    Mi-ai inseninat dimineata! :)
    Happy ww, te imbratisez cu drag! >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur mult, draga mea draga, 🤗
      Pupici si imbratisari. Happy WW 😘

      Ștergere
  5. Atmosfera de Craciun e acolo. Mie covrigii aceia imi fac cu ochiul. Cat de multi sunt! Daca va colind primesc si eu unul?? :)
    O zi buna! :)Pupicii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adventul este luna din naintea Craciunului si, nu exista luna mai frumoasa in an!
      Advent inseamna, in asteptarea Nasterii Domnului.
      Pupici si imbratisari 😘 Happy WW

      Ștergere
  6. Toate colțurile casei sunt pregătite de întâmpinarea sărbătorii Nașterii Domnului😊!
    Ai o mulțime de ajutoare la prepararea bucatelor delicioase 😍. Mulțumesc pentru acest debut proaspăt cu imagini al zilei!
    Te îmbrățișez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga Gina, multumesc pentru frumoasele cuvinte. Imbratisari si pupici inzeciti, trimit inapoi 🤗😘💞
      Daaa, ajutoare peste tot, am reusit totul asa cum mi am propus, datorita lor 😉
      O zi minunata! 😘

      Ștergere
  7. Superb! Multumesc pentru fotografii. Am de unde ma inspira.
    Momentan nu am facut nicio pregatire, eu as vrea inainte cu o zi sa fac bradul si tot ce mai e de facut. E mai bine asa.
    Bucate alese vom avea in acest an. Deja am inceput sa aprovizionez de acum la capitolul dulciuri pe care fireste le-am ascuns de manutele mici si ispititoare :)
    Happy WW draga mea si multumesc tare mult pentru ocazia de a fi si eu parte din provocarea ta! pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Germania este tara in care s-a serbat pentru prima oara Craciunul asa cum acum se serbeaza in toata lumea - adica cu brad impodobit si toate celalalte pe langa. Si in Germania, ultimele 4 saptamani inainte de Craciun (se numesc Advent) sunt sarbatori premergatoare marii serbari a Nasterii Domnui. In principiu, si romanii spun "sarbatori de iarna"... La noi sarbatorile incep cu prima duminica de Advent, cand aprindem prima din cele 4 lumanari ale voronitei. Apoi urmeaza Sf. Nicolae, a doua duminica de Advent, a 3 duminica de Advent. a patra duminica de Advent, Ajunul de Craciun, prima si a doua zi de Craciun, Revelionul si Cei 3 crai sfinti (Boboteaza sau Sf. Ion, la ortodocsi). Dupa cum vezi, avem multe sarbatori de iarna, zile in care ne intalnim sau ne vizitam cu prietenii, vecinii, colegii de serviciu, se organizeaza mese festive sau simplu, fursecuri si o cana cu vin fiert. De aveea, noi facem fursecuri si covrigei inca la inceputul lunii si le vom consuma pana in Ajunul Craciunui. De Craciun, la masa festiva se vor servi (pe langa celalalte mancaruri) deserturi special pregatite - prajituta sau mousse de ciocolata sau mai stiu eu ce.
      mie imi place mult logica in care se deruleaza si celebreaza sarbatorile de iarna, aici la nemti (catolici sau evanghelici). M am adaptat la traditiile de aici, pe care le combin cat pot de bine cu traditiile romanesti 🤗 Pentru mine, nu exista luna in an mai frumoasa ca luna decembrie!
      Noi incepem curatenia generala la sfarsitul lunii noiembrie, apoi decoram casa adara in curte si interiorul, cumparam bradul (pe care insa il impodobim doar in Seara de Ajun), scriem felicitari, pregatim cadourile pt Ajun si stabilim meniurile pentru mesele de Craciun(in fiecare din cele 3 zile festive, 3 feluri de mancare diferite). In decembrie e minunat! 💞
      Happy WW draga Carmen. Ma bucur enorm ca esti aici, cu noi. Iti doresc zile minunate de sfarsit de an!

      Ștergere
  8. O pictura ratata din 2013 si un rateu fresh de anul asta. O postare dezamagitoare cum a fost anul 2019 pt mine. La multi ani si Happy WW!
    Cu drag,
    iwillneverlookback2017/Alex

    RăspundețiȘtergere
  9. 😍 Sarbatori fericite si Happy ww!

    RăspundețiȘtergere
  10. E de poveste tot ce ne-ai arătat, tare frumos! Ioi, covrigii ăia... făcea mama cu brânză şi chimen, n-am mai mâncat din copilărie.
    Să ai o seară frumoasă, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, e reteta de covrigei de la bunica, eu pun in loc de branza, parmezan. Chimen nu le place fetelor mele, asa ca am facut potrie mica, doar pentru mine cu chimen - da, impart cu drag cu tine ;-)
      Te pup. Happy WW, Potecuta!

      Ștergere
  11. În sfârsit am reușit să încarc ceva așa mai târziu, deșii era cât pe ce să renunț astazi datorită orelor suplimentare de la servici..

    Ps. Mi-a placut mult imaginile cu decoratiunile dar și farfurioarele încărcate cu bunătăți, in special cea cu fructe..
    Mi-a plăcut mult butoiașul încărcat cu brichete pentru foc, cred că am văzut bine :))
    O Seară Frumoasă îți Doresc Carmen !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. heheeee, daca ar fi fost sa renunt eu datorita orelor suplimentare, ar fi trebuit de 4 ori pe saptamâna sa o fac ☺☺☺ Grea luna aceasta! Dar pe de alta parte, tare frumoasa. Abia astept concediul, mai lucrez doar doua zile, pana vineri. Am concediu pana pe 7 ianuarie ☺
      Ganduri bune si salutari, Stef. Happy WW!

      Ștergere