duminică, 24 noiembrie 2019

Familia - chintesenta fericirii

Am vazut sezonul al treilea al serialului "The Crown" pe Netflix si mi-a placut mult.
Serialul este o povestire biografică despre domnia reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit. Este un serial deosebit de interesant, mai ales ca este vorba despre contemporani ai nostri.
Regina are în prezent 93 de ani si sezonul al III-lea se refera la anii '65 - '75, pe când regina avea vârsta de 40, respectiv 50 de ani. În aceasta serie este mentionata si serbarea a 25 de ani de la căsătoria ei cu Philip, Duce de Edinburgh. În film, regina tine cu aceasta ocazie un mic discurs si cuvintele ei m-au miscat profund, de aceea, propun acest citat la rubrica "Citate", gazduida de Zina:
"Trebuie să recunosc, stimată audientă, că primii noștri 25 de ani de căsătorie au trecut în zbor.
Nu tind spre filozofii, dar din când în când ni se oferă posibilitatea de a reflecta asupra a ceea ce a contribuit la un anumit succes - în cazul căsătoriei noastre, la familie.
Stânca pe care se ridica o căsătorie trebuie sa fie solida. Familia este o rețea de frați, surori, mame și tați, veri și apartenenti ai familiei - un filigran din mii de fire minuscule ce se impletesc si care sunt legate prin sânge, rudenie și încredere. Numai acolo, în creuzetul familiei se poate poate fonda unirea cu succes a două persoane prin casatorie.
Fidelitatea, devotamentul, loialitatea si încrederea - sunt valorile creștine care sustin o căsătorie și leaga o familie. În plus, trebuie sa fii constient ca fericirea familiala este o stare evaziva pentru care trebuie sa lupti constant. Trebuie sa stii ca este o batalie serioasa în care merita sa lupti neobosit, pentru ca nimic pe lume nu se poate compara cu fericirea din familie.
Parteneriatul potrivit cu partenerul potrivit este temelia pe care se fondeaza o familie de succes.
Căsătoria este o propunere pe care unii din lumea modernă o pun sub semnul întrebării, dar este o propunere despre care, atunci când sunt întrebata, raspund clar și fără echivoc - SUNT PENTRU!"

7 comentarii:

  1. Deosebit subiectul ales. Ideea mea este ca doar o mica parte a lumii moderne incearca si uneori cu folos din pacate, sa submineze ideea de familie. Pentru ca aceasta este precum celula dintr-un fagure, extrem de importanta, o sursa de forta si energie pozitiva pentru parteneri, ceea ce le da aripi sa mearga mai bine si mai eficient in lumea reala, ii uneste pe ei si pe altii ca ei cu un liant extrem de puternic. Iar unii pur si simplu nu suporta acest liant, din multe motive despre care cred ca se poate scrie un roman fluviu, sau chiar romane intregi...
    Numai bine, draga Carmen! O saptamana minunata! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, si mie mi se pare ca sunt mai multe cupluri care opteaza pentru casatorie, dar sunt destul de multe care accepta concubinajul. Nici eu nu vad niciun motiv pentru care a trai necasatoriti ar fi mai convenabil decat a te casatori... Mai ales generatia nascuta dupa anii '90 considera ca a trai fericit in cuplu nu tine de "certificatul de casatorie"... Si eu sunt una din persoanele care considerera casatoria ca fiind foarte importanta.
      Te pup draga mea. O saptamana cat mai placuta 😘

      Ștergere
  2. Cu asta m-ai convins să caut şi eu serialul. Mă cam feresc de seriale, nu prea am timp şi dacă mă prinde, mă stresez când trebuie să-l opresc.
    Foarte frumos citatul ales.
    Săptămână frumoasă îţi doresc, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am vazut sezoanele 1 si 2 anul trecut si serialul m-a captat din primele filme. L am urmarit cu multa placere si mi a parut rau ca a trebuut sa astept asa mult, pana acum in noiembrie, sa vad continuarea.
      Ce e fain la Netflix este ca ceea ce vezi, ramane memorat in program si de cate ori ai timp si vrei sa continui vizionarea, filmul merge mai departe exact din punctul in care l ai lasat
      Un sezon are 10 filme si fiecare film dureaza o ora. In perioada in care am urmarit serialul, nu m am uitat si la altceva, de a eea, am vazut cam un film pe zi, ma rog, pe seara 😉 De aceea, am tinut minte ce s a intamplat anterior, nu am amestecat perdo ajele si intamplarile 😊
      Serialul este foarte criticat de Casa Regala, ca prea destainuie si interpreteaza multe aspecte private. insa mie mi a placut mult si ma bucur ca filmul a putut fi realizat si lansat. Netflix a anuntat ca in total, serialul va avea 6 sezoane... deci va urma, si actiunea prezentata va fi tot mai aproape pana in zilele noastre.
      Actorii au asemanari teribile cu personajele reale si, avand la indemana filme si fotografii autentice, din arhiva istorica, actorii copiaza perfect gesturile si ticurile personajelor reale. Cateodata chiar uiti ca vezi de fapt un film artistic 😉
      Te pup. O saptamama minunata sa ai, Potecuta 🤗

      Ștergere
  3. Excelent spus, mi-a plăcut tare mult. Concepția asta ”modernă” despre căsătorie relevă un mare minus al caracterului tinerilor de azi: tendința de a fugi de responsabilitate, de implicarea profundă în relație, ”la bine și la greu, până când moartea ne va despărți”. O fi mai ușor de trăit așa, stil ”dacă nu-mi place, îmi iau jucăriile și plec”.
    Serialul este tentant, până la urmă cred că ne punem și noi Netflix. Ezit pentru că mi-e teamă să nu ne înrobească, să căscăm ochii tot timpul la TV. :))

    Seară plăcută și săptămână minunată, dragă Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumos mesaj, transmis de Elisabeta, bazat pe experienta personala. Deosebit, ca l-ai expus, aici noua. Familia e seva noastra a tuturor, altfel ce saraci am fi. O saptamana buna!!! :) Pupiciii

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie imi e foarte draga Regina. :)
    Mi-a placut tare mult citatul. Familia e minunata.
    Mi-ar placea sa vad serialul <3.
    Oooo actrita care o interpreteaza pe regina e de o varsta cu Ralu a mea ;))). Ce tare!
    Pupici cu drag :*

    RăspundețiȘtergere