duminică, 10 noiembrie 2019

Agenda (partea II) - "Ziua fetelor"

(continuare la Agenda - "scurta" trecere în revista)
Matusa mea a pornit cu trenul spre Augsburg la ora opt si un sfert. A cumparat bilet "Bayern-Ticket" pentru doua persoane (Bayern Ticket este o actiune permanenta a Deutschen Bahn AG; biletul dus-întors în aceeasi zi, costa 25 Euro pentru o persoana si pentru fiecare calator suplimentar, înca 7 euro / pot calatori pâna la 5 persoane).
Eu am plecat spre gara cu masina cu interntia de a parca pe o strada în afara centrului pietonal si sa merg mai departe cu tramvaiul - doua statii pâna la gara. Am constata cu stupoare ca mai nou, în centrul orasului nu mai ai unde sa parchezi, decât pentru maxim o ora. Asa ca am mers direct la gara si am lasat masina în parcarea acoperita, luân în calcul faptul ca la întoarcere voi avea de platit  taxa maxima (11 Euro).
Aceasta schimbare de plan a facut sa ajung cu o jumatate de ora mai repede la gara... Asta e! Am cascat gura pe peron, privind ce mai e nou în santierul care dureaza de patru ani si care cica va mai dura înca patru! Planul de modernizare al garii Augsburg a intrat în asa numitul "Schwarzbuch" - un document care listeaza cele mai serioase exemple de abuz în serviciu contra intereselor publice, greseli ale conducerii unor organizatii economice, evaluari false si nerespectare a termenelor de predare a obiectivelor cu interes public. Intial, costurile modernizarii garii au fost estimate la 60 milioane de Euro. În luna octombrie - anul curent, conducerea lucrarii a comunicat ca mai mult ca probabil, pâna la încheierea proiectului vor fi necesare... 300 de milioane de Euro! Mdaaa... o mica-mare diferenta!
La un moment dat vad un barbat în vârsta, alergând pe peron si întrebând în stânga si în dreapa ceva pe engleza. Lumea grabita, nu l-a bagat în seama asa ca m-am oferit eu sa îi raspund. Dorea sa stie daca acesta este peronul de pe care pleaca trenul spre München. I-am spus ca da, si eu tot la München doresc sa merg. Pentru o clipa, pe fata lui s-a citit usurarea - a nimerit peronul. Mai apoi însa la fel de agitat m-a întrebat de unde sa-si cumpere bilet? Problema este ca automate pentru bilete nu exista decât în holul principal. Noi eram pe peronul opt! A pornit în fuga...
Privin în urma lui m-am gândit la tatal meu... Cum s-ar fi descurcat el într-o tara straina la gara, cum s-ar fi descurcat el cu automatul de bilete?! M-am hotarât sa merg cu barbatul vârstnic sa îl ajut si am stigat "Hello!". Barbatul însa nu m-a auzit. Când l-am ajuns din urma mi-a aratat ca poarta aparat audio. S-a bucurat ca îl voi ajuta. Mi-a aratat buletinul, crezând ca primeste un rabat - era nascut în 1940 (exact de vârsta tatalui meu). În Germania însa pensionarii nu beneficiaza de reduceri.
Am cumparat biletul si ne-am întors din nou pe peron. Pâna când a sosit trenul nostru, mi-a povestit ca a venit sa-si viziteze un camarad si acum vrea sa vada un pic centrul Münchenului. Era un turc cizelat, mi-a spus ca ambii copii sunt medici - baiatul în Liverpool, fiica în Düsseldorf. Am facut o poza împreuna, ne-am luat la revedere si ne-am urcat fiecare într-un vagon. Eu am cautat-o pe matusa mea, care rezervase un loc pentru mine. Trenul regional în general nu este aglomerat.
Trei-sfert de ora dureaza calatoria pâna în gara centrala München. Apoi, în zece minute pe jos, ajungi pe centrul pietonal.
Vremea a fost ciudata - nu a fost cald, dar nici rece. Cerul a ramas acoperit întreaga zi si cel mai important a fost ca nu a plouat! Ne-am plimbat din magazin în magazin, am facut pauze de cafea si prajitura si bineînteles, pauza pentru masa de prânz. În rest... am umblat cât ne-au dus picioarele ☺ Ce ne-am cumparat? Matusa mea si-a luat doi pantaloni din lâna (se poarta!), un pantalon elastic pentru orele de balet si doua pulovere pâna în talie. In toate magazinele s-a uitat la posete si în final, si-a luat de la Tommy Fillinger acelasi model pe care tocmai îl purta pe brat, doar ca în alta culoare ☺Avea argintiu-pal si acum are si negru☺
Niciunul din magazine nu a avut oferte si reduceri de pret. Acestea se vor face între Craciun si Anul Nou... asa ca, poate ca mai dam atunci o tura pe la magazine ☺
Eu mi-am cumparat o fusta plisata din lâna (neagra cu usoare urme de lame argintiu), un pantalon negru din piele mata si o pereche de botine cu starsuri.
Iarna aceasta se poarta mantourile din imitatie de blana, în toate culorile! Am vazut cateva dragute, dar si cateva pe care nici sa le fi primit pe gratis nu le-as fi purtat!
Tja... moda este cum te simti bine! Parerea mea este ca ideal e sa nu iesi în evidenta (sa nu fi nici prea departe de moda actuala, dar nici extravagant), sa adaptezi stilul tau personal, la trendul actual. Cert este ca moda actuala copiaza perfect moda sfârsitulul anilor '80 si începutul anilor '90 - ceea ce îmi place!
Eu însa pantofi ascutiti si cu tocuri înalte nu voi mai purta! Dar îmi plac mult încaltarile cu platforma - sunt foarte comode si stabile. Deasemenea îmi plac sneakers-ii si ghetele cu siret fals (siret în fata si fermoar pe lateral) - le gasesc extrem de practice.
Fustele plisate sunt în mare voga - midi. În toate culorile - uni, cu imprimeuri sau in carouri. Îmi plac mult, sunt foarte feminine!
Toamna aceasta, pantalonii de piele au invadat magazinele. Gen leggins, gen jeans, cu elastic în talie sau cu fermoar pe lateral, fara sau cu vipusca simpla ori dubla, pantalonii din piele si înlocuitori se poarta în toate culorile.
Culorile care se poarta în continuare sunt culorile neon (pink, galben, albastru, verde, portocaliu) si combinatia clasica alb-negru. Noutatea o reprezinta culorile metalice - argintiu, auriu, aramiu. Se poarta materialele stralucitoare - nu doar ca acesorii pentru toalete de seara.
Foarte în voga sunt deasemenea nunatele de mustar, galben-pai, roz-antic, lila si rosu.
Eu sunt adepta stilului sport-elegant, genul pieselor vestimentare cu croi lejer, confortabil, destinate purtării zilnice. În cursul saptamânii eu plec de acasa la ora 8 si ma întorc seara dupa ora 20. La birou, cele mai multe ore le petrec sezând pe scaun. De aceea, combin foarte mult stilul casual cu cel street wear.
Dupa acest tur de opt ore prin magazine (☺), ne-am grabit spre gara, sa prindem trenul de la ora 18:30. Din München în directia Ulm, trenul circula din ora în ora. Am ajuns în Augsburg la ora 19:30 si am fost acasa înainte de ora 20. A fost o zi superba! ☺

PS: In cele mai multe magazine am vazut deja decoratiuni de Craciun! :-( Ba chiar la Oberpollinger, terasa este amenajata pentru vin-fiert!

9 comentarii:

  1. Ce frumos program pentru o zi de toamna. Chiar program de fete. Sa te plimbi, sa discuti si sa-ti clatesti ochii prin vitrine si magazine. Fain. Te invidiez prieteneste, pentru organizare si pentru ineditul petrecerii timpului liber.
    Ma bucur ca ne plimbam cu tine, totusi. Pupici. :)
    O saptamana buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu asemenea plimbari, noiembrie nici nu mai pare gri, trist si rece 😊
      Te pup. O saptamana minunata 😘

      Ștergere
  2. Ce plimbare minunată şi ce zi superbă aţi avut! Am fost şi eu tiptil în spatele vostru, cu ajutorul rândurilor tale. Am admirat vitrine şi am simţit mirosul vinului :)
    O zi bună, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur Potecuta draga 🤗 mereu sa vii cu noi, pretuiesc prietenia ta 💞
      Ieri am baut la masa de pranz un vin rose, sec, spaniol. Vinul fiert de pe terasa mi s a parut asa deplasat, ca si cand acum as fi cumparat si servit Iepurasi de ciocolata 🤣😅 Dar, de! comertul! precocitatea este o trasatura a afacerilor din zilele noastre 😐
      Pupici. O saptamana minunata!

      Ștergere
  3. Toata stima pentru gestul tau, draga Carmen! :) Nici nu trebuia sa scriu, pentru ca toti stim ca ai un caracter frumos.
    Minunata plimbarea voastra! Multumesc ca m-ai informat si pe mine despre ce se mai poarta.
    Mi-au placut si imaginile, iar trenul intrand in gara mi-a creat emotii: dimineata urc in tren, pentru 10 ore!!! :) Ultima data am fost cu trenul in 2009, la Bucuresti; cu masina, autocar, minibus am tot fost, dar cu trenul... :)))
    Te imbratisez cu drag! Pupici cu drag si ganduri bune de la trio pentru trio! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana draga, este ceva normal, banal chiar... Barbatul varsnic m a induiosat, pentru ca intr adevar m am gandit la Tata.
      Calatoria ta va fi excelenta. Cu trenul e cel mai comod, te poti ridica, te poti plimba, poti citi sau te poti uita pe fereastra... ideal. La noi insa calatoriile cu trenul sunt foarte scumpe! ori rezervi cu cateva luni inainte, ori calatoresti singur, altfel nu se renteaza. Deja la doua bilete, pretul e mai mare decat daca mergi cu masina proprie.
      Na ja, pe sosea trebuie sa fii atent la trafic, poti avea surprize, sa fie blocaj total sau ambuteiaj, nu poti sa opresti oriunde sa mergi la toaleta... sau nu poti sa opresti prea des, ca nu mai ajungi la destinatie 😂 Dar cu trenul mie imi place foarte mult.
      De cate ori am fost la Paris, am preferat trenul, in defavoarea masinii sau a avionului.
      Te pup. Calatorie placuta si sedere cat mai confortabila. Ganduri bune si imbratisari de la trio pentru trio 😘😘😘

      Ștergere
  4. Ce frumooos! esti de admirat!
    Multumim pentru sfaturile despre moda <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc pentru aorecieri, Lili draga. Nu am facut nimic altceva decat sa povestesc despre ziua traita, ma bucur daca ajuta la ceva 🤗

      Ștergere
  5. Ce frumos <3!!!!
    Imi aminteste de cand imi trimitea Ralu a mea poze cu trenul cand abia se mutase. Si uneori ma suna de pe drum si mai si ma plimba un pic ;))).
    Pupici cu drag!!

    ps: si imi facea poze la vitrine sii aranjamente de Craciun.. haha

    RăspundețiȘtergere