miercuri, 27 februarie 2019

Clipa nefasta

"Jocul cuvintelor nr. 205" cu duzina de cuvinte: ceas, zâmbet, nedumerit, pasare, carte, iubire, risipitor, voce, alb, luminiș, cascadă, rabdare.

Accidentul s-a produs la ceas de seara... Nu-si mai poate misca piciorusele si socul i-a anihilat durerile. Respiră sacadat si mă priveste nedumerit. Îl strâng în brate si nu stiu cum sa îl ajut.
Pierd bucati din suflet pe drumul spre spital.
O echipa de medici îl preia de urgenta si ne asigura ca Leo este pe mâini bune. Asteptam, plângem si ne rugăm. Grijile năvălesc ca o cascadă...
În sala de asteptare, primim câte un ceai. Un ceai alb, risipitor de gânduri negre. Minutele curg, asteptarea e grea. Simt speranta zbatându-mi-se în stomac. E ca o pasare usoara, ce cauta în hătis calea spre luminis. Cred cu putere ca va reusi!
Se deschide usa, doctorita se îndreaptă spre noi. Mi se înmoaie genunchii. Cu voce blândă si zâmbet cald, ne spune ca operatia a decurs ca la carte. Daca pâna dimineată nu vor intervenii complicatii, Leo este salvat. Cu multa răbdare si iubire, în câteva saptamâni va învata din nou sa alerge si sa aibă încredere în propriile puteri.

9 comentarii:

  1. E curajos Leo, va alerga în curând, numai bine până va fi instalată primăvara de tot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, asa gandim si noi. Deocamdata il rasfatam exagerat si multumim mereu in gand pentru minunea ca exista 🐶
      Un start bun in luna Martie, Potecuta draga 😊 xoxo

      Ștergere
  2. Nu citisem aici. Leo chiar e curajos. Poate ca are in el sufletul unui viteaz.
    Oricum, pare sa se revigoreze bine. Nu ma pricep, dar ar trebui sa manance ceva util pentru sistemul osos? Este asa ceva pentru ei?
    Va trimit cele mai bune ganduri de la mine! Pupici si o primavara senina! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, Leo e un curajos si un luptator. Vrea neaparat sa se faca bine, progresele se vad clar de la o zi la alta.
      Aceasta este acum grija mea cea mare, de aceea, cele 12 cuvinte mi s au invartit in minte pe tema accidentului.
      Leo are parte de cel mai bun tratament, mare noroc pentru noi 💕
      Multumim pentru gandurile bune Suzana draga. trimitem pupici si imbratisari inapoi 😘🤗

      Ștergere
  3. Mi s-au umplut ochii cu lacrimi - nu curg pe obraji, ci tremura intre pleoape; sunt lacrimi de tristete amestecate cu multe lacrimi de bucurie pentru ca Leo se simte tot mai bine. Cunosc privirea aceea pe care o au micutele fiinte cu blana in clipe ca cea de care Leo a avut parte. Alung mereu din minte imaginea acelor ochi! :) Acum ma bucur sa stiu ca totul e spre bine. Imi place aceasta poveste reala cu sfarsit fericit. Te imbratisez cu drag! Si pe Leo! <3
    Seara frumoasa in continuare, Carmen draga! Imbratisari si pupici, cu drag, de la quattro pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, primele ore au fost horror! Urmatoarele au fost tot mai pline de speranta si de bucurie. Slava Domnului ca Leo a fost salvat si ca se vindeca atât de repede si de bine!
      Înca nu stim cum ne-a marcat aceasta nefata experienta, de 3 saptamâni stam acasa, iesim doar in curte ... Leo isi doreste sa plecam la plimbare, cand ma vede ca ma imbrac sa plec la serviciu, da din coada si se aseaza in fata usii de la intrare, spunand parca - hai, pune-mi lesa si sa mergem in parc! Dar inca nu are voie sa mearga drum lung, e suficient prin casa si un pic in curte, nu e bine sa solicite piciorul cu fixator. La sfarsitu lui martie, vom vedea cum reactionam si el si noi, in drumul spre parc, cand vom traversa strada principala, plina cu masini... Sper sa fie totul bine, sa nu fie pentru niciunul un stress suplimentar. Cred din suflet ca va fi bine <3 Pupici si îmbratisari. Ganduri bune, de la trio pentru quattro <3 O seara placuta, Diana draga!

      Ștergere
  4. Povestire transformată în omagiu adus suferinței, îndurării, chinului prin care fatalitatea a supus cel mai drag prieten patruped, Leo🐶, care a îndurerat o serie întreagă de colegi și cititori ai blogosferei.
    O poveste plină de suspans,real,tristețe și suferință💔. Răbdare, credință și speranță căci totul se va finaliza cu bine!
    Seara liniștită și săptămână plină de miracole!💞
    Pupici și îmbrățișări, dragă Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gina draga, iti multumesc pentru cuvintele tale calde si emotionante.
      Da, povestea am scris-o sub influenta intâmplarii proaspat traite... Doua saptamani nu am participat la "Duzina de cuvinte" si uite ca reintrarea mi-am facut-o asa, repovestind despre accidentul lui Leo. Am avut noroc fantastic ca nu s-a întâmplat mai rau si ca iata, convalescenta ne da mari sperante ca Leo va putea merge ca înainte de accident. înca nu avem o programare exacta la îndepartarea fixatorului, dar probabil operatia (sub anestezie) se va face pe 26 sau 27 martie. Apoi va urma fizioterapie... si sper ca Leo sa poate sa alerge si sa se joace din nou fericit, pana la jumatatea lunii aprilie. Este foarte tânar si sanatos-robust, asa ca nu cred ca vom intampina dificultati. Am toata increderea ca va fi bine.
      Te imbratsisez si trimit deasemenea urari de bine. Pupici <3

      Ștergere
  5. Dragul de el, bine ca a trecut...cel mai curajos dintre Terrieri este micul Fox Terrier

    RăspundețiȘtergere