luni, 7 ianuarie 2019

Am putea ramâne romantici pe viata




Iarna s-a instalat cu bucurie. O minune cum totul se transforma din gri si urât, în proaspat si pur! Inocenta zapezii întareste în fiecare din noi speranta în mai bine si mai frumos.
De undeva din hauri, cad stelute de gheata. Daca pentru o clipa ne-am tine respiratia, am putea sa auzim cum se sparg atunci când cad pe patura imensa de nea. Un clanc si se împrastie în mii de bucatele ce sclipesc ca diamantele. Au viata scurta si menirea lor este doar sa bucure inimile celor care le privesc. Paradoxal cum mici si reci, stelutele de gheata daruiesc caldura sufletelor.
Vi se pare si voua ca iarna, povestile copilariei va pândesc la fiecare colt de strada? Craiese, vrajitori, banuti de argint, pitici, printese si printi, caprioare si iepurasi, toate personajele basmelor îsi dau întâlnire pe aleile pe care va plimbati?... Îndata descoperiti, ramân nemiscati si doar îti fac cu ochiul sa te prefaci ca nu i-ai vazut. Le faci jocul si întelegi ca bucuria aceasta nu este doar a ta - o împarti cu toti cei care îsi fac timp sa îi descopere.
Chiar daca e ger, nametii de nea cheama copiii la joaca si aerul clar si rece face ca clinchetul râsetelor lor sa se ridice si sa ajunga pâna la purtatorii celor mai placide si morocanoase mutre.  Eu cred ca si de-i ascuns în vre-un cotlon umbrit, sufletul-copil va reînvia prin râs în fiecare adult. Si mai cred ca oamenii-de-zapada au fost inventati pentru ca aceasta interventie de resurcitare la viata a celor mai posaci sa aiba succes deplin. Fantezia celor care creeaza oameni-de-zapada nu are limite, la fel cum fara granite este si fericirea. Fiecare avem sanse egale!
Ati observat si voi ca iarna este anotimpul îndragostitilor? Îmbratisarile sunt iarna mai strânse si saruturile mai fierbinti iar pasii îndragostitilor pe zapada sunt atât de armoniosi, încât simfonia hibernala este scrisa direct pe notele acestor pasi. Ideea acestei simfonii este ca iubirea si râsul nu au vârsta. Si nici de vre-un pretext nu au nevoie.
Sa ne eliberam sufletul si sa savuram fiecare clipa! Nimanui nu-i este dat sa stie câte ierni va mai trai. Viata poate fi atât de frumoasa daca e traita din plin.

13 comentarii:

  1. Un articol scris cu sufletul inocent, curat, alb-stralucitor asemeni fulgilor de nea al copilei etern binedispuse, optimiste si fericite de poarta numele de Carmen ! Felicitari pentru povestea de suflet, a viselor magiei iernilor autentice, magnifice, fascinante, pure, care ascund sub plapuma alba, germenii povestilor nemuritoare, ce vor încolti atemporal, cât va fi luna, stele, astri, lumina si caldura de la Soare ...
    O saptamâna magica, draga Carmen !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Iosif draga pentru cuvintele frumoase! magulitor ☺ iti multumesc!
      Trebuie neaparat sa-ti faci blog, sa scrii propriile articole, ai potential creativ, esti un talent deosebit în exprimari plastice. Eu m-as inscrie imediat sa-ti fiu cititor fidel.
      O saptamâna magica sa fie! pentru noi toti! ☺

      Ștergere
    2. Merci, draga Carmen. Esti draguta.

      Eu am "blog" atemporal,
      scris de îngeri si de sfinti,
      De Hristos,sus pe Calvar,
      si de ai mei dragi parinti...

      Fii binecuvântata si iubita de Dumnezeul Cel Viu,Tatal nostru ceresc, tu si casa ta împreuna cu toti cei dragi !

      Ștergere
  2. Mulţumesc pentru bucuria şi pofta de viaţă oferită-n fiecare cuvânt!
    Să ai o zi plină de bucurie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc pentru cuvintele frumoase, Potecuta!
      O saptamâna magica!

      Ștergere
  3. Daaaa.. iarna e cu zapada ei imaculata - pura magie!
    Ieri cand am iesit la plimbare era un ger de toata frumusetea... :O. Dar, pe langa ger, mai era si pudra alba de zapada :D. Asa ca ne-am plimbat pana aproape ca am inghetat :)). Aveam obrajii (si nasul.. mda) rosii :D.
    Si azi am avut surpriza unei noi portii de praf de ninsoare asternut pe jos. Bucurie curata!!
    Pupici cu drag!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. astazi de dimineata în Bavaria, au fost localitati in care vacanta de iarna s-a prelungit ☺ Din cauza caderii abundente de zapada din ultimele zile, inceperea scolii s-a amanat. La noi in Augsburg viata si-a continuat firul in mod normal. Avem zapada, asa, pana la 30 cm si temperaturi in jur de zero grade.
      Sa aveti parte de plimbari cat mai placute! pupici de la noi pentru tine si Kouki <3

      Ștergere
  4. E un pic de iarnă și pe aici... Numai că la București zăpada, dacă nu are 2 m înălțime, se topește foarte repede și devine... fleșcăraie. :( Dar ne bucurăm de aerul rece și parcă mai curat.

    Numai bine, dragă Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la noi sunt toate trotarele si toate strazile curatate, imediat ce se asterne zapada. Datoria cetateneacsa se face prompt, cate odata chiar mi-e dor sa alunec pe un ghetus ca in copilarie (aici nu exista asa ceva). Chiar si aleile in parcuri sunt curatate. Fotografiile de aici le-am facut imediat cand inca ningea, altfel, trotuarele sunt aproape uscate.
      Ganduri bune, Zina draga! O saptamana cat mai placuta!

      Ștergere
  5. Am aceasta senzatie, ca pe albul zapezii pot aparea din clipa in clipa personajele frumoase din basme. :) Cand zapada se asterne parca nici umbrele nu mai sunt asa de negre. :)
    Imi place foarte mult peisajul si imi place omul de zapada solitar care pare a fi pe post de paznic al cartierului. :)
    Zile senine iti doresc, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici cu drag de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, sa stii ca ai dreptate, Diana draga - pe zapada, nici umbrele nu mai sunt atat de negre ☺ Iubesc zgomotul pe care-l fac pasii pe zapada proaspata <3
      Omul de zapada troneaza spatiul din fata bisericii. Pe dealul din apropiere m-am dat si eu cu saniuta cand au fost Emma si Greta aici în vacanta :-) Toti copiii din cartier se aduna aici iarna, la joaca.
      Zile minunate si voua, draga mea. Pupici si imbratisari, de la trio pentru trio <3

      Ștergere
  6. Iubesc stralucirea zapezii, mirosul de lemne arse...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu ☺ Cand ma intorc seara de la serviciu, pe strada mea miroase a foc cu lemne - norocul nostru, toti aici avem încalzire pe centrala termica cu gaz dar avem suplimentar si semineu cu putere 6-8 KW

      Ștergere