sâmbătă, 4 noiembrie 2017

Vecinatate


Cartierul meu este unul foarte linistit. Casele sunt foarte asemanatoare, atât prin arhitectura cât si prin marimea curtilor si sunt aliniate pe alei drepte, ca trasate cu rigla.
De-a lungul aleii noastre sunt doar patru case si poate de aceea, între vecini domneste perfecta armonie. Este de la sine înteles ca ne ajutam reciproc - spre exemplu cu îngrijirea gradinii pe perioadele de concedii, cu ridicarea coletelor sau golirea cutiei postale în absenta uneia din familii sau la diverse munci de întretinere ale casei sau curtii. Serbam împreuna zilele de nastere si fiecare familie organizeaza o data pe an o întâlnire cu meniu deosebit. În rest fiecare îsi vede de viata lui, cu serviciul, cu copiii sau nepotii lui, cu cateii si cu hobby-urile proprii☺ Din când în când ne întâlnim sa schimbam idei duminica, la o cafea, o prajitura, un pahar de Sekt sau Prosecco.


10 comentarii:

  1. Ce dulciuri interesante. Vreau si eu o felie! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce placute sunt astfel de relatii intre vecini. Domneste un anumit confort psihic si asta este minunat!
    E cam tarziu pentru acele dulciuri apetisante, dar e mare tentatia! :D
    Sekt este sampanie? Animalutele par foarte vioaie. Cred ca si ele se bucura de reuniunile voastre.
    Seara buna Si o duminica pe placul tau, draga Carmen. Poate revin pentru o prajiturica! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. face mult sa stii ca lânga tine, locuiesc prieteni!
      Sekt-ul este un vin spumant ☺ seamana cu sampania, dar cea mai ieftina sampanie costa ~25 Euro si o sticla buna de Sekt, doar 7 Euro ☺
      La 4 case, locuiesc 3 catelusi veseli: Clara, Leo si Rico ♥
      O duminica minunata iti doresc deasemenea, Suzana draga.

      Ștergere
  3. Stau ca si cainele lui Pavlov si salivez uitandu-ma la prajituri!
    Noroc ca nu creste glicemia de la asta! 😅

    Sekt-ul Acela cred ca este ca un vin spumos! Era bun si în Ro, acum nu mai stiu daca este!
    Pupici, cand mai mananci bunatati din alea gandeste-te si la mine! 😅

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :-) daca as manca asa cum mananca vecina mea, cred ca as depasi 100 kg! Dar ea este mai supla ca mine! Adevarul este ca recunoaste ca are probleme cu tiroida - metabolismul ei este foarte rapid, ia zilnic ceva tablete... Insa la ei in casa este lege: intre ora 13 si 14 se serveste cafea si prajitura! Dimineata serveste mic dejun atat de bogat, cat as manca eu la masa de prânz ☺☺☺ si seara, inainte de ora 18 servesc masa calda - ceva proaspat gatit. Au cate unele noroc cu silueta, nu doar ca nu se abtin de la mancare, dar nici nu fac niciun fel de sport! ;-) C'est la vie !

      Ștergere
  4. Foarte frumoase aceste întâlniri, care apropie și mai mult pe vecini. Și toată lumea se simte bine, inclusiv micii „lătrători”, care s-au jucat pe cinste! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, asa este, Alex draga! Si cel mai mult ma bucur de luna decembrie :-) Fiecare vecina se lauda cu fursecurile pe care le face si fiecare vecin, cu vinul fiert, care mai de care mai aromat! Abia astept :)

      Ștergere
  5. Minunate aceste intalniri; minunata vecinatate! :)
    Leo si Clara socializeaza in stilul lor! :) Ce faini sunt blanosii! <3
    Inghit in sec la vederea prajiturilor! Savarine si amandine scrie maine pe mine! :) Ooo! :) Si eu am "probleme" cu tiroida si totul e "ars" rapid! (nu iau pastile). :)
    Zile fericite va doresc! Imbratisari si pupici, cu drag! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne, cand imi amintesc ce mic era Leo acum cateva luni 😊 cand s a vazut prima data cu Clara, am crezul ca il striveste ca-i umbla mereu intre picioare. Iar acum, au aceeasi inaltime. Si Clara e marea lui iubire 🤣😂 dupa fiecarw joaca/ intalnire, trebuie sa ii fac baita lui Leo 😂🤣
      Pupici si imbratisari, de la trio pentru trio.
      PS. Sambata e ziua lui Leo ❤ vom fi 6 la masa. Serbare in toata regula 👍😊

      Ștergere