marți, 15 iulie 2014

We are the champions of the World

pentru rubrica "Meloman pentru o zi"
Piesa scrisa de Freddie Mercury (n.1946 - d.1991) a fost lansata pe 7 octombire 1977 pe albumul formatiei Queen - intitulat "News of the World" si a devenit una dintre piese lor cele mai faimoase și populare.
Mercury a compus un text usor care sa fie învatat repede de public si melodia sa-i antreneze pe toti spectatorii, sa fie cântata în cor la concerte. "We are the champions" a fost un succes mondial si este înca si azi cel mai cunoscut imn rock.
Ocupa locul patru în Billboard Hot 100 si locul doi în UK Singles Chart. Într-un sondaj de opinie efectuat de Sony Ericsson în anul 2009, melodia a fost votata ca fiind preferata "numarul unu". În anul 2009 piesa a fost inclusa în Grammy Hall of Fame.
Datorita caracterului pozitiv si deschis al piesei, al spiritului sportiv pe care îl transmite, FIFA a decis în anul 1994 sa adopte "We are the Champions" ca imn oficial al Campionatului Mondial de Fotbal.
În acel an, echipa nationala a Braziliei a câstigat pentru a patra oara titlul, Italia a fost vice-campioana, Suedia a ocupat locul trei si Bulgaria a fost pe locul patru.

Anul acesta la Campionatul Mondial de fotbal, campioana a lumii a devenit echipa Germaniei.
Presedintele tarii Joachim Gauck si cancelarul federal Angela Merkel au felicitat echipa imediat dupa meci. Mica petrecere încinsa în vestiare s-a continuat cu un mega-party la hotel unde Rhianna a fost artista care a asigurat ambianta muzicala. S-a baut bere germana de "patru stele" ;))
Poate ca unul din motivele pentru care echipa Germaniei a devenit anul acesta campioana, este faptul ca a ajuns sa armonizeze, este o echipa sudata, compacta, iar familiile acestora - sotiile, prietenele si copiii sportivilor, completeaza perfect bunele relații de prietenie dintre membrii echipei. Imaginile spun mai mult decât o mie de cuvinte!

(surse fotos: morgenweb si OKmagazin)

26 de comentarii:

  1. Felicitari echipei Germaniei! :)
    Melodia e perfect potrivita!

    Pentru prima data, dupa multi-multi ani, am avut rabdare sa urmaresc un meci. Habar n-am daca a fost un meci spectaculos dar golul marcat de "Goethe" - asa-i zicea Delia :)) - nici nu l-am mirosit! Cand a intrat pe teren pustiul acesta imi zice sor'mea (care voia sa castige Germania): "Goethe scrie o poezie si pune de-un gol". Poezie n-a scris - ca nu e Goethe :)) - dar golul marcat poate inspira un... poem! :))
    Imbratisari, de la grup, cu drag! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana draga, de cand cu golul care a adus victoria echipei germane, s-a inventat un joc simpatic de cuvinte! Pe germana "Gott sei Dank!" inseamna "sa-i multumesti lui Dumnezeu!" Pentru trofeu se spune "Götz sei Dank!" pentru ca pe fotbalist il cheama Mario Götze :)))
      Pupici si imbratisari trimitem grupului
      PS: mi-am facut griji ca nu ai mai aparut deloc pe blog. Voi citi dupa-amiaza ce a fost cu pana de computer. Pup

      Ștergere
    2. Superb joc de cuvinte! :)) Cum le mai potrivesc cei cu imaginatie! Practic, echipa ii e, oarecum, recunoscatoare dar nu e o victorie personala, ci de echipa: fara acea pasa perfecta (as zice) n-ar fi avut balonul la piept, la picior si apoi trimis asa de scurt in plasa argentinianului... Foarte faina a fost faza! :)

      Marti (sau miercuri) am rugat-o pe mama sa o sune pe mami a ta si sa o roage, in caz ca iti trimite vreun mail, sa insereze o "notita" despre PC meu dat de pamant... Voiam sa stii de ce lipsesc de la MFC. :) Acum stii: dadusem cu PC-ul de pamant! :))

      Transmis. :) Multumim! Pupici!

      Ștergere
    3. :)) si eu m-am amuzat tare de tot! exista deja si fan-T-shirt tiparite cu textul acesta
      "Götz sei Dank / Weltmeister 2014 / Brasil * * * * "
      :-D tare tare simpatic!
      pupici :-*

      Ștergere
  2. Felicitari Germaniei! Mi-a placut mult cum au sarbatorit, au aratat ca sunt o echipa unita si ma bucur ca eforturile lor din ultimii ani au fost rasplatite asa frumos la campionatul mondial.
    Mi-a parut rau pentru Argentina, dar este bine si vicecampioni. :)
    Sa ai o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raluca draga, frumos te-ai exprimat! Asta este atitudinea pe care trebuue sa o adoptam toti, fairplayul este componenta de baza a sportului.
      Argentina a jucatla fel de bine ca Germania, ca dovada ca nemtilor le-au trebuit inca doua reprize in prelungire ca sa poata marca un singur gol valid (si nemtii si argentinienii au marcat cate un gol, dar din offside!).
      Messi a fost nemultumit , e clar ca si-ar fi dorit si titlul de campion al lumii, nu doar de "cel mai bun jucator al campionatului"
      Peste 4 ani toate tarile vor avea din nou sansa sa castige titlul, sper ca si Romania!
      te pup Raluca draga. O zi frumoasa sa ai!

      Ștergere
  3. Cea mai buna alegere pentru sarbatorirea victoriei! "We'll keep on fighting til the end!" pare sa fi fost si deviza Mannschaft la acest CM si mai ales in finala :) Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astazi la ora 10 echipa a sosit in tara. Mii de suporteri i-au intampinat la aeroport si acum se desfasoara serbarea cu fanii in Berlin. Abia astept sa ajung acasa sa ma uit la tv ;))
      pupici si de aici, din Bavaria

      Ștergere
  4. Eu n-am urmarit campionatul modial, nu sunt microbista chiar deloc si culmea, nici sotul meu :)), dar felicitari echipei Germaniei, iar tie o saptamana usoara iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooooo, nici macar finala? :) conform unei statistici FIFA finala acestui Campionat Mondial a fist urmarit de jumatate din populatia planetei. Tu si sotul tau faceti parte din cealalta jumatate! :))
      astazi spuneau la radio ca in Germania ca finala a fost urmarita de 86,3% din populatia totala ( public-viewer si televizor)!
      multumesc, o saptamana buna si tie!

      Ștergere
  5. Frumos si emotionant in acelasi timp mai ales din felul cum prezinti tu lucrurie. Performanta nu poate veni decat prin munca, si dintr-o o clara stabilitate in viata de familie. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) asa este, Ella draga, eu nu vad situatiile prin ochi de comentator-sportiv. Pe mine ma impresioneaza si imaginile cu apusul de soare peste stadion, si imaginile cu familia in tribune si bucuria din ochii invingatorilor si respectul pe care il atata natiunea acestei echipe... intreg pachetul este impresionant! Ceea ce admir cel mai mult la fotbalistii acestei echipe este modestia lor!
      te pup si eu. O zi faina!

      Ștergere
  6. pe cantacioasa o vazusem in tribuna...
    si sotiile , iubitele si copii pe teren la sfarsit de lupta...:)
    inca o data felicitari campionilor!
    pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare ca Rhianna dupa ce a fost parasita de Cristiano Ronaldo, incear a sa gaseasca un alt partener, tot in randul fotbalistilor star! :)))
      Prietenele, sotiile si copiii insotesc permanent echipa la marile competitii... atmisfera e tare frumoasa!
      te pup, italianco :-*

      Ștergere
  7. Felicitari echipei si antrenorilor!
    Munca si perseverenta are mereu rezultate!
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tocmai am vazut la tv un reportaj special de la serbarea de întâmpinare a campionilor în Berlin. Superb spectacol! Pe lânga jucarori, mai exista o echipa în patele acestei echipe, toti oamenii aceia care se ocupa ca sportivilor sa nu le lipseasca nimic... nici nu am crezut ca sunt atâtia!
      Jumatate de milion de fani au participat la serbarea de la Poarta Brandenburg! Toti îmbracati intricourile echipei si purtand stegulete in mana! De neimaginat! Cei care au avut locuri langa tribuna au venit aici la ora 4 dimineata! :))) Nici nu stiu cine a lucrat azi în Berlin, toata suflarea a fost pe strazi, incepand de la aeroport au format coridoare pana la Poarta Brandenburg!
      Avionul a avut aprobare speciala si inainte de a ateriza a survolat centrul Berlinului :))) Colosal. Un spectacol unic.... Cine stie cand si daca se va mai întampla cat timp voi mai trai! SUPERB! O atmosfera de basm! :)

      Ștergere
  8. Felicitări echipei Germaniei, încă o dată! Şi eu fac parte tot din jumătatea aceea a planetei, dar măcar s-a uitat soţul meu. Sincer, acum îmi pare rău că nu am văzut meciul. Foarte frumos colajul pe care l-ai făcut cu fotografiile de după meci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci familia voastra nu a dezechilibrat Planeta :))) unul la spectatori, altul la somnorosi :)))

      dar... acum... sa o spun si pe aia directa: in jumatatea care nu s-a uitat la finala, se numara si nenorocosii aceia de prin tarile indiene, africane si de prin asia, unde nu exista televiziune! ;)

      Te pup draga mea. O seara placuta sa ai!

      Ștergere
  9. Inca mai urmarim efectele evenimentului .Cred ca va mai dura cateva zile bune si pe buna dreptate e doar campioana lumii.Toate bune draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La noi febra fotbalului cedeaza greu acum, daca Germania a primit steaua mult visata! Din 1990 tot au sperat sa se întâmple :) Acum toata lumea striga in gura mare "Wir sind Weltmeister!!!!!!" :)))
      te pup draga Floarea ♥

      Ștergere
  10. Imi inchipui cata bucurie pe chipul si in sufletul germanilor si a sustinatorilor lor. Am vazut cateva faze, din cateva meciuri, dar nu am urmarit, am avut altele pe cap. Pe langa ce ai spus tu despre familii am ramas uimita cand am vazut-o pe Shakira la deschidere cu copilul in brate pe scena.
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cati bani s-au cheltuit cu acest campionat mondial... este incredibil! dar cel mai de necrezut este faptul ca echipa gazda, a luat doar locul patru... Pacat! Dar... norocul germanilor, care din 1990 tot exerseaza sa puna mana pe trofeu :))
      Carlinhos Brown, Carlos Santana si Shakira... baietelul Milan, tare dragalas! :)
      o seara placuta si tie

      Ștergere
  11. Felicitari Germaniei !
    Potrivita melodia!
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este imlul FIFA :) mai potrivita nici ca exista pentru Campionii Mondiali!
      multumesc Iulisa! o seara placuta si tie!

      Ștergere
  12. Foarte slab jocul Germaniei in finala.
    Practic, nu s-au refacut fizic dupa meciul cu Brazilia.
    Insa, da cineva de baut macar o apa tonica pentru victoria din finala? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))))))))))
      Daca locuiesti in Genova - asa cum imi apare mie pe blog, ma ofer sa dau de baut macar o apa tonica, ceva, cel tarziu pe data de 8 noiembrie, cand am sa fiu pentru cateva ore in port, unde se va lansa la apa Costa Diadema... De acord?! :-D

      Ștergere