sâmbătă, 26 iulie 2014

Activitati de weekend

Viata în orasul meu palpita, nu exista sezon în care sa nu se desfasoare undeva - în centru sau în vreun cartier, ceva deosebit, un concert, un festival sau o expozitie.
Începând cu mijlocul primaverii si pe întreaga perioada a verii, specifice aici sunt serbarile populare - pe cartiere, serbari ce culmineaza cu Plärrer-ul - cea mai mare sarbatoare populara a schvabilor bavarezi. În principiu, toate aceste manifestari sunt organizate dupa acelasi model - Oktoberfest, adica în functie de spatiu, exista mai multe carusele si chioscuri ce vând dulciuri si mâncaruri bavareze traditionale si exista corturi, pe scenele carora se desfasoara concerte de muzica bavareza, muzica de fanfara, muzica rock, sunt prezentate dansuri - populare sau moderne, ale diverselor asociatii de copii si adulti. Fotografiile pe care le-am prezentat la MfC 30/2014 au fost facute la sarbatoarea numita Gautsch (în Königsbrunn), unde dupa ce am gustat atmosfera specifica acestor târguri, ne-am oprit la un concert de muzica rock - oldies, pentru care Helmut a îmbracat un tricou special ☺ Am baut câte un pahar de vin, respectiv sekt si am fredonat hiturile anilor '60-'70.

Duminica ce a trecut, strazile din centrul orasului au fost strabatute de un vesel convoi format din concetateni ce au prezentat costume si muzica specifice tarilor din care provin. "Festivalul culturilor" - din cadrul proiectului "City of Peace" va culmina cu sarbatoarea din ziua de 8 august - sarbatoare legala si zi libera, numita Augsburger Friedensfest.
Datorita migratiei populatiei si a internaţionalizării companiilor, legăturile sociale, economice, culturale şi politice care traversează graniţele dintre state au influenţat în mod vizibil soarta orasului în care traiesc si eu de 14 ani. Globalizarea - procesul prin care lumea tinde să devină un spaţiu unic - este promovată ca măsură a prosperităţii universale, păcii şi libertăţii. În Augsburg convietuiesc europeni, latino-americani, arabi, asiatici, indieni si africani, populatia orasului e pestrita, culturile si traditiile popoarelor se contopesc, se influenteaza si evolueaza sub semnul pacii, al prieteniei si al acceptante.

Saptamâna acesta se desfasoara Jakober Kirchweih - cel mai vechi festival din oraș. Documente au dovedit existența acestei serbari înca din 1748. Alte surse chiar presupun că acest festival a început cu 1000 de ani în urmă, luând forma datorita pelerinilor din fața capelei Barfüßertor. Târgul este acum un amestec de festival folcloric și bâlci. Astazi vom da o tura prin acest târg iar diseara, daca vremea va ramâne uscata, ne vom afla în amfiteatrul gradinii botanice, unde vom asculta "Flautul fermecat"
Va doresc o zi de sâmbata cât mai placuta! ☺

11 comentarii:

  1. Deci am aflat de unde erau pozele de miercuri. Chiar plină de viaţă urbea voastră şi voi sunteţi neobosiţi ca şi ea.
    Distracţie plăcută vă urez şi poftă bună la legumele acelea gătite dietetic. Eu astăzi cam vreau să stau în casă, ieri am bătut centrul vechi puţin şi m-am răsfăţat la Hanul lui Manuc. Week-end minunat, draga mea, aşa cum sunt sigură că va fi, dar tot nu mă abţin să fac o urare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Plini de energie si dornici de distractii.

    Foarte frumos! Floarea

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunteți doi frumoși și plin de viață,iubiți-vă mult!
    Un weekend de vis vă doresc!
    Pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  4. tare frumosi sunteti!
    frumos la voi...nu e timp de plictiseala....
    weekend frumos in continuoare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Vesnic indragostiti...de natura, de plimbari, de distractii in aer liber, de surprinderi foto si nu in ultimul rand unul de celalalt.
    Iubiti viata cu tot ce ofera ea si stiti sa valorificati fiecare fir de nisip ce se scurge ireversibil in clepsidra.
    Ramaneti un model de viata rar intalnit.
    O seara si o duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Emanati atata energie si voie buna, parca sunteti doi porumbei, mereu in love, ce frumos. Te pup, Carmen esti o scumpa, imi place rochita ta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Tare frumoşi mai sunteţi! Şi ce bine v-aţi simţit la o asemenea petrecere a oraşului. Să mai zică cineva că nemţii sunt numai cu munca. Uite ce frumos ştiu să se distreze! Este nevoie şi de astfel de momente vesele pentru întreaga comunitate.
    O duminică frumoasă, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce frumos arata! Mi se pare interesant cand sunt oameni diferiti, din culturi diferite care impart experientele lor cu ceilalti. Un weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi se pare minunat un oras care abunda de evenimente, cu muzica si voie buna. Este ca o evadare din cotidian, dar totusinasa aproape de casa. :)
    Va doresc sa aveti zile pline de momente frumoase si sa va incarcati cu multa buna dispozitie!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ar trebui sa ia exemplu si primarii romani, mai ales cei din orasele mari...
    Isi aduc aminte de noi la incasarea impozitelor ...si bineinteles cand au nevoie de voturi...
    Ferice de voi, weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  11. Si pe aici sunt fel si fel de concerte, expozitii, targuri... Aud de ele dar nu reusesc sa ajung... Uneori pentru ca e altceva de facut, alteori pentru ca nu am cu cine sa merg... si tot mai des, parca, pentru ca nu ma mai trage inima... Parca mi-e teama sa ma mai bucur... Sau, poate, e doar faptul ca nu stiu ce sa fac mai intai cu multimea de toate cele care se tot aduna. :)
    Ma bucur - ne bucuram pentru voi! :) - si va dorim sa fiti la fel de frumosi! Imbratisari cu drag! Pupici!

    RăspundețiȘtergere