vineri, 31 august 2012

Gent (2)

(continuare la Gent-1)

(...) Vizavi de primarie, Consrvatorul de muzica si din capatul strazii, Turnul Belfort care practic domina întregul oras.
Ridicat în secolul 14, cunoscut si sub numele de Turnul cu clopote, turnul are 95 metri înaltime si este simbolul de libertate al orasului. Acoperisul tuguiat, lucrat în cupru, apare ca o coroana cu patru zimti pe vârful careia troneaza Dragonului aurit - adica Gulden Draak, nume pe care l-a preluat berea ce reprezinta Gentul [cu continut ridicat de alcool (10,5%), parfum puternic de orz, prune coapte, cireșe si o usoara aroma de cafea dulce. In anul 1998, institutul american de degustare ChefsBest, a cotat aceasta bere ca fiind cea mai buna din lume!].

Cel mai mare clopot, numit Roland (6070 kg.), care a batut pâna în 1659, a fost topit si din materialul obtinut s-a turnat un sistem de 37 clopote. Clopotnita a fost un loc privilegiat în evul mediu si extrem de bine pazit.
La etajul 5 se gaseste mecanismul ceasului din turn - unul din cele mai vechi ale Belgiei, în functiune din 1670. Actualul carilon are 52 clopote.



Turnul adaposteste un foarte interesant muzeu al clopotelor. Cât despre privelistea ce se ofera din turn... doar un cuvânt: superba!




(va urma)

10 comentarii:

  1. Carmen, azi pentru prima oară după mult timp, am intrat prin blogosferă! Nu puteam tocmai pe tine să te uit! Te-am însoţit virtual în minunata ta călătorie cu ajutorul fotografiilor atât de inspirat puse. Voi reveni cu un mail mai târziu... Acum nu mai pot sta!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce plimbare frumoasa! imi plac mult iesirile astea cu fetele, depanat de amintiri, plimbari, poze, rasete. ma bucur mult pt tine :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Curat, frumos, ordonat, clasic, atrăgător, civilizat și excelent prezentat!
    Și dacă mai adaug și: ”parfum puternic de orz, prune coapte, cireșe si o usoara aroma de cafea dulce”, gata, merg acolo!
    Superbă excursie cu prietenele, te felicit! O zi senină! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. In frumoase locuri ai fost!
    Imbratisari!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumoase pozele si au reusit sa ma faca sa ma simt de parca as fi fost acolo, mai putin berea aia din care nu am reusit sa gust :))) ... in rest, superb!

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumos orasul mai ales sun forma prezentata de tine.

    Ii plac fotografiile , felicitari!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce frumoase fotografii și ce clădiri frumoase. Turnurile m-au atras de mică, de când am citit Castelul fetei în alb din ciclul Cireșarii.
    Tu arăți ca o mică zână :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Inca o serie de imagini minunate din Gent. Auzisem de acest oras dar nu stiam ca arata atat de frumos, de gotic, de special. Multumiri pentru ca ai impartasit aceste frumuseti cu noi!

    RăspundețiȘtergere