joi, 2 decembrie 2010

Întrebari si raspunsuri

Nu trebuie sa te întrebi de unde are cerul atâtea stelute albe de cernut si nici de ce ziua, la temperaturi negative, nu si-a marit volumul prin condensare?! Nu trebuie nici sa încerci sa traduci ce vrea sa-ti spuna neaua ce scârtîe sub apasarea pasilor! Este mult prea complicat, dupa o lunga zi de servici!
Întreaba-te mai bine de ce în Târgul de Iarna, oamenii nu mai au vârsta?! Sau de ce aici, fetele tuturor lumineaza de bucurie?! Pentru a afla aceste raspunsuri, trebuie doar sa patrunzi în magicul orasel. Plimba-te printre tarabe, priveste de jur împrejur, bea un punsch cu sau fara alcool, manânca un cârnacior proaspat prajit la gratar, sau daca tii post, serveste o portie de varza murata cu macaroane. Iar la desert ia neaparat un pumn de castane fierbinti!
Priveste beculetele colorate printre gene si imagineaza-ti un curcubeu, fredoneaza melodia care rasuna la difuzor, zâmbeste copilului care tocmai te-a calcat si fa neaparat o fotografie celor doua bunicute care tocmai probeaza cordeluta cu coarne de ren!
Daca timpul a fost prea scurt si înca tot nu ti-e clar "de ce?", atunci mai vino si mâine seara, si poimânie... siiii... pâna în ziua de Ajun ai înca sansa de a afla raspuns la întrebari:)


pingback: Carmen, Vania, Teo, Cristian, Elisa, Onu+Madi, Caius

10 comentarii:

  1. Woooow,ce frumooooos!!! Ti-am zis eu ca e multa bucurie concentrata acolo si c-o absorbi instantaneu,vezi?! Am banuit ca asa trebuie sa fie....Doamne,parca-i Taramul Fulgilor de Nea si voi niste printese ninse si fericite!!!!
    Sa va fie de bine papica si mai venim si maine sa ne luam bucatica de bucurie din fericirea voastra!
    Aici ploua si iar ploua de vreo 3 zile,s-a dus si poleiul dar facem altul la noapte,hihi....Iarna noastra o fi aproape?!

    Pupicei calzi,calzi aproape fierbinti...pt fete cuminti! Pup,fetelor!!!!!!!
    L'Automne

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumoooos! Acum doi ani am prins si noi decembrie in Elvetia si am colindat targurile de Craciun de acolo! Nu-mi venea sa mai plec! Amintiri de neuitat! Sunt frumoase si pe la noi targurile de Craciun, dar parca mai cu gust sunt aranjate la voi :) Aratati foarte bine fetelor! Si mi-ati facut pofta de varza :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. ce frumos...se simte izul de sarbatoare pe la voi...

    RăspundețiȘtergere
  4. L'Automne,
    mi se pare mie sau ai devenit un fan al Iernii? :)))
    Cuminti spui? clar! asta suntem! ca doar 3 zile mai sunt si... Mos Nicolae sper sa nu gaseasca motiv sa ne ocoleasca!
    Pupici cu fulgi de zapada înapoi :-*

    RăspundețiȘtergere
  5. Alina,
    eu cred ca atmosfera face totul. Aici oamenii sunt mai destinsi, sau mi se pare mie?
    Haideti o fuga la noi, ca nu mai e mult pana la vacanta. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Gabriela,
    aici, perioada de Advent este cea mai frumoasa luna a anului! si sarbatorile culmineaza cu Craciunul...este într-adevar minunat!

    RăspundețiȘtergere
  7. Iubita,pai Mos Nicolae nu ocoleste pe nimeni,ai uitat?! Ori cadou pt copii cuminti....ori...nuielusa pt restul. Acum depinde in care categorie ne incadram,el stie! Sa-i asteptam decizia....

    Noooo,nu sunt fan Iarna dar ma comport ca o sora buna si iubitoare a ei.

    Te pupic,draga mea!
    L'Automne

    RăspundețiȘtergere
  8. L'Automne,
    cine-si doreste de la Mos Nicolae o joarda?! eu am fost cuminte tot anul si zilele acestea în mod special si intentionat :) ca înainte de examene "Îngras porcul în ajun"! :D

    Da, esti o sora tare buna! si frumoaaaaaaaasa!
    te pup si eu

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu este prea devreme?

    Daurel

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu înteleg întrebarea Daurel. Pentru ce sa fie prea devreme?
    Târgul de iarna dureaza din 22 noiembrie, pana pe 24 decembrie. Apoi încep Sfintele Sarbatorile de Craciun si... Revelionul :)

    RăspundețiȘtergere