
În cafenelele moderne din Italia, espresso-ul nu mai e doar o băutură – e spectacol, e poezie, e artă lichidă. Barista devin alchimiști, iar ceștile spun povești. Iată 10 rețete care fac senzație în 2025, printre localnici și turiști deopotrivă:
☕ Caffè al Pistacchio – Catifelat și verde ca o după-amiază siciliană. Espresso cu cremă caldă de fistic și fistic mărunțit.
☕ Espresso Schiumato – Simplu și rafinat, cu un nor de spumă rece de lapte care plutește peste un shot intens.
☕ Caffè Nocciolato – O îmbrățișare între espresso, cremă de alune și ciocolată topită. Gust de gianduja, direct din Piemonte.
☕ Caffè Mousse – Jumătate desert, jumătate cafea. Textură de mousse, răcoritoare și decadentă.
☕ Caffè Brulé – Espresso cu zahăr brun flambat. Crustă caramelizată, aromă intensă și un strop de spectacol.
☕ Caffè alla Crema di Ricotta – Un omagiu adus Siciliei: espresso turnat peste cremă dulce de ricotta, cu scorțișoară sau portocală.
☕ Caffè Biscottato – Gust de copilărie și biscuiți proaspăt scoși din cuptor, într-o ceașcă de espresso cu spumă aromată.
☕ Caffè Affogato Rivisitato – Gelato artizanal înecat în espresso fierbinte. Un desert care topește inimi.
☕ Caffè Spuma Fredda – Cremă rece de cafea, bătută fin, servită ca o promisiune de vară eternă.
☕ Espresso Romano – Espresso cu o felie de lămâie. Un contrast citric care trezește simțurile și curiozitatea.
☕ Caffè al Pistacchio – Catifelat și verde ca o după-amiază siciliană. Espresso cu cremă caldă de fistic și fistic mărunțit.
☕ Espresso Schiumato – Simplu și rafinat, cu un nor de spumă rece de lapte care plutește peste un shot intens.
☕ Caffè Nocciolato – O îmbrățișare între espresso, cremă de alune și ciocolată topită. Gust de gianduja, direct din Piemonte.
☕ Caffè Mousse – Jumătate desert, jumătate cafea. Textură de mousse, răcoritoare și decadentă.
☕ Caffè Brulé – Espresso cu zahăr brun flambat. Crustă caramelizată, aromă intensă și un strop de spectacol.
☕ Caffè alla Crema di Ricotta – Un omagiu adus Siciliei: espresso turnat peste cremă dulce de ricotta, cu scorțișoară sau portocală.
☕ Caffè Biscottato – Gust de copilărie și biscuiți proaspăt scoși din cuptor, într-o ceașcă de espresso cu spumă aromată.
☕ Caffè Affogato Rivisitato – Gelato artizanal înecat în espresso fierbinte. Un desert care topește inimi.
☕ Caffè Spuma Fredda – Cremă rece de cafea, bătută fin, servită ca o promisiune de vară eternă.
☕ Espresso Romano – Espresso cu o felie de lămâie. Un contrast citric care trezește simțurile și curiozitatea.
Merge o cafea bună după o pizza bună. Aia cu fistic mă cam atrage, recunosc.
RăspundețiȘtergereTe pup, Carmen!
pupici Potecuta ♥ Ganduri bune si imbratisari.
ȘtergerePresupun că le-ai degustat pe toate...care de care mai tentantă...aș prefera o Affogato în miez de vară 😋☕️
RăspundețiȘtergereTe îmbrățișez, dragă Carmen!
Nuuu, nu am reusit, dar grupul nostru a reusit 👍🏻 toate sunt delicioase!
ȘtergerePupici si imbratisari, cu drag 🤗😘🫶🏻🐾🍀
Fisticul vad ca a ajuns vedeta. Ma gandeam sa fac si eu crema din el, insa inca nu m-am invrednicit. Cam multe modele si greu de ales! Mousse-ul parca suna tentant!
RăspundețiȘtergerePupici si alte experiente interesante, draga Carmen!❤️😘
Fisticul a fost mereu apreciat... E delicios in toate foemele!
ȘtergerePupici si imbratisari cu drag 🤗😘💞
Apreciez variantele, dar când e să beau cafea prefer să fie acolo doar cafea cu gust de cafea. Ca desert, n-aș zice nu, dar când e momentul pentru cafea vreau doar cafea. 😊 Altfel spus, sunt un client banal, fără pretenții. 😃 Ăștia ca mine vor ajunge să-i jignească pe comercianți, cu gusturile lor simple? 😅
RăspundețiȘtergereZile senine îți doresc, Carmen dragă! Îmbrățișări și pupici de la quattro pentru trio! 😘🐾💞☕💗💕🍀🍉💖
ai perfecta dreptate, si eu prefer cafeaua cafea - cand este vorba despre rutina. Insa in concediu, sunt dispusa sa probez alte tipuri si feluri, pentru ca totul e relaxant... Cafeaua aici e ca "ceva bun" si de multe ori pe zi ☺☺☺ Cand sunt acasa, da - espresso clasic! fara lapte si cu foarte utin zahar (cam de un an, beau espresso cu un varf de lngurita de zahar brun... ) Dar acasa beau maxim 3 espresso pe zi...in concediu, se intampla sa beau si 6 pe zi!
ȘtergereMultumim Diana draga. Pupici si imbratisari, cu drag de la trio pentru quattro 😘🐾💞🍉🍀💕🌅💗☕