sâmbătă, 1 februarie 2020

Întâmplare-ntâmplatoare

Se facea ca era ultima zi de lucru din anul trecut (mai exact, era 20 decembie)... Eram la volan, în drum spre serviciu.
Cu toate ca am de mers aproximativ 30 km, nu am nevoie de mai mult de 20-25 minute de la garajul casei pâna în parcarea firmei la care lucrez. Si asta pentru ca am un singur semafor pâna la iesirea pe autostrada (unde nu exista limitare de viteza), dupa care urmeaza o portiune scurta de drum cu limitare la 100 km/h, un sens giratoriu si gata, am ajuns la destinatie. [Acum câtiva ani, când lucram direct în oras, aveam de parcurs doar ~10 km pentru care îmi trebuia cel putin o jumatate de ora! În plus, eram cu ochii în patru nu doar la colegii pe patru roti, ci si la pietoni, biciclisti, semafoare, tramvaie si autobuze].
Si cum spuneam, șofam destinsa, șoseaua era relativ libera, ma deplasam ca de obicei cu ~ 140 km/h si murmuram muzica vesela de la radio când... Bummmm! O explozie a facut sa-mi stea inima în loc. Spre fericire, reactia mea a fost perfecta, nu am tras de volan, am mers constant mai departe si am încercat în acele luuungi secunde sa înteleg ce s-a întâmplat. Primul gând a fost ca mi-a explodat un cauciuc… însa masina rula mai departe echilibrat… Ce altceva ar putea sa fie?! Am privit de jur împrejur si am descoperit, în partea dreapta, în coltul de jos al parbrizului o gaura mai mare ca o moneda de doi euro ☹  Hm! Eram la distanta regulamentara de un automobil cu o bicicleta pe capota. În fata mea nu a fost niciun camion… Am privit din nou daunele. Pe bordul masinii erau cioburi si de la gaura în sus, geamul era crapat în câteva linii fine.
Cum am ajuns la birou am sunat la Asigurare, am explicat ce s-a întâmplat si am trimis poze asa cum mi s-a cerut. Consultantul de asigurare mi-a spus ca dupa parerea lui, cineva a aruncat o piatra de pe podul care trece peste autostrada (este nu doar trist, este cumplit! Sunt anuntate mereu cazuri de accidente mortale datorate unui imbecil care arunca o piatra de pe pod, pe autostrada!). Parerea specialistului a fost ca daca ar fi sarit o pietricica dintr-un cauciuc al unui autoturism din fata mea, s-ar fi produs doar o fisura. Fisura ce s-ar fi putut repara imediat, prin introducerea unui gel special în scobitura din parbriz, în cazul meu însa, piatra a strapuns parbrizul. Mi-a spus ca el întocmeste documentele si mi-a comunicat adresa atelierului-service la care sa merg pentru schimbarea parbrizului.
Dupa orele de serviciu m-am prezentat la atelier însa… si ei se pregateau pentru concediul de Craciun. În plus, la câte modele de autoturisme exista, service-ul nu are în magazie parbrize de rezerva. L-au comandat imediat si primul termen liber a fost pe 7 ianuarie. Ca solutie provizorie, au acoperit orificiul cu o banda adeziva ca sa nu patrunda apa si mi-au garantat ca pot sa merg cu masina cele cateva zile fara probleme, singura conditie – sa nu parchez în ploaie sau ninsoare. In paranteza spus, iarna asta nu a fost pericol, pentru ca nu a nins nici macar o singura data! Oricum, pe întreaga perioada de concediu, masinuta mea a ramas în garaj - spre fericire, avem doua automobile.
În final, aventura m-a costat 150 de euro - asigurarea mea este încheiata cu 150 euro franșiză, suma fixa, indiferent de daune. În cazul de fata, daca nu as fi avut asigurare, ar fi trebuit sa platesc peste 1000 de euro, chit ca nu am avut nicio vina!
A fost prima data când masina mea a patit ceva, însa… întâmplarea m-a preocupat mult. În asemenea situatii, în primul rând te bucuri ca nu a fost mai rau, însa te gândesti ca este un semn… Ai mai primit o sansa…
Si viata merge mai departe, cu bune, cu rele… C’est la vie!

15 comentarii:

  1. Incredibil câţi nebuni! E de neconceput că cineva găseşte distracţie în aşa ceva.
    Bine că s-a rezolvat şi că ai avut tu o reacţie excelentă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, mereu auzim la radio ca accidentul cu victime omenesti produs pe autostrada X a fost ca urmare a jocului unui handicapat psihic :-(
      Da, "îngerul meu pazitor" a reusit sa amelioreze impactul la maxim!

      Ștergere
  2. E plină lumea de nebuni şi de nemernici. (Mă tem c-aşa a fost mereu şi tot aşa o să rămână.)
    Dar... totul e bine când se termină cu bine - în fine, doar cu 150 de euro mai puţin în cont.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai mare dreptate Vero draga. Si nebunii si nemernicii se înmultesc zi de zi, pentru ca daca te uiti in jurul tau, numara si tu câti academici au copii?! Aia putinii care totusi au, au unul, cel mult doi copii! Dar uita-te cati copii au incultii? Peste 40/50 de ani, genele lor vor domina! :-(

      Ștergere
  3. Sincer, nu mi-as fi imaginat ca asa ceva se putea inampla acolo. Dar oamenii sunt cum sunt peste tot in lumea asta! Slava Domnului ca ti-ai pastrat firea si totul este in regula! Tare neplacute astfel de situatii. Si intr-adevar genereaza multe introspectii.
    Numai bine, draga Carmen! Si nici ca mai vreau sa citesc despre astfel de
    situatii! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o mai ales aici, unde "democratia" are vechime se intampla tot felul de orori, pentru ca aici fiecare nebun este liber, este încurajat sa traiasca independent... si mai ales aceia pe care nu-i duce mintea prea departe, aceia fac lucruri la care niciun om cu gandire normala, nu s-ar fi gandit. Suntem mereu stupefiați cat de periculoasa este idiotenia! Si ei, handicapatii mintal... nu sunt vinovati! Si prostia nici macar nu doare!
      Pupici draga Suzana, multumesc <3

      Ștergere
  4. Minți bolnave peste tot în lume...Dar camerele de supraveghere nu isi fac datoria? Adevărul este că în trafic suntem expuși la tot felul de situații neprevăzute.
    Viața ne supune încercărilor fel de fel, important este să avem suportul psihic solid să le depășim!
    Gânduri bune și întâmplări plăcute! Seară minunată! Te îmbrățișez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de cate ori au fost cazuri de accidente mortale, i-au prins pe faptasi (dupa camerele de suprveghere) si cine crezi ca sunt?! Inapoiati mintal... Ce sa le faci?! Este INFIORATOR!
      te pup Gina draga. Imbratisari si gânduri bune <3

      Ștergere
  5. Offf, Carmen! Bine ca e totul ok! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Bine că nu s-a întâmplat nimic mai grav. Cred că trebuia să plătești ultima "vama" anului ce se termina. O săptămână buna! Pupici ☺️♥️��

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, asta a fost primul meu gând "bine ca nu e mai rau!" ☺
      te pup Ina draga, o saptamâna vesela sa ai!

      Ștergere
  7. wow! ce intamplare!
    bine ca a fost doar atat, nici nu vreau sa ma gandesc la altceva
    important e ca ai nervii tari si refelxe bune si cu adevarat important e ca cineva acolo Sus te iubeste!
    te imbratisez, draga mea draga, ma bucur ca a fost o intamplare cu final fericit

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu am nervii tari, nuuu, mai ales cand sunt la volan, nu cred ca am nervii tari. Am avut insa noroc ca impactul nu a fost in campul vizual... atunci cred ca din reflex, mi-as fi aparat ochii si poate ca as fi tras involuntar, de volan.... Nici nu vreau sa ma mai gandesc! Am avut Ingerasul aproape <3
      te pup si eu, draga mea draga :-*

      Ștergere
  8. Pfuuu! Noroc cu reflexele si sangele rece!
    Partea rea este ca astfel de dobitoci nici nu pot fi catalogati "sariti" din punct de vedere medical pentru ca, de fapt, sunt prosti! :(
    Asa fac tampitii si pe aici: arunca in geamurile autobuzelor, trenurilor... Acum, mai putin ca in alte vremuri.
    Bine ca esti bine!! Te imbratisez cu drag! <3 <3 <3

    RăspundețiȘtergere