vineri, 21 septembrie 2018

Clipe magice

Este vara de mai bine de o jumatate de an. Nu pot sa zic ca ma bucur, pentru ca eu iubesc în egala masura toate cele patru anotimpuri, însa profit de soare si de libertatea pe care o ofera fiecare zi calda de vara. Port înca sandale pe piciorul gol, port bluze si rochii fara mâneci si ma bucur de toate accesoriile ce se potrivesc toaletelor de vara.
Concediul a trecut de mult însa vremea însorita induce cumva senzatia de vacanta. Pe timpul orelor de serviciu ne înfrânam “dorul-de-duca” – cu sau fara prea mare efort, în functie de cât de încarcata este agenda de lucru. Dupa-amiezile însa… dam frâu liber dorintelor si pâna la apusul soarelui, suntem undeva în mijlocul naturii, pe malul unui lac, de-a lungul vreu-unui râu sau pe-o cararuie, în padure. Bavaria are o multimer de locuri frumoase, la care se poate ajunge usor, în mai putin de o ora de locuinta noastra.
Ieri spre exemplu, am fost din nou la lacul Ammersee.

La începutul dupa-amiezii, pentru o cat mai lina adaptare de la starea de stress la relaxare, ne-am asezat pe terasa café-barului din port, am baut în liniste câte un Radler si am privit vapoarele, barcile, gâstele si ratele salbatice.
Apoi am pornit în plimbare în jurul lacului. Nivelul apei a scazut enorm si pâna la 15 metri de mal, apa nu trece de genunchi. Copiii se balacesc fericiti, apa e calda ca în vana! Departe, în larg, se încumeta doar cei mai buni înotatori sau posesorii de barci.
Suprafata lacului este foarte animate dar armonioasa. Oamenii si natura au facut un pact onest. Egretele, lopatarii, fluierarii, gâstele si ratele de felurite tipuri, împart lacul cu vapoarele de agrement, cu caiacele si barcile cu vâsle sau pedale. O lume minunata!
Se pare ca neasteptata caldura a determinat pasarile sa-si amâne calatoria spre tarile calde... Acum, sunt majoritatea la mal, în tufisuri, si-si fac toaleta de seara.

Ne-am asezat pe o piatra, sub o salcie batrâna în asteptarea spectacolului oferit de apusul soarelui. Lânga noi, măcăie un grup de gâste – calugarite. Leo le priveste impresionat!
Din loc în loc pe suprafata lacului se vede câte-un peste facând un salt în aer. Locul de aterizare este marcat de zeci de cercuri concentrice... Câta pace, câta liniste!

Discul incandescent al soarelui coboara tot mai adânc si împrastie de jur împrejur culori diafane. Tot ce este atins de razele soarelui capata stralucirea aurului. Apus de soare provoaca uimire si bucurie, transmite multa emotie si senzatia ca traim clipe magice este coplesitoare. Sufletul, corpul si mintea ne sunt inundate de energie pozitiva.


Gânduri bune tuturor celor ce citesc aceste rânduri si mai ales, participantilor la MfC sapt. 38: Rux, Ghita B, Carmen, Diana, Zina, Gina, Cristi, Prietena japoneza, NimaPandhoraa, Poteci de dor, Laura si Alexandru. Happy WW, happy every day! ☺

11 comentarii:

  1. Draga mea Carmen, acum vreo câteva zile am văzut două rațe bălăcindu-se în Bahlui( râul ce străbate Iașul) și vreau să-ți spun că am rămas fascinată privindu-le. Stăteam pe pod, le priveam cum fac scufundări, cum revin iar la suprafața apei și nu mai voiam să plec de pe podul pe care mă aflam. Cu atât mai mult îmi imaginez ce priveliște de vis ai avut, cu toate gâștele și rațele sălbatice pe care le-ai admirat la ceas de seară. Fotografiile sunt foarte grăitoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca in fiecare zi gasim ceva dragut, ceva micut, nesimnificativ pentru cei ce se grabesc, dar deosebit pentru observatorii fini, atunci ne vom imbogati sufletul si vom ramane in echilibru, indiferent de stresul la care suntem supusi zilnic. Bucuriile mici si dese sunt mult mai valoroase! ;-)
      Numai bne Ruxi draga!

      Ștergere
  2. Toata atmosfera este incendiata de incandescenta astrului solar...ultima imagine unde rosul soarelui scalda totul in jur...apa, aer, cer...este miraj!
    Ai descoperit un refugiu de unde iti extragi seva binefacatoare intregii fiinte, iar Leo demonstreaza la randul lui ca are un tonus de invidiat dupa atatea antrenamente.
    La randul meu am profitat saptamana asta de ultimile zile toride de vara tarzie, prin scurte plimbari si studierea peisajului de debut autumnal.
    Iti doresc o duminica la fel de superba si trimit imbratisari si pupici, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gina draga, acest loc este intr-adevar superb! mergem foarte des in ultima vreme :-) sambata am fost cu nepotelele si cu Leo si ne-am balacit toti 4 - cred ca a fost ultima zi de plaja aici in Bavaria.
      Toamna se instaleaza si aici usurel - ieri noapte temperatura a scazut cu 10 grade! Sâmbata la amiaza au fost 28 grade, astazi doar 18! A plouat tata noaptea iar astazi a fost soare din nou.
      Pupici si imbratisari, Gina draga. O toamna minunata sa ai!

      Ștergere
  3. In sfarsit ajung sa las si eu un gand bun la articol !!! <3
    Am vazut filmuletele si poze pe fb - vaaaaaaaaaaai cat este de frumos a voi <3. Si ce ma bucur ca macar asa virtual am putut sa ma bucur si eu de asemenea locuri magice.
    Hihihih
    Sper ca si in weekendul acesta ati avut vreme faina si ati adunat amintiri superbe ;).
    Leut draga ce frumos inoti tu!!!! :P.

    Pupici multi ! Muah si multumesc pentru aceasta portie de bucurie !
    :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. weekendul acesta a fost ca o vacanta de o saptamana! ☺ au fost Greta si Emma aici la noi - sambata am fost pe lac, ne-am balacit, duminica am dansat, am jucat para in curte, am modelat cu lut si seara am facut o pijama-patry de s-a auzit pana la vecini ☺☺☺
      Pupici si imbratisari. O saptamana minunata sa ai, Rux draga!

      Ștergere
  4. Am râs cu pofta - si drag! - vazandu-l pe Leo cum aduce băţul! Alergarea si inotul :) sunt foarte sanatoase.
    Adorabila mutrisoara lui de catel fericit!
    *
    Citind randurile aproape ca tanjesc dupa clipe de liniste, sa zac sub o salcie si sa ascult doar glasul naturii, asteptand ca soarele sa plece spre emisfera cealalta. :)
    Ai surprins excelent superbul peisaj! Si ai descris cat se poate de clar armonia ce poate fi descoperita pe acel lac: oameni, pesti, pasari vazandu-si de treaba fara a se incurca unii pe altii. Si totul e aurit! :)
    *
    Noi am mai avut si zile de toamna (unele cu ploi abundente); acum a inceput sa bata un vant rece - ne-au avertizat ca se face frig si vantul isi cam va face de cap in zona. Deh, e toamna, totusi!

    Iti doresc sa ai o duminica minunata, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Leo iubeste apa si este foarte curajos. Cand imi amintesc anul trecut la mare, ca nu ii placea apa sarata dar tot intra, ca nu avea stare, trebuia sa luupte cu valurile. Anul acesta, la mare, s-a jucat cu o multime de cate pe plaja special dedicata lor, insa nu a inotat cu lacere. Iar acum, ca inca nu a implinit doi ani, este campion la inot si aport! ☺☺☺ Tare dragalas este ☺
      La noi a fost vara pana ieri. De asatzi insa gata, s-a racit vremea... vine toamna. Ciudat cum mereu la "luna plina" sau "luna noua" se intampla vijelii si ploi cu futuna. Ieri noapte am crezut ca zburam cu casa cu tot! De dimineata insa era totul linistit... Vantul insa a luat vara si a dus-o departe... ☺
      Pupici si imbratisari, cu drag de la trio, pentru trio <3
      Start bun in noul anotimp!

      Ștergere
  5. Foarte frumoase fotografii !
    Nu ştiu cât îți place ție să vizitezi locuri noi dar cred că Leo este primul care îşi face pregătirile de plecare !!! Ce frumos se joacă prin apă, este un curajos !
    Vă doresc multă, multă, multă sănătate ! Pupic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aici la Ammersee este dosr la jumamate de ora de acasa - mergem deseori, ca e tare placut in jurul lacului.
      Mie imi place mult sa calatoresc, sa fac drumetii sau sa vizitez locuri noi - sa citesc despre istoria locurilor si sa vad cu ochii mei cat mai multe din aceste frumuseti. Leo... Leo e fericit sa fie cu noi, indiferent unde. Important sa fim impreuna ☺
      Te pup si iti trimit imbratisari, din Bavaria in prag de toamna <3

      Ștergere
  6. Am primit căldura, frumuseţea şi voia bună de care era nevoie acum, când parcă dă târcoale melancolia de toamnă venită brusc.
    Îţi mulţumesc mult!

    RăspundețiȘtergere