miercuri, 5 septembrie 2018

Miercurea fara cuvinte (s.36) - Prietenie... de-o vacanta



Va reamintesc ca singura regula la "Miercurea fara cuvinte" este ca postarea pe care o înscrieti în tabel sa nu contina text scris. În rest este orice permis :-) Happy WW! ☺
PS: Temele saptamânilor urmatoare sunt aici "MfC2018"

28 de comentarii:

  1. Frumoasa prietenie intre frumuseti! :)
    Apa, soare, mare, nisip! Cate prietenii s-au legat in asa decor! Unele au fost pe toata viata!
    Imi plac tare mult aceste instantanee! Imi plac (nu neaparat mai mult) :) acei copii care nu incep sa urle cand vad si cel mai mic catelus! :)
    Zile senine iti doresc, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3
    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai dreptate Diana draga. Copiii care iubesc animalele sunt copiii adultilor care iubesc animalele. Este chestie de educatie. Din instinct, orice copil e atras de animalute, insa daca parintii ii spun mereu ca nu are voie, ca nu e bine, copilul invata sa ocoleasca orice animal. mai mult, daca un copil observa ca mamei ii este frica de un catelus, si acest copil va simti frica. Si nu va mai scapa de ea toata viata.
      Ce am observat eu este ca arabilor si africanilor le este groaza de catei. Probabil pentru ca pe continentele lor nu exista catei de companie, asa ca in Europa sau America. Este tot chestie de mentalitate, de educatie, de cultura.
      Leo este extrem de prietenos, nu a facut pana acum nicio experienta proasta, care sa-i modifice comportamentul.
      Pupici si imbratisari cu drag, de la trii pentru trio.
      happy WW Diana draga 🤗

      Ștergere
    2. Foarte corecta observatia ta: frica de animale (de catei, in context) se invata (frica, in general, se invata). De cate ori vad un copil care urla cand vede un catel ma gandesc la cel putin unul dintre parintii lui (sau la bunici) :)
      :) Daaa, sunt destui arabi si africani care se feresc de caini - dar nu stiu daca de frica sau la gandul ca se "contamineaza" cu purici, ca inhaleaza par si altele de gen. :) Din fericire, pare ca mentalitatea se schimba - incet, dar se schimba. :)
      Multumim! Te imbratisez cu drag! Pupici! <3

      Ștergere
    3. :-) daaaaa
      Mentalitatea se schimba greu... trebuie sa treaca multe generatii!
      Noi de cate ori mergem in excursii, intalnim grupuri de turisti straini si spre exemplu acum 2 saptamani, cand am fost pe munte la Garmisch, am intalnit multi arabi / din Regatul Arabiei Saudite. Bogatii, vin sa isi petreaca verile în Alpi, pentru ca la ei fierb pietrele! In ziua aceea, am intalnit foarte multi si zau ca toti faceau ocolis mare de tot, cand il vedeau pe Leo. Ba au fost si cateva fete (12-14 ani) care au zbierat in timp ce au alergat din calea noastra! Eram pe o terasa restaurant si de aceea am incercat sa intru in vorba cu ele, sa le explic ca Leo este bland si ca il pot mangaia. Hahaha, ti-ai gasit! neeeee, nici gand! Mi-au zis ca le este frica sa nu le muste si sa le zgarie! Tja... mama privea ingrozita si ea, asa ca mi-am dat seama de unde vine spaima aceea enorma! Dar si barbatii lor, la fel de fricosi erau!
      In concediul din Toscana, am intalnit multi africani - tot asa, familii cu copii. Le ieseau ochii din cap de groaza cand il vedeau pe Leo ☺☺☺ Sareau ca gazelele, si ne ocoleau!
      In Germania, fiecare scoala generala are planificat macar un trimestru, colaborare cu "Azilul de animale". Vin la cursuri ingrijitori si medici veterinari, insotiti de cate un catel si in timpul orelor, copii invata cum sa se comporte cand vad un catel. Au voie sa ia contact cu acel catel si invata despre rase si multe generalitati din viata cateilor. De aceea, nu ma mir deloc cand inalnesc copii in catier care intra in vorba cu mine - ma intreaba ce rasa e, cum il cheama, cati ani are si ma roaga sa-i las sa-l mangaie pe Leo. Sunt tare dragalasi! <3 Bineinteles ca si cateii nu sunt toti prietenosi, dar in general, musca sa se apere, doar daca le este frica - catei agresivi nu exista, decat daca sunt antrenati cu acst scop.
      Din ericire, Leo are o fire foarte prietenoasa, el a invatat de mic sa accepte copiii in jurul lui - prin vizitele nepoteilor.
      Te pup si eu Diana draga <3 Numai bine!

      Ștergere
    4. Uau!
      De asemenea situatii am avut si eu parte, dar cu români! Aproape ca ma enerveaza! Unii copii incep sa urle si cainele - fireste! - incepe sa latre, pentru ca se sperie de urlete... Copilul se sperie si mai tare... Ma-sa incepe sa ulre si iata scandalul!
      Au inceput si pe la noi sa le faca o anumita educatie... dar mai e mult pana departe! Unora, inca nu le iese din cap ideea cu puricii, cu muscaturile... :( Ce sa mai zic de acei oameni (in special femei) care au caini mici si care-i iau in brate, cu disperare, daca la "orizont" apare un caine de talie mare. Ar trebui sa inteleaga ca trebuie sa-i lase sa socializeze; sa aiba rabdare si sa-i invete. Plus mitul ca mascul cu mascul, femela cu femela nu se suporta! Aiurea! Se intampla, desigur, dar mai mult in preajma cateluselor in calduri... altfel... daca sunt educati nu au probleme.
      Imi creste inima cand intalnesc copilasi care abia se tin in echilibru pe verticala si vor sa mangaie catelul, sa tina ei lesa si sa il plimbe! <3 Sau copilasi in carucior care râd cu tot sufletul la vederea unui caine - mare sau mic - si care intind spre animal ambele brate! Pe acestia niciun caine nu-i va latra pentru ca li se simte placerea. :)
      Multumesc. Pupici si numai bine, Carmen draga! <3

      Ștergere
    5. da, asa este Diana draga. cine nu are catel sau pisicuta, habar nu are ca in secolul 21 exista solutii, inofensive pentru om si patruped, care, aplicand cateva picaturi pe blanita (o data la 5-6 saptamani) asigura suta la suta, absenta parazitilor - purici, paduchi, capuse sau ce or mai fi pe lumea asta.
      Da, socializarea este la fel de importanta pentru catelusi, ca si pentru oameni. De aceea plimbarile in parc, au scop dublu: sa iesim din "ograda proprie" ca sa simta si sa cunoasca si alte mirosuri, dar si sa intalneasca alti catei, sa se apropie de ei si sa invete cum sa se comporte.
      Legat de exemplul dat de tine cu cateii mici si cei mari, cei mari stiu din instinct sa fie grijulii cu cei de talie mica. Molly si Leo sunt prieteni foarte buni (Molly cantareste sub 2 kg si Leo are in jur de 10 kg).
      Pupici si imbratisari de la trii pentru trio 😘😘😘 Daca mai e Micky la voi, atunci un pupic extra pentru el 😘 🐕

      Ștergere
  2. Prieteniile de vacanta sunt tare frumoase. Si uneori se intampla sa si continue!
    Si bineinteles ca Leo a devenit 'punct focal' pentru joaca si cred ca i-a priit de minune printre copiii dragalasi!
    Vacanta placuta in continuare, draga Carmen! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, asa este Suzana draga. Pe toata perioada concediului, Leo a atras o multime de copii, dar cei doi frati din primul colaj- Noah si Lotti si fetita din al doilea colaj, l-au cautat pe Leo in fiecare zi si au fost foarte fericiti sa se joace cu el 😍
      Happy WW Suzana draga 😊

      Ștergere
  3. Chipuri drăgălașe îl înconjoară pe Leo...invitație la joacă din partea unor suflete inocente...
    Multă căldură, atât în atmosferă cât și în inimile grupului de copii de care este înconjurat Leo...simbolică imaginea cu desenul pe nisip ❤
    Happy WW! 😍😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gina draga, ai dreptate, inocenta copiilor si animalelor nu poate fi simulata. Ei exprima exact ce le transmite inimioara 💓
      Te imbratisez si iti doresc o zi minunata!
      happy WW Gina draga 😊

      Ștergere
  4. Amintiri de neuitat! Happy WW; Carmen! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. <3 Multumesc mult pentru inscrierea in tabel :D. Am programat articolul la 00:00 dar azi noapte eram in "febra" curatarii de coaja a prunelor pentru gem. Si am observat abia pe la 1 si ceva cat e ceasul. :))))

    Cel putin 3 pitici dragalasi au avut parte de amintiri de vacanta de neuitat. Si Leo s-a bucurat nu doar de soare, apa, aerosol si iubirea in care il inconjurati, ci si de prietenii (fie ele si deo vara) pretioase.

    Sper la un moment dat sa ne intalnim si noi ca am o portie de mangaiere pusa bine de o parte pentru tine;)))).

    Pupici cu drag!! Happy ww <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea, nu eu te-am înscris, cred ca Diana a fost "îngerul pazitor" :-) Pâna pe la 12 jumatate nu s-a înscris nimeni si apoi, cand a aparut Diana, ati fost trei, deodata în tabel (si pe Zina, tot Diana a înscris-o... cel putin asa cred).
      Si eu imi doresc sa ne cunoastem cândva personal, Leo se va bucura suta la suta! <3
      Sper ca magiunul de prune e gata si ca acum te odihnesti. Pupici
      Happy WW! ☺

      Ștergere
  6. Minunate aceste prietenii! Şi cred că ele vor dura mai mult, chiar dacă "personajele" nu se vor mai întâlni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa cred si eu - uite ca noi nu i-am uitat pe acesti copilasi minunati! Cu Noah, baietelul, am fost si eu prietena, nu doar Leo ;-)
      Fratii locuiesc in Viena, si fetita este din Slovenia. Slabe sanse sa ne revedem...

      Ștergere
  7. Cât de prietenos este Leo !!! Frumoase fotografii !
    Pupic !

    RăspundețiȘtergere
  8. Frumos!
    Prietenia e întotdeauna frumoasă!
    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
  9. Frumos!Am ales si eu o prietenide de vacanta,fara sa ne vorbim.Telepatia functioneaza.O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  10. Happy WW! >:D< Cu drag si prietenie!

    RăspundețiȘtergere
  11. Minunate fotografii1 Iar Leo... este „dilicios”! Cum ar putea cineva să se sperie de fața lui atât de simpatică? Numai ce-l vezi și îți vine să-l smotocești de drag. Iar câinii simt atât de bine drăgălășenia și prietenia copiilor, cu care repede trec la joacă. De mici trebuie să-i învățăm pe cei mici să iubească animalele și să se poart frumos cu ele.
    Numai bine, dragă Carmen și zile pline de bucurii, la început de toamnă! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt perfect de acord cu tine, exact asa este. Copiii care de mici au contact cu animale, vor fi adulti vesele si plini de pozitivitate. Iar copilul care are un animalut de companie, va fi un adult care fara sa faca niciun efort, va fi mereu acceptat si indragit, in orice cerc se invarte.
      Cat ma bucur ca Sara a ta a avut mereu in preajma animalute - parca acum o vad, mogaldeata, la bunici in curte, inconjutata de catei si pisici. Sara are mare noroc, nu degeaba prin ochisorii su sufletelul ei, toti cateii sunt "diliciosi" 😊
      Happy WW Alex draga!

      Ștergere
  12. Din proprie experiență afirm că prietenia dintre copii și animăluțe (căței, pisici, dar și altele) e neprețuită. Cultivă în sufletele copiilor nevoia de a proteja, de a îngriji, de a mângâia. Desigur, asta depinde și de educația primită, așa cum s-a spus în unele comentarii.

    RăspundețiȘtergere
  13. E tare prietenos catelul tau si e foarte bine. Copiii si catei au ceva doar al lor, probabil inocenta pura.

    RăspundețiȘtergere