sâmbătă, 24 februarie 2018

Berlinale 2018

Festivalul international de film Berlin a ajuns anul acesta la a 68-a editie. Asta seara au fost decernate premiile Ursul de aur / Goldener Bär si Ursul de argint / Silberner Bär.
În concurs au fost înscrise patru filme germane. Favoritul meu a fost „3 Tage in Quiberon“ inspirat din ultimul interviu realizat de Romy Schneider - frumoasa actrita care la doar 44 de ani a murit "de inimă zdrobită" (cauza oficiala trecuta în certificatul de deces), dupa despartirea de Alain Delon.
Însa acest festival (international) nu favorizeaza filmele germane si ca dovada, câstigator al marelui premiu "Ursul de Aur" a fost filmul românesc "Touch Me Not" realizat de Adina Pintilie.


Cu Ursul de Argint a fost premiat filmul "Twarz" al regizoarei din Polonia, Malgorzata Szumowska

7 comentarii:

  1. Cred ca as vrea sa vad si eu filmul inspirat din ultimul interviu al lui Romy Schneider. Am citit chiar de curand pasaje biografice ce o au ca protagonista.
    Nu stiam despre filmul romanesc, mi-a atras insa atentia unul dintre personaje, de fapt actorul din spatele personajului. Am aflat ca se numeste Tómas Lemarquis - cred ca il vazusem intr-un filmulet de prezentare al unui robot pe nume Sophia, acesta: https://www.youtube.com/watch?v=SNT7qGqmYfc

    Pupici cu drag :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, abia astept sa vad si eu filmul despre Romy.

      Filmul românesc "Touch me not" m-a uluit! nici nu stiam ca este inscris in concurs - doar cand am vazut premierea, am aflat despre regizoarea Adina Pintilie. Secventele din film nu sunt edificatoare, nu ma pot pronunta fara sa fi vazut filmul.

      Despre Anca Miruna Lazarescu, cea care a scris si regizat filmul "La drum cu tata" (film care mi-a placut) am citti mai multe si m-a impresionat mult destinul ei; in Romania este criticata si neînteleasa... poate ca trebuie sa te stabilesti in strainatate si sa incepi totul de la zero, ca sa o întelegi pe Anca Miruna... Eu o inteleg perfect si o admir.
      Te pup draga mea. O saptamana minunata sa ai! <3

      Ștergere
  2. La un astfel de festival, banuiesc ca este o jurizare mixta. Recunosc ca nu stiu detalii, dar mi-ar placea sa cred ca nu se iau dupa tendinte sau interese.
    Sau poate ca sunt prea naiva! :D

    Pe aici a nins! Asa ca avem si noi zapada noastra! :)
    Pupici, draga Carmen! O zi minunata si o saptamana la fel!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Festivalul este gazduit si finantat de Germania si promoveaza cinematografia internationala (in opozitie cu Oscar si Golden Globes care promoveaza doar cinematografia americana).
      Anul acesta juriul a fost format din: Tom Tykwer (Germania) – Presedintele Juriului, Cécile de France (Belgia), Chema Prado (Spania), Adele Romanski (USA), Stephanie Zacharek (USA) si Ryūichi Sakamoto (Japonia).
      Aici cateva fotografii cu protagonistii - KBB

      La noi de o saptamana e ger si zapada cazuta acum o saptamana nu s-a mai topit - nameti cu asa viata lunga nu am mai avut de ani de zile! :_)
      Te pup Suzana. O saptamana minunata sa ai draga mea! <3

      Ștergere
  3. Touch me not, am inteles ca un film cu porcozitati. LOL, mai bine ma uit pe PornHub.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ☺☺☺ ca sa vezi ce place publicului international! (vezi numele celor din juriul mai sus! LOL) ☺☺☺☺
      PS: Bill Murray a primit deasemenea un Urs de Argint pentru nu stiu ce regie... Habar nu am de ce, dar tipul asta nu imi place deloc! Cand ii vad murta, schimb canalul tv! Repet insa, habar nu am de ce ☺☺☺

      Ștergere
  4. Un festival renumit. Despre filmul românesc câștigător, am înțeles de la tv că au fost și unii care l-au contestat. Oricum, tema nu mă dă pe spate, dar dacă a luat premiu, felicitări!
    Numai bine, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere