luni, 18 decembrie 2017

O seara încarcata de emotie

Sâmbata dupa brunch (ne-am împachetat pijamaua si trusa de cosmetice si) am pornit spre Ulm. Am ajuns punctuali la spectacolul de sâfrsit de an al Scolii de Balet a matusii mele.
Oaspetii de onoare si familia au avut rezervate rândurile doi si trei. În fata sirului de scaune din sala de spectacol, au fost introduse trei siruri de banci cu picioare scurte, pentru micile artiste si fratiorii acestora. Ideea mi s-a parut grozava, pentru ca toti sunt curiosi sa vada cum evolueaza celalalte grupe. Ei nu cunosc programul complet decât de la repetitiile generale, când însa copiii nu poarta costumele de spectacol. Asa ca, show-ul a fost nu doar pentru noi o surpriza, ci si pentru ei.
Sala plina-ochi cu parinti, bunici, matusi si unchi, toti emotionati si mândrii ca odrasla va evolua în seara aceasta pe marea scena.

Cei 160 de copii, sunt împartiti pe grupe de vârsta si talent artistic. Cei mai buni si mai siguri pe ei, participa la spectacolul de sfârsit de an.
La început evolueaza pe scena grupele de începatori - fetite cu vârsta între 3 si 7 ani. Executa dansuri tematice prin care învata în joaca, sa-si coordoneze miscarile si sa pastreze acelas ritm cu celalalte fetite. Corectitudinea technicii de executie, precizia, amplitudinea, ritmul si particularitatile dansurilor cresc în calitate de la un moment artistic la celalalt. Patru ore de muzica si dans care ne-au relaxat si binedispus total.

Nu pot sa spun ce mi-a placut cel mai mult... Totul a fost frumos, pentru ca toti copiii sunt frumosi!
A fost însa un moment care m-a emotionat pâna la lacrimi. Era spre finalul spectacolului, când cortina s-a deschis si reflectoarele au învaluit un grup de opt femei mature. Între fetele suple care tocmai evoluasera si femeile cu talie grosuta aparute acum, diferenta a fost vadita si în în sala a fost o oarecare deruta. Poate pentru ca si ele aratau un pic nesigure... Curajul acestor femei de a aparea pe scena si de a învata coreografia unui dans ne-a impresionat însa pe toti si ca la semnal, am început sa aplaudam în ritmul melodiei. Distinsele doamne s-au simtit acceptate si sustinute si ne-au rasplatit, dansând cât au putut de frumos. Abia la sfârsitul dansului am aflat cine sunt componentele grupului ☺ Pentru ca anul acesta scoala matusii mele serbeaza 30 de ani de la fondare, verisoara mea (deci fiica matusii mele) a pregatit o surpriza speciala. A regasit si a reusit sa mobilizeze opt dintre primele eleve ale scolii de balet. Pe atunci, fetite de 5-8 anisori, acum femei casatorite si cu copii... Am ramas fara cuvinte! Chapeau!
Revenind la programul spectacolului, am auzit în pauza multa lume povestind cât de impresionati sunt de varietatea melodiilor alese, de coreografia complicata, de frumusetea costumelor si de profesionalitatea participantilor. Nu a semanat cu un spectacol de sfârsit de an scolar, ci mai degraba cu spectacolul unui teatru profesionist de balet clasic, dans modern si variétés.
Atasez câteva videoclipuri, înregistrate cu telefonul mobil (al carui acumulator devenea - parca in ciuda mea, de la minut la minut tot mai slab si mai gol), deci sorry pentru calitatea neprofesionala a filmarilor.








8 comentarii:

  1. s-a transmis şi la mine emoţia acestei seri minunate ! felicitări tutror ce au participat la organizare dar şi celor ce au dansat atât de frumos ! felicitări şi ţie că te-ai gândit să împărtăşeşti aceste minunate imagini !
    îţi doresc, cu drag, multă, multă, multă sănătate !
    pupic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tare ma bucura cuvintele tale, multumesc mult💗
      O saptamana minunata in continuare iti doresc 😙

      Ștergere
  2. Un adevarat regal! Emotionant, cu adevarat. Imi imaginez emotia celor prezenti in sala – fie pe scena fie in public.
    Excelenta coregrafia! La primul video m-am si amuzat un pic, pentru ca una de s-ar fi impiedicat toate riscau sa se dezechilibreze – cu atat mai mult am admirat coregrafia (si executia), fiind complicata. Cat de mult mi-a placut si cantecul grecesc!
    Can-can! Ce fain! Ce usor pare cand privesti si ce ametitor e cand il dansezi! Dupa ce ma invart de 2-3 ori n-as mai avea echilibru de-ar trebui sa ridic un picior atat de sus! :))
    Ce draguti sunt si clovnii! Si ce gratie au – mai apoi – in costumasele lor cu tutu. :) (asa mi s-a parut, ca sunt aceleasi fete)
    Cat de draguti sunt "piticii" din video 5! Mortali! Si micutele "gheise"!
    Si tarantela tare-i faina! :)
    Toata stima pentru fostele balerine!
    Carmen draga, as putea spune ca e primul spectacol de balet pe care l-am vazut integral! Am vazut toate filmarile, dar ma abtin sa le comentez pe toate! :) Unele "bucati" imi par tare cunoscute, dar nu le pot identifica – exceptie secventa din "Lacul lebedelor". :)

    Multa putere de munca ii doresc matusii tale – si succes in continuare!
    Te imbratisez cu drag! Salutari si pupici de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, iata ca niciodata nu e prea tarziu sa facem ceva nou 🤣😂 Glumesc... insa ma bucur mult ca ti au placut videoclipurile mele. Tramsmit pe departe atmosfera care a fost in sala la acest spectacol... A fost intr-adevar o seara speciala pentru noi. Iti multumesc pentru caldele urari 💗
      Trimit inapoi ganduri bune si imbratisari. De la zrio pentru trio 😙

      Ștergere
  3. Tare deosebita postarea ta! Nu am reusit sa vad toate filmuletele, dar o sa revin.
    Si toata admiratia pentru balerinele tuturor generatiilor. Inedite momentele.
    A fost o seara minunata! Si imi pare tare bine ca ne-ai impartasit-o si noua!

    Seara frumoasa in continuare, draga Carmen si zile usoare la munca. Imbratisari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Suzana, ma bucur ca ti au placut momentele inregistrate si prezentate aici de mine. A fost o seara deosebita pentru noi si ma bucur sa impartasesc bucuria aceasta cu voi 💗
      Te pup. O zi minunata sa ai! 😙

      Ștergere
  4. WoW!!!
    Cand eram mica visam sa devin balerina. Am fost pentru foarte scurt timp la un club - dar a trebuit sa renunt. :(
    Dar visul a ramas acolo si uneori ma surprind ridicandu-ma pe varfuri si luand pozitia... si redevin de vreo 4 ani, in costumul albastru (era cel mai mic si toata lumea se uita urat la mine, desi il luasem de la acelasi magazin sportul accesibil tuturor... haha - cele albe erau mult prea mari pentru mine).
    Daca as fi stat in Germania, maine m-as fi inscris si eu la cursuri (daca ma primeau <3) - atat e de frumos!!
    Cu drag
    rux

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca nu exista fetita care sa nu-si fi dorit sa imbrace rochita de balet si sa pluteasca gratioasa pe o scena... Si cred ca foarte multe au si incercat 😊 Este o lectie pe care viitoarele domnisoare nu o vor uita toata viata! 🤗 O femeie este frumoasa nu neaparat pentru ca are un fizic agreabil, ci pentru ca are o tinuta eleganta, are miscari gratioase, prezenta ei este insotita de o aura deosebita ce izvoraste din sufletul ei, din zambetul ei...
      Te pup draga mea. O saptamana minunata sa ai! 😙

      Ștergere