joi, 26 martie 2015

Trei mămăruțe

În neamul nostru, în ultimii trei ani barza a adus doar fetite☺ Asa se face ca ne-am pricopsit cu trei nepotele, toate dragalase, sanatoase si pline de energie! Din partea sotului le avem pe Emma, care a împlinit trei ani si pe Greta - surioara Emmei, care abia a împlinit trei luni. Tiana, fetita verisoarei mele a împlinit de curând un an.
Buna-dispozitie a copiilor este molipsitoare. Câteva ore petrecute în preajma lor confera gingasie si pozitivitate oricarui om, oricât de acrit de viata ar fi. O îmbratisare îti înmoaie genunchi si un pupic dulce te face sa uiti de orice grija.
Câta inocenta încape-ntr-un sufletel! Câta frumusete si naturalete poseda acesti puisori de om!
Copiii sunt o binecuvâtare pentru orice familie!

**************************************************************

**************************************************************

"Stii tu ce înseamna sa fii copil? Este sa fii ceva foarte diferit de omul care esti azi. Înseamna sa simti încă taina sfânta din apa botezului; înseamna sa crezi în dragoste, sa crezi în frumusete, sa crezi în credinta; înseamna sa fii atat de mic, încat spiridusii sa ajunga sa-ti sopteasca la ureche, înseamna sa transformi bostanii în calesti si soriceii în telegari, josnicia în nobleţe si nimicul în orice, înseamna sa stii ca fiecare copil poarta o zână buna în propriul lui sufletel; înseamna sa traiesti într-o coajă de nucă si sa crezi ca esti regele spațiului infinit; înseamna
să vezi o lume într-un grăunte de nisip
şi Paradisul într-o floare de câmp,
să ţii infinitul în palmă
şi veşnicia într-o oră"
Francis Thompson- "Shelley. In the Dublin Review (July 1908)" & William Blake - "Auguries of Innocence"
Wikiquote.org "Know you what it is to be a child? It is to be something very different from the man of today. It is to have a spirit yet streaming from the waters of baptism; it is to believe in love, to believe in loveliness, to believe in belief; it is to be so little that the elves can reach to whisper in your ear; it is to turn pumpkins into coaches, and mice into horses, lowness into loftiness, and nothing into everything, for each child has its fairy godmother in its soul; it is to live in a nutshell and to count yourself the king of infinite space; it is
To see a world in a grain of sand,
And a Heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand,
And eternity in an hour"

28 de comentarii:

  1. Nimic nu se compara cu puritatea copiilor! Gurita copiilor rosteste adevarul brutal, asa cum ar trebui sa o faca si adultii. Ce-ar mai fi?! :))
    Vreau sa cred ca mai pot vedea o lume intr-un graunte de nisip. :)

    Minunati copiii din viata voastra! :) Sa aiba parte de oameni cu suflet bun in drumul lor prin viata!
    Cata bucurie aduc ei, copiii, in viata majoritatii oamenilor! Sunt sigura ca pe "foile albe" ale sufletelor acestor... mamarute :) va scrie cu slove de aur! :)
    Zile fericite va doresc!
    Imbratisari si pupici cu drag, de la duo pentru trio! <3
    Tare mi-a placut aceasta postare! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) si eu mi-as dori sa mai pot vedea lumea intr-un graunte de nisip, sa ma joc fara grija si sa-mi para ca timpul s-a dilatat... Ce vreme minunata COPILARIA!
      Multumim pentru urari, trimitem la rândul nostru înzecit inapoi ganduri bune, pupici si imbratisari ♥

      Ștergere
  2. Sa fie sanatoase mamarutele si sa creasca mari! In familia mea inca nu si-au facut aparitia barza, astept cu nerabdare si citesc cu emotie randurile tale, sunteti bunicuti fericiti! La cat mai multe ore minunate petrecute impreuna cu nepotelele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate nu locuim in acelasi oras si nu le vedem prea des pe mamarute. Probabil ca de Pasti ne vom vedea - niciodata insa nu stam destul in preajma lor. Copiii mici au tabieturile lor, imi vine si acum sa râd, spre exemplu la ziua Tianei, dupa ce si-a despachetat cadourile a fost obosita si pe când casa era plina de musafiri si petrecerea a inceput, ea a tras un pui de somn ☺

      Ștergere
  3. ooo...niste papusele dare dulci si frumusele! :)
    ce dor mi se face de nepotica mea, chiar daca ea a trecut de mult de varsta celor mici...dar sunt atat de adorabili in curiozitatea si in joaca lor si in felul sincer in care se lipesc de tine...oricine, in preajma unui copil cum bine si adevarat spui nu poate ramane acru si plictisit...
    cu siguranta va veni vremea sa ne arati foto ale nepoteilor tai...simt eu ca vor fi baietei, ai sa vezi! :)
    pup draga mea draga, buna dimineata! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pâna când vor avea fetele mele copii, vor mai trece câtiva ani... cel putin asa au in plan - mai întâi sa-si termine facultatea si sa aiba un post. E drept ca nu poti sa sti niciodata, însa asa ar fi bine ☺
      Nepotica ta e aproape domnisoara... privindu-i cum cresc, ne dam seama cum imbatrânim! Nici mie nu-mi vine sa cred ce mari sunt Felix si Marlene! Saptamâna viitoare in Bavaria începe vacanta de Pasti, doua saptamâni si cei doi au promis ca vin cateva zile si la noi. Sunt ei mari însa legea in Germania nu admite lasarea acasa a copiilor sub 14 ani si cum parintii lucreaza, îi trimit în circuit pe la rude :) Dar cum spuneam, Felix are aproape 12 ani si Marlene 10 - stiu singuri sa-si ocupe timpul, nu trebuie sa-i tinem de mânute :))
      te pup draga mea draga. O zi frumoasa iti doresc :-*

      Ștergere
  4. Cu cât drag te - au primit în lumea lor colorata și vesela. Pentru câteva ore ai fost și tu clar, o mamaruță! :))
    Sunt adorabile! Iar bebelina mica e mamaruță gânguitoare, nu?;)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. prin puritatea lor, copiii primesc pe oricine cu drag in lumea lor. Asa ii face atât de deosebiti de noi, maturii. In preajma lor nu ai cum sa nu te simti mai bun, nu ai cum sa iti doresti altceva decat sa-i protejezi si sa-i vezi zâmbind. Ce dulce suna bebelina :)) te pup si eu.

      Ștergere
  5. Ce dragalase sunt! Sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii!
    Noi, pana va veni barza, ne bucuram de nepotelul nostru, care acum are 1 an si 3 luni, desi trebuie sa recunosc ca de cand ne-am mutat din Tours il vedem mai rar :(.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumim si voua la fel, cu nepotelul vostru!
      voi sunteti tineri, e frumos ca va doriti sa aveti copii. Sper ca in curand sa vi se indeplineasca dorinta.
      Fetele mele sunt mari de acum si eu abia astept sa fiu bunica, sper insa ca fetele mele sa-si termine mai intai facultatea.

      Ștergere
  6. Nu-mi spune mie,care n-am stat acasa, nici doua saptamani si am venit la Fagaras.Cand vad ca are nevoie de mine :sa ne jucam,sa ne plimbam,sa facem prostioare,sunt topita.Un copil este ca o terapie pentru un om,indiferent daca e bolnav sau sanatos.Copilele sunt niste minunatii mici, care va vor dispune intotdeanuna.Toate bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cand voi fi si eu bunica, sper sa am mult mult timp si sa-mi ajut fetele ori de cate ori vor avea nevoie de mine. Stiu ca tu esti topita dupa Thea si ma bucur mlt cand prezinti activitati de-ale voastre. Numai gânduri bune trimit inapoi, cu drag.

      Ștergere
  7. Simpatice foc, inveselesc pe oricine, oricand si oriunde! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. minunate cele trei nepotele, au figuri atat de dulci, atat de delicate... Intregul articol exprima gingasie, felicitari Carmen! Superbe sunt si citatele pe care le-ai atasat aici, sunt deosebit de impresionata!
    Tare bine mi-a facut postarea ta! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce gânduri minunate! Tocmai de aceea tânjim cu toţi după miracolul copilăriei şi încercăm să-l retrăim alături de cei mai mici de lângă noi.
    Drăgălaşe foc, micuţele mămăruţe. Să vă trăiască şi să vă bucuraţi de inocenţa lor, toată familia! Bine a zis cineva că "întinerim" alături de copii.
    Numai bine să vă fie la toată familia voastră frumoasă, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mare dreptate ai - întinerim alaturi de copii! Cu cât petrecem mai mult timp cu ei, cu atât mai mult întinerim :) Dintr-o data uitam de durerea de spate sau de genunchi, alergam, sarim, mergem de-a bușilea, exersam exprimarea in propozitii clare si concise... Lumea Copilariei este minunata!
      Urari de bine dulcei vostre Sara! :-)

      Ștergere
    2. Sărut mâna, dragă Carmen! Mii de mulţumiri!

      Ștergere
  10. Cate aspecte minunate! si ce noroc ca ni le-ai impartasit! iar versurile... sa mai zic ca le ador?!!.. sa fii copil "inseamna sa traiesti intr-o coaja de nuca...(...) to count yourself the king of infinite space..." oh, da! si noi asteptam anul acesta un nepotel ori nepotica, de fapt, stra... fiind vorba de nepoata care ne-a anuntat! numai bine va doresc si sa va bucurati de tot si toate, in primavara aceasta si intotdeauna! Calde salutari! :) Andra Alexa T

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. citatul m-a fermecat si pe mine si... mi s-a parut la fel de adevarat ca si cele trei mamarute :))
      Când va veni vremea ca nepotica sau nepotelul sa apara in familia voastra, sa fie o zi fericita, mama si copilul sa fie sanatosi, si toti sa va bucurati cu ocazia fericitului eveniment!
      Transmit urari de bine si ganduri frumoase!

      Ștergere
  11. Mie imi place deosebit de mult si cuvantul mamarute! Este atat de dulce, exprima asa de bine, gingasia, candoarea si frumusetea copilariei. Toate cele trei papusi sunt o inacantare de fetite, iti vine asa sa tot pupi si mangai, o manuta, un piciorus, un obrajor! Unele din momentele cele mai dragi mie, ale varstei in care se indreaza fetitele, adica mamarutele, este cand dorm. Asa stateam topita si priveam fetisoara scumpa foc, linistita si atat de frumoasa a puiului meu, in timp ce dormea. Cred ca orice parinte a trait clipele din acestea de maxima intensitate emotionala.
    Ma gandesc eu, cu cata curiozitate, interes si bucurie, se uita Emma la Greta! Iar Tiana are asa niste ochisori de frumosi si o privire hazlie si curioasa, ca tot te-ai uita la ea. Toate trei sunt niste minunatii, sa le traiasca si sa va traiasca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cat de frumos ai scris, Mihaela draga, m-ai emotionat... Mi te-am imaginat privindu-l pe Mihnea-bebe, cum doarme si tu il privesti cu toata dragostea; mi-am amintit ca exact asa faceam si eu lânga fetitele mele :) Nu este usor sa fii tânara mamica si câteodata ma simteam solicitata peste măsură de bebeline (expresie preluata de la Geanina) si rasuflam usurata când adormeau, dar daca somnul dura mai mult de doua ore imi faceam griji si verificam la fiecare 5 minute daca somnul este lin si priveam de lânga cosulet cum mutrita aceea dulce zâmbea si devenea serioasa în vis. Of Doamne ce repede trece timpul! Fetele mele au împlinit cea mare 25 si "cea mica" (luna viitoare) 23! Dar tot mamarute le vad si acum :))
      Referitor la nepotele, o da, sunt tare-tare dulci. Multumim pentru urari si transmitem asemenea doar gânduri bune ♥ te pup

      Ștergere
  12. Adorabile! Să vă trăiască! :)
    Şi noi avem doi nepoţi şi o finuţă şi ne bucurăm de câte ori îi vedem, mai ales pe cei mici - Ana şi Iannis. Cel mare, Mihai, este în Suedia şi-l vedem mai rar, dar când ne-ntâlnim ne jucăm parc-am avea trei ani :)
    Din câte văd nici Helmut nu pare prea departe... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in preajma celor mici uiti câti ani ai si veselia copiilor te molipseste imediat :)) Hemut ☺ are trei ani si jumatate, eu doi ani si 10 luni :))))

      Ștergere
    2. hahaha, facând gluma cu vârsta pe care o simtim când ne jucam cu cei mici, mi-am amintit ca vârsta copiilor este întotdeauna spusa exact, la luna. Adultii, dupa ce schimba câteva prefixe, "uita" sa mai mentioneze anii dintre cei "rotunzi" :)))))

      Ștergere
  13. Chiar ca sunt trei mamarute.:))
    Tu ,in schimb vorbesti atat de frumos despre ele ca sunt sigura ca si ele sunt topite dupa tine chiar daca sunt asa de mici.:)
    Pupici si va doresc sa va bucurati unii de altii cat mai mult si cat mai frumos!

    Ce-mi place fragmentul pe care l-ai tradus mai jos.Cred ca-l scriu si eu pe ceva si-l pun la scoala.

    RăspundețiȘtergere
  14. M-am bucurat enorm sa le descopar pe mamarute! :) Sunt tare dragalase si cu siguranta inocenta si fericirea lor este molipsitoare. Bogdan ar fi foarte incantat sa se joace cu trei domnisoare asa frumoase. :)

    RăspundețiȘtergere