sâmbătă, 28 martie 2015

Earth Hour 2015


Peste o jumatate de ora va începe actiunea Earth Hour 2015 - Ora Pământului.
Organizația non-guvernamentală pentru conservarea naturii și restaurarea ecologică a mediului natural World Wide Fund for Nature (WWF), cheama cetatenii lumii la simbolica actiune de stingere a luminilor pentru o ora. Anul acesta sunt înscrise 7000 de orașe din 172 de țări care au promis ca vor întrerupe iluminatul public și al clădirilor centrale.
În Germania, Berlinul a anuntat ca va întrerupe iluminarea Portii Brandenburg timp de o ora si va organiza o serbare la lumina lumânarilor în Piata Parisiana. Deasemenea Catedrala din Köln și Frauenkirche din München au anuntat ca vor stinge luminile. În orasul meu anul acesta nu se organizeaza nicio actiune pro-Ora Pamântului, însa persoanele fizice sunt încurajate să participe de acasă. Este o actiune simbol, un mod simplu de a transmite mesajul ca nu ti-e indiferent ce se întâmpla cu Planeta Abastra.
Noi am pregatit câteva lumânari si o sticla de vin, pentru un tête-à-tête romantic ☺

13 comentarii:

  1. Am si uitat! In alti ani am stins si noi lumina... Stiu ca in Centru primarul a solicitat intreruperea iluminatului public dar n-am idee daca s-a si organizat ceva - mai ales ca de cateva zile ploua...
    E frumos la lumina lumanarilor! :)
    Sa aveti o seara super!
    Imbratisari si pupici cu drag, de la noi pentru voi! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca se organiza ceva la noi în centrul orasului, mergeam. Asa însa, am stat acasa.
      Am depanat amintiri la un pahar de vin si în lumina lumanarilor... A fost un pic ciudat, pentru ca la noi altfel sunt aprinse în fiecare camera lampi - asa doar pentru ambient. Ora Pamântului a fost cumva ca o constientizare - avem clar posibilitatea sa economisim curent electric în fiecare zi!
      pupici, îmbratisari si gânduri bune de la duo pentru trio :-*

      Ștergere
  2. Mihai vine acum de la drum lung, ar trebui sa il astept si eu cu idei romantice, bine ca am aflat.
    Toata ziulica am trebaluit, am si pregatit ceva papa bun si nu mai am rabdare sa il vad odata ajuns acasa.
    Interesanta ideea aceasta cu Ora Pamantului, habar nu am daca Bucurestiul organizeaza ceva. Eu stiu tot matematici, engleza, mai nou si chimie, plus bucatarie si blog.
    Te pup, draga mea, seara deosebit de romantica sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. precis Bucurestiul organizeaza - orice capitala participa. An de an sunt tot mai multi adepti. Când organizatiile orasenesti se ocupa, Ora Pamântului este o adevarata sarbatoare. Am citit ca multe orase organizeaza marsuri în tacere, altele formeaza tablouri superbe din lumânari, altele organizeaza concerte folk.
      Oh, voi ati avut lectii multe, dragii de voi! In Bavaria, vineri a fost ultima zi de scoala.
      Mâine este sarbatoare, Palmsonntag - Floriile si doua saptamâni scolarii au vacanta de Paste. Pe 5 si 6 aprilie, aici este serbat Pastele. Vineri pe 3 aprilie este Vinerea Mare, este zi libera.
      Nepoteii nostri din München - Felix si Marlene, sosesc luni pentru câteva zile la noi.
      Sper ca ai gasit ideea romantica ;) O seara minunata va doresc!
      pup. Un weekend placut sa aveti!

      Ștergere
  3. Ei, ideea de romantism nu-mi trecea prin minte în legătură cu Ora Pământului... Sper că aţi petrecut excelent!
    Poate sunt eu mai practică... îmi place sa cred ca respect mediul cat pot (nu atat cat sa fiu ecologista extrema), iar evenimente de acest tip reprezintă un mod excelent de a atrage atenţia asupra a ceea ce mulţi oameni uită că au lângă ei... de fapt, nu numai „lângă"... Dacă nu respectăm în ceea ce trăim, se supără şi el (mediul) destul de des...!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este! Natura ne tolereaza multe si din când în când ne transmite mesaje ca am depasit limita, câteodata chiar se razbuna! Omenirea detine forta si inteligenta, însa nu va putea niciodata sa domine natura. Tot ce stricam în natura, mai devreme sau mai târziu vom simti efectele în viata noastra... Si mie îmi place sa cred ca respect mediul. Îmi plac plimbarile si drumetiile si încerc sa petrec cât mai mult timp în mijlocul naturii.

      Ștergere
  4. Un simbol al grijii față de planetă. Faină chestiune. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Primaria noastra nici nu cred c-a auzit de asa ceva,dar Markulet a avut grija,a stins toate luminile,iar eu am bajbait pe intuneric pe tastatura.
    Am respectat doar cu jumatate de masura aceasta ora,dar tinand cont ca foarte mult timp ni-l petrecem pentru natura...gradina,solar.parculet,sper sa ne ierte Pamantul.;)
    Pupici,romantiucilor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ☺☺☺ Un pupic pentru Markulet :-* dar si pentru familia lui care i-a acceptat propunerea.
      Nici Helmulet nu a fost foarte încântat când i-am spus ca voi stinge toate luminile din casa, dar pâna la urma a iesit chiar dragut. Prinsi în depanat amintiri nici n-am bagat de seama ca a trecut ora. Earth Hour a durat la noi o ora si jumatate :))

      Ștergere
  6. Şi noi am stat la poveşti, cu un pahar de vin roşu... :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Si noi am respectat Ora Pamantului! A fost foarte popularizata actiunea pe mass media! Romantic a fost cuvantul de ordine :)

    RăspundețiȘtergere