luni, 3 martie 2014

Carnaval în orasul meu

Etimologia cuvântului CARNAVAL - aici, despre carnaval în general - aici
Despre cum sarbatoresc nemtii carnavalul: aici si aici. Despre Venetia pe timp de Carnaval: aici si aici



Înca de la mijlocul lunii februarie, Primăvara şi-a trimis primii mesageri. Soarele ne-a salutat zilnic, mângâindu-ne cu caldura razelor, verdele ierbii a devenit din zi în zi mai intens si portiuni întregi din parcuri au fost acoperite cu ghiocei si brânduse violete, galbene si albe. În fiecare zi la amiaza, afara a fost cald şi plăcut... Mai putin ieri, exact când am hotarât sa participam la Carnavalul organizat în piata mare a orasului - Rathausplatz. Ceata de dimineata a ramas încapatânata peste oras, ca o pânza deasa! Costumele de carnaval nefiind concepute ca haine calduroase, ne-am trezit în fata unei mari probleme - cum sa ne distram, fara însa a ne îmbolnavi?! Simplu - ne-am îmbracat cu haine obisnuite si ne-am acoperit fetele cu mastile la care am lucrat sâmbata si duminica dimineata. A fost hazliu si am iesit în evidenta, pentru ca modelul de masti venetiene nu este unul obisnuit în Bavaria. Pentru la anul vom îmbunatati aspectul mastilor, aplicând pene si baticuri, palarii si alte accesorii care sa armonieze si sa completeze masca, însa acum, pentru prima încercare, suntem foarte multumiti de munca noastra! ☺






A trecut si "Rosenmontag"! Mâine este "Fette Dinstag" si miercuri - gata, va fi "Aschermittwoch"! Astazi am mâncat ultimele gogosi înainte de intrarea în Postul Pastelui.:)

21 de comentarii:

  1. Excelenta atmosfera! Si afara si in casa! :)
    Mastile sunt chiar foarte reusite! Se pare ca sunt talentati nu doar la sport si muzica, ci si la... arta decorativa! Succese!
    Ceata n-a reusit sa acopere zambetele si nici sa diminueze bucuria! Distractie frumoasa in continuare!
    Imbratisari cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumim Diana draga! Mastile au iesit într-adevar dragute - pentru prima încercare. La anul vom fi mai "specialisti" :))
      Vremea rea nu a reusit niciodata sa-mi taie cheful de a întreprinde ceva. Chiar si copiii sunt educati sa iasa la aer indiferent daca ploua sau e frig. Pentru orice vreme exista îmbracaminte si încaltaminte adecvata - asta e SECRETUL :))
      pupici si îmbratisari bavareze :-*

      Ștergere
  2. Pacat ca vremea nu e de partea voastra.Nu v-ati lasat asa usor si ati pornit in toiul distractiei de carnaval.Din greseli invatati ca la anul viitor sa iasa perfect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vremea nu ne sperie :) Costumele noastre de carnaval sunt pentru petreceri în sali, nu pentru strada, de aceea am stiut din start ca doar daca e foarte cald vom putea merge îmbracati asa costumati. Dar improvizatia a fost perfecta! :)

      Ștergere
  3. frumos, frumos!
    o lume plina de culoare la tine!
    sunteti superbi! mastile sunt extraordinare....:)
    distractie maxima, pop! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumim mult Geanina draga! Voi ce faceti?! cum este Carnavalul în Genova?
      O prietena a fost sâmbata si duminica în Venetia si a venit dezamagita - a plouat incontinuu si deci venetienii nu au iesit cu costumele lor scumpe pe strazi...
      pupici. O seara faina!

      Ștergere
  4. Cred că pentru copii a fost o mare bucurie să pictaţi împreună frumuseţile acelea. Au ieşit realmente superbe şi cred că au fost tare mândri de ele, atunci când le-au purtat şi au observat atenţia atrasă asupra lor.
    O săptămână minunată, draga mea, căci ieri am lipsit cu urarea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. adevarul este ca la început au fost speriati, nu care cumva sa faca ceva gresit, dar pe masura ce au inceput sa deseneze si sa picteze, tot mai mare placere au avut si tot mai mare incredere în mâna si idee - rezultatul este laudabil :) Marlene are 8 jumate ani si Felix 10.
      multumesc la fel. te pup si eu draga mea. Noapte buna!

      Ștergere
  5. frumos..tare as vrea si eu sa ma duc la venetia pe timpul carnavalului....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acum doi ani am fost în ultimul weekend înainte de lasarea secului si iti spun, aglomeratie mai mare nu am vazut NICIODATA! o mare de oameni! Peste Podul Rialto am trecut cu "turma"! Sute de politisti incercau sa devieze masele de oameni de pe Canal Grande, pe stradutele adiacente, încercând sa descongestioneze zona. Nu mai vreau sa patesc asa ceva! Dar... toata lumea vrea sa vada parada mastilor venetiene, asa ca... :D

      Ștergere
  6. Multumesc pentru idee! Imi voi lucra o masca de carnaval. :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma voi documenta si eu cum exact se poate face masca adaptata la fata mea, pentru ca aceste masti albe le-am cumparat dintr-un magazin Arta si Hobby (au fost destul de scumpe - între 4 si 6 euro pe bucata!). Sunt mult mai late decat fetele noastre :)
      Daca afli tu mai întâi, te rog da-mi de veste ;)

      Ștergere
  7. Ce initiativa frumoasa...
    O lume colorata in ritmuri de carnaval
    Cred ca v-ati simtit foarte bine. Am vazut ca ati lucrat asiduu la masti :) foarte dragut...
    Ritmurile vietii de rutina merge la fix un carnaval

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stiind ca vin copiii la noi in perioada carnavalului, m-am gandit ca a picta o masca este o activitate interesanta :) Spre norocul meu, cei doi au gasit ideea mea excelenta si au acceptat provocarea :)) Ne-am simtit foarte bine, asa este :)

      Ștergere
  8. Cam racoare afara desi privind pe scena, unde s-au desfasurat acele numere de dans, as putea crede ca e aproape vara :)
    Mastile imi par foarte frumoase in fotografii, cred ca si in realitate tot asa au fost. Si va stau cat se poate de bine.
    Cu siguranta copiii ca s-au distrat foarte bine. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. totdeauna când Pastele este devreme, zilele de carnaval sunt racoroase. Culmea este ca trupele de entertainment poarta totdeauna îmbracaminte sumara :) De la cei mici mascati în albinute si zâne ale primaverii si pana la cei mari, toti sunt cam despuiati! Sper ca nu a racit nimeni, pentru ca au fost in jur de 10 grade, deloc cald!
      Noi ne-am distrat, am savurat atmosfera de Fasching la maxim :)

      Ștergere
  9. buna dispozitie tine de cald zic eu, normal ca v-ati simtit bine, si eu m-as fi simtit :)
    mastile sunt foarte reusite, clar nu aveau cum sa nu atraga atentia si da, niste gogogosi nu cred ca strica, indiferent de vreme :))

    nu ai spus nimic despre martisorul de la mine, o sa cred ca din nou nu a ajuns la tine ce ti-am trimis :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) ca bine spui! daca te mai si zbengui in ritmul muzicii - e ca vara! :))
      Ne-au ramas amintiri minunate acum, la incheierea celui de "al cincilea anotimp".
      Draga mea draga, nu am primit înca scrisoarea... dar eu sper înca! te pup si te îmbratisez

      Ștergere