sâmbătă, 24 august 2013

Sfârsit de vacanta de vara (1)

Nici nu am terminat de scris înca "Jurnalul Cotofenelor" ca deja, de doua zile, avem alti musafiri, despre care am  deasemenea muuuulte de scris :)) Felix si Marlene, cei doi nepotei ai sotului meu sunt la noi pâna duminica seara si bineînteles ca ne ocupam sa aiba un program de weekend bogat, variat si cât mai placut.
Ieri am fost la scaldat, la lacul Ilse unde am împartit apa si pajistea cu lebedele, ratele si lişiţele. Lacul este unul din cele mai curate ape din Bavaria, s-a format prin prabusirea unei mine si se alimenteaza doar cu apa din izvoarele subterane si apa de ploaie. Este un asa numit "lac închis" pentru ca nici nu intra si nici nu iese vre-un pârâias din lac. Pentru ca aici s-a dezvoltat o flora si fauna speciala, lacul a fost introdus din anul 2009 pe lista lacurilor ecologice. Datorita claritatii apei, Ilsesee este un lac cautat de scufundatori, carora le-a fost rezervat exclusiv malul de est.

Lacul are o lungime de 400 metri si o latime de 270 metri. De jur împrejurul lacului exista o pajiste întretinuta - amenajata pentru plaja, loc de joaca, teren de volei si fotbal, grupuri sanitare, chioscuri și o stație salvamar. Lacul are o adâncime medie de 9 metri si în punctul cel mai adânc au fost masurati 15 metri.
Marlene si Felix stiu sa înoate, asa încât nu am avut nevoie sa aducem colaci sau jucarii gonfrabile. Întreaga zi ne-am balacit, ne-am stropit si ne-am jucat. Acasa, dupa ce au facut dus, cei doi copii aproape ca au adormit la masa de seara.






6 comentarii:

  1. Sunt adorabili nepoteii!
    La mine deja a venit toamna incepand de astazi. Ploua marunt si rece, iar temperaturile au scazut considerabil. Am trecut la pantofi, pulover :(. Gata, s-a dus plaja, balaceala, picnicurile la iarba verde :((.
    Eh, asta este, ma consolez cu gandul ca si toamna este frumoasa in felul ei.
    Duminica placuta iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Larisa draga, si la noi a inceput de aseara ploaia. Dar ne bucuram... zau ca udatul gardinii pe perioada de canicila ne-a costat o gramada de timp si bani! Aerul e curat si parca respiram mai usor :) Bineînteles ca daca ploaia va fi de durata, vom începe sa ne zmiorcaim :))) Dar, ai dreptate, indiferent daca vor mai fi zi cu soare, vara a trecut! Punem sandalele si slapi la pastrare, pentru anul viitor.
      O duminica minunata si tie!

      Ștergere
  2. Frumoase locuri ai vizitat, Carmen! Sa-ti traiasca nepoteii si sa va bucure!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mica Sirena Si Micul Print! Copiii - si prea putitni adulti - stiu sa se bucure din tot sufletul de tot ceea ce ii inconjoara si le place!
    O zona minunata unde omul si Natura sunt in comuniune!
    Era, candva, o zona de pajiste - si strand - la Noua. Puteai face plaja pe iarba si sa te scalzi in apa lacului. Erau dusuri, erau chioscuri, era frumos. A fost foarte frumos pana prin anii '80, cand a inceput perioada "imigrarilor" fortate in BV... Apoi, incet dar sigur s-a dus... Dupa '89 n-a mai ramas aproape nimic. De curand au mai amenajat cate ceva dar s-a construit un "parc acvatic" - interesant, modern, scump dar mai putina Natura... E bine si asa rau, ca deh! :)
    Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
  4. Se vede din toate fotografiile cat de bine s-au simtit si s-au distrat Felix si Marlene.
    Marlene e o frumusete. Stiu ca am mai spus-o dar... :)
    A fost o zi minunata si care i-a solicitat asa ca nu ma mira ca erau aproape adormiti la masa :)

    RăspundețiȘtergere