marți, 20 august 2013

La zoo (2)

(luni 12.08.2013, dupa plimbarea prin Gradina Botanica)
Parcul zoologic este unul dintre cele mai cautate locuri de recreere din Augsburg. O plimbare aici, este deosebit de interesanta atât pentru copii cât si pentru adulti, de aceea le-am invitat pe mama si tanti Sofi sa îl vizitam.
Gradina Zoo Augsburg a fost înfiintata în parcul Siebentischwald ("Padurea 7 mese") în anul 1937, însa exista documente care atesta ca înca din anul 802, a existat în oras un parc zoologic!
Actuala gradina se întinde pe o suprafata de 22 hectare si are 1600 animale din 300 de specii diferite, aduse din toate colturile lumii.

Exista aici: zebre, girafe, antilope, elefanti, cimpanzei, urangutani, rinoceri, tigrii, lei, pasari exotice, reptile (mai mult de 100 de reptile și amfibieni, în 25 de specii), foci, pinguini, lei de mare, canguri, emu, struti, lupi cu coama, manguste, lemuri, ursi, s.a.m.d.... Panourile uriase cu denumirile animalelor, harta cu locul de origine si diverse informatii în legatura cu viata acestora, satisfac curiozitatea vizitatorilor novici si îmbogatesc cu multe alte amanunte cunostintele celor intresati de zoologie.

Animalele nu traiesc în custi cu zabrele, ci le sunt repartizate teritorii generoase, separate de aleile pietonale prin granite naturale, în general pârâiase. Acolo unde este necesar, exista pereti de sticla securizata si totul este conceput în asa fel încat sa ai impresia ca traiesti experienta unui safari. Dealtfel gradina zoologica organizeaza în fiecare ultima vineri din luna (în perioada aprilie - septembrie) o noapte de aventura în genul unei expeditii în jungla :)

În locuri speciale sunt instalate dispozitive care ofera contra unei monede, câte o portie de mâncare specifica genului de animal din tarcul respectiv - în generat pasari sau animale domestice mici (ieduti, oi, capre, magarusi). Astfel exista posibilitatea ca doritorii sa intre direct în contact cu amimalele, sa le mângâie si sa le hraneasca din mâna.

Focile executa numere acrobatice de doua ori pe zi, noi - norocoase, tocmai am nimerit la unul din spectacole. Le-am admirat agilitatea si inteligenta si am aplaudat împreuna cu copiii care tipau de bucurie de câte ori erau stropiti de focile ce executau plonjoane pe ringul exterior al bazinului cu apa verde si limpede.
Ursii bruni pot fi deasemenea priviti la vânatoare de pesti sub apa, datorita bazinului cu pereti de sticla, care le este pus la dispozitie. Leii de mare si pinguinii ofera spectacole asemanatoare.
Cu greu ne-am desprins din aceste zone.


Am vizitat întregul parc si ne-am plimbat pâna când ne-au durut picioarele, de aceea i-am invidiat pe cei mici care pot fi carati în carucioare de lemn, închiriate la intrarea în parc.

Gradina zoologica din Augsburg, cu cei 500 de mii de vizitatori pe an si este considerata în Germania, o gradina zoo medie, în comparatie cu parcurile zoologice din Hannover, Berlin, Stuttgart sau Nürnberg, unde numarul vizitatorilor este între 2 si 3 milioane pe an!
 

18 comentarii:

  1. Azi nu e marti? Sau eu chiar am pierdut notiunea timpului? Oricum ar fi florile tale sunt superbe!:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hahahaha! ai dreptate, sorry! am vrut sa programez postarea si... a devenit live!
      gata - am reprogramat-o. Mâine vor aparea florile din nou :))) Noapte buna! pup

      Ștergere
  2. :) Carmen...e marti :) Florile sunt cu adevarat foarte frumoase dar tot marti este :) Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. clar, m-ati prins! :)) ce pe faza ati fost si tu si Geanina! :))
      Noapte buna, Elly draga! MfC va mai astepta!...pe mâine ;)

      Ștergere
    2. S-a inatmplatfiindca doar ce te vizitasem :) Nu-i nimic, a fost un moment foarte dragut.

      Ștergere
  3. Ce imagini frumoase! Ati avut o zi minunata! Asta vad eu in imagini.
    Mai bucur sa aud ca animalele au spatii generoase si ca le e bine....:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da... asa este. Consider ca gradina zoologica este "un rau necesar"... Cum altfel putem sa cunoastem animalele planetei?... Este bine când au spatiu corespunzator si hrana destula si de calitate. Fiecare zoo are medici veterinari angajati permanent si îngrijitorii animalelor sunt oameni care iubesc animalele si au pregatirea tehnica necesara.
      Am locuit în Sibiu în cartierul Valea Aurie, în apropierea parcului cu gradina zoologica si muzeul satului, de aceea, ma plimbam cu fetitele mele aproape zilnic pe acolo si... Of, de cate ori nu ne amintim, spre exemplu cand ajungeam in zona cu lupi si vulpi ne tineam de nas si fugeam cat puteam de repede, ca ne venea rau de la mirosul de hoit! erau putine animale si alea jigarite si flamânde. Mare pacat!

      Ștergere
  4. Medie, dar pare destul de mare :)!
    Eu nu am gradina zoologica in oras, cea mai apropiata fiind la vreo 70 de km de Tours.
    Este foarte interesanta treaba cu portia de mancare specifica, pe aici n-am vazut, sau poate n-am fost eu prea atenta.

    Sa tot ajungi acasa cu dureri de picioare dupa plimbari in astfel de locuri! Sunt convinsa ca mama ta si tanti Sofi au fost incantate :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai asta doream sa scot in evidenta ;) Cu 22hectare si 1600 animale, gradina zoo din Augsburg e "medie" :-D
      Gradina zoo din Sibiu edte atunci... microscopica ;)) dar nici cea mai cea, din Bucuresti nu e departe , cu 5, 15 gectare si 2-3 sute de animale! De aceea am insistat sa le arat mamei si lui tanti Sofi gradina zoologica din orasul meu, pentru ca ada ceva nu stiu cand mai au ele ocazia - in Romania in nici un fel!

      Te pup Larisa. O saptamana placuta iti doresc in continuare!

      Ștergere
  5. Lame nu ai văzut? Am auzit că scuipă :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba cum sa nu! Lame din categoria alpaca si guanco, tunse ca pentru canicula verii.
      Le-am privit doar si... nu le-am provocat sa scuipe :-D

      Ștergere
  6. 300 specii...e ceva! noi avem una mititica :)...imi place si asa!

    RăspundețiȘtergere
  7. imi place ca iti petreci timpul liber intr-un mod foarte special. multe calatorii, multe iesiri in aer liber...

    RăspundețiȘtergere
  8. Bună CARMEN!
    Superbe imagini,îmi place că animale au spațiu mult față de cele din RO!
    Iti doresc o zi plăcută draga mea!
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte frumoasa, asa "medie" cum e! :-) Pare ca are cam de toate!

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte frumoase animalele, felicitari celor care se ocupa de ele si bineinteles fotografului care le-a surprins. Multe si utile informatiile despre gradina zoo, o sa mai trec pe-aici. O vara frumoasa va doresc...

    RăspundețiȘtergere
  11. n-am mai vazut o gradina zoologica de mult timp, iar una cu spatii atat de generoase inca n-am nimerit! multumesc de plimbarica :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Gradina e foarte bine populata, ingrijita si organizata. Imi place, n-am vazut inca o astfel de gradina. Pe toti observ ca ne-a inacantat. :)

    RăspundețiȘtergere