marți, 26 februarie 2013

Marmelada de portocale

Acum doua saptamâni am cumparat cam multe portocale si în plus, de opt zile, noi tinem o dieta care interzice printre altele si citricele. In loc sa arunc portocalele una câte una, m-am hotarât sa fac din ele repede o marmelada. Mi-am amintit ca Pandhora, la sfârsitul lunii ianuarie ne-a oferit o minunata reteta. Am cautat-o si m-am apucat de treaba!

Eu am improvizat putin, adaugând în plus sucul de la o rodie - care la fel, începuse sa se usuce, un mar descojit, un sfert de baton de vanilie si înainte de ultimul clocot, zeama de la o lamâie - pentru împrospatarea culorii.
Casa întreaga este învaluita de arome exotice... hmmmm! Abia astept sa vina vremea clatitelor, sa le ungem cu marmelada de portocale à la Pandhora si Carmen ;)

21 de comentarii:

  1. cum sa nu ajung eu prima cand e vorba de marmelada si mai ales de portocale?:)
    te-ai intrecut pe tine si cu siguranta m-ai intrecut pe mine :)
    are o culoare delicioasa marmelada ta si ideea sucului de rodie e grozava!
    felicitari draga mea draga,ma bucur ca avem impreuna ceva atat de sweet-bitterish...mmm...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, multumesc pentru reteta, draga mea draga! Pe langa sucul de rodie am avut si cateva portocale cu miez rosu, de aceea culoarea marmeladei este ca aurul rusesc :-D
      Noi avem impreuna muuuuulte asemanari :-) te pup
      O zi faina! ☆★☆

      Ștergere
    2. ce amintiri dulci draga mea draga :*

      Ștergere
    3. este meritul tau :-*
      pup draga mea draga ♥

      Ștergere
  2. Îmmmmmm!! E delicioasă și arată prea bine! Oare de ce sunt interzise citricele în dieta ta?! Mie mi se par bune, o portocală, un grapefruit și o lămâie, stoarse, amestecate rapid, îmi dau o poftă nebună de viață, să știi! ;) Eu făceam cândva dulcețuri multe, dar acum m-am lăsat...Mai că-mi vine să mă reapuc. Te rog să-mi spui ce înseamnă ”vremea clătitelor”, te întreb cu toată seriozitatea. La noi săptămânal e vremea lor, fie că sunt cu cașcaval, mere, urdă, gem de căpșuni sau nutela, clătite să fie! Și ai mei, mai ales Xaba, mănâncă 6-10, dar nu pune un gram în plus, e drept că face sport! Marmelada ta are o culoare de vis și o aromă de basm, o simt dincoace de ecran. Mulțumesc pentru estetică și Pandhorei pentru rețetă, delicioasă. Eu cred că voi încerca dulceața de cireșe amare pe care ne-a oferit-o tot draga de Pandhoraa, așa îmi amintesc. O zi splendidă îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. yummy chiar am si eu niste portocale si mandarine inplus..ce idee buna

      Ștergere
    2. Citricele nu sunt recomandate in dieta mea, pentru ca maresc apetitul - provoaca secretiile gastrice. Iar "vremea clatitelor" este asa cum spui tu, oricand :-D dar nu pe timp de dieta! Pana atunci, nimic dulce, nimic citric, nimic fainos!
      Si eu faceam marmelade si dulceturi - cand locuiam in Romania. Erau copiii mici, se si manca multa. Acum insa, cand gasim toate fructele proaspete, indiferent de anotimp, prefer sa le consum fara adaos de zahar. Bineintes ca din cand in cand, este buna si o felie de paine unsa cu unt si marmelada... mmmmmm!
      Apropo dulceata de cirese amare. Ultimul Tiramisu a avut ca garnitura, o portie buna de dulceata de visine si... spun eu, combinatie mai perfecta nu exista!
      O zi minunata iti doresc! ☆★☆

      Ștergere
    3. Karmapolice :-) nimic nu poate fi mai indicat in acest caz! La marmelada cu portocalele si mandarinele tale! :-D

      Ștergere
  3. Trebuie sa fie delicioasa. Cel putin tot atat pe cat de aspectuoasa este. Parca a rasarit soarele in borcanele acelea cu marmelada.

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar aseara am facut clatite, dar le-am umplut cu marmelada de lamaie :). Bine, am cumparat-o, n-am facut-o eu si chiar ma gandeam sa cumpar totusi de portocale. Interesanta reteta Pandhorei, poate incerc si eu intr-o zi.
    Zi frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
  5. Fetelor dar v-ati pus pe facut delicatese :)
    Arata fenomenal :)
    Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  6. Asta da treaba buna :)
    Daca prind curaj si experienta cu masina ( am de mult permis dar nu-mi place sa conduc si daca am avut sofer de ce sa mai ma obosesc :)))
    trec pe acolo sa gust, nu ma multumesc cu niste imagini frumoase :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Hmm... cel mai probabil ar fi fost mai bine sa nu fi vazut postarea asta *drools*. :)) De la inceputul anului am facut o pasiune pentru portocale si rar las sa treaca o zi fara sa mananc cel putin una. Norocul meu ca mi-am luat si cu mine una astazi si n-o sa trebuiasca sa indur pana ajung acasa. :D
    Zi frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  8. Il trimiti pe posta sau vin sa-l iau?
    Borcanul meu cu gem, desigur! :))))))))
    Te pup, o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mie imi place sa le storc si sa le beau sucul, dar mi-ar place sa gust marmelada cu portocale. Arata delicios!

    RăspundețiȘtergere
  10. Vreau și eu să gust!? ;;-)

    RăspundețiȘtergere
  11. Carmen arata super bine si cred ca va fi si foarte gustos si eu iubesc sa pun pastaia de vanilie si lamaie in marmeladele mele.

    RăspundețiȘtergere
  12. Arata delicios!
    M-am uitat mai mult la borcane, la culoarea lor superba, ca sa fiu sincera :))
    Nu am facut niciodata. Poate...vreodata... :)
    O seara frumoasa, Carmen draga!

    RăspundețiȘtergere
  13. deliciosssss!!!!

    eu din coji fac si dulceata si o folosesc la orezul cu lapte

    RăspundețiȘtergere
  14. Cine-i harnic si munceste aretot cevrea,asa capoate veni vremea clatitelor.
    Arata bine asa o marmelada,dar eu inca nu apuc s-o fac...:)

    RăspundețiȘtergere