vineri, 7 septembrie 2012

La pescuit


Astazi a revenit brusc vara si soarele ne-a invitat la o plimbare pe Lech. În graba, am pus într-un rucsac un termos cu cafea si doua cesti, am trecut pe la cofetarie sa alegem doua prajituri si asa - îmbracati cu hainele cu care am fost astazi la serviciu, am pornit pe râul ce strabate tot sudul Bavariei înainte de a se uni cu Dunarea.
Scopul principal al drumetiei a fost "sa pescuim" câtiva tântari de apa, sa avem "un mic cadou" de sfârsit de saptamâna pentru cei patru carasi aurii - colocatarii nostrii :) Si pentru ca misiunea a fost îndeplinita, ne-am autopremiat, mâncând toate murele care ne-au iesit în cale pe poteca ce duce la cascada.
Peisajul salbatic si aerul încarcat de aromele amarui ale padurii ne-au ajutat sa "închidem" usa problemelor de serviciu si sa pasim în weekend cu zâmbetul pe buze. Am savurat linistea din mijlocul naturii si câteva ore, am admirat ambitia si tenacitatea râului de a ajunge la mare. Ba chiar ne-a venit o idee nostima: sa trimitem un mesaj într-o sticla sper Marea Neagra, cu mentiunea ca daca va fi gasit înainte de a ajunge la țel, sa fie din nou aruncat în apa si în final, sa fim anuntati per email. Asa am putea afla daca si în cât timp ajunge "solul acvatic" din Germania în România.







Sa aveti un sfârsit de saptamâna minunat!

15 comentarii:

  1. :)Adica voi pescuiti tantari ,pestii ii tineti acasa?!:))
    Faina ideea cu ravasul plutitor!L-ati trimis?
    Uite asa,cu frumoasele imagini,cu gandurile tale pline de optimism intru pasesc si eu cu zambetul pe buze intr-un weekend "ticsit" de activitati ce urmeaza sa le duc la bun sfarsit.Apoi astept ziua de luni,si o tin tot asa...;))
    Sa aveti zile frumoase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) ma bucur mult Angi ca te binedispus articolul meu.
      Sa ai un weekend incununat de succes!
      PS: înca n-am trimis ravasul plutitor, trebuie sa scriem textul cu un marker permanent si sa gasim o sticla de plastic mica si transparenta. Ma gândesc sa scriu textul pe germana, engleza si pe româneste. O sa anunt evenimentul :))

      Ștergere
  2. Ce idei bune aveti! Iata un mod de trai linistit si sanatos!
    Haha! Sunt curioasa si eu cum ar ajunge sticla aceea!
    Eu mergeam la pescuit cu tatal meu, dar nu imi placea ca imi zicea: "Nu vorbi tare, ca se sperie pestii si nu mai pescuim nimic azi". Si atunci ii ziceam: Da' pestii n-au urechi. In cazul acesta cum ma aud ei si se sperie?...Si asa nu mai terminam cu vorbaria, iar tata ma lasa acasa, haha!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu mergeam cu tatal si fratele meu la pescuit. Dar eu si mama stateam la plaja si lasam "barbantii" sa se distreze în felul lor. Cand se plictiseau, dadeau desteptarea si se incepea pregatirea gratarului. Tot ce se pescuia, se si manca, la fata locului :))
      sa ai un weekend minunat! :)

      Ștergere
  3. Foarte frumoasa prajitura pescuita :))
    si foarte frumosi si carasii aurii, eu le-as da si
    hrana JBL Novo Pearl sau Tetra AniMin ambele sant foarte bune
    pentru carasii aurii datorita combinatiei complexe de vitamine si minerale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) ca doar nu-ti inchipui ca fug în fiecare zi pe Lech sa adun tantari de apa! si caraseii nostri manânca Pond sticks - hrana uscata, cu vitamine si minerale, pentru sustinerea pigmentilor pestilor si pentru o calitate ridicata a claritatii apei din acvariu.
      Weekend fain! :)) Salutari lui Frodo

      Ștergere
    2. Weekend fain si voua si numai bine !

      Eu credeam ca aduni odata tantari pentru mai multe zile :D :D
      Sant buni si Pond Sticks, eu aveam (falsa) impresie ca sant mai micuti
      si nu au trecut inca pe Pond Sticks, ar fi frumos ca pe timp de vara sa-i poti caza intru-n mini iaz in curte si numai iarna sa-i pui in acvariu ca in video-ul de mai jos.

      http://www.youtube.com/watch?v=UDDBJLDRCec

      http://www.youtube.com/watch?v=jj2npKheztw

      Ștergere
    3. sunt mari, ca ii avem de 4 ani, si exact asa traiesc: vara in iaz in curte iar in sezonul rece - la resedinta de iarna, în acvariul din sala de relax din fata saunei :))
      Ma mir ca tu nu stii cum era curtea mea în casa veche, ca doar am pus multe fotografii si am scris de pesti inca de atunci. Aici, n-am reusit inca sa terminam curtea, dar weekendul acesta zau ca la iaz lucram :) Pacat doar ca sezonul de stat afara pentru pesti, deja a trecut!
      "Dovada" aici: S-a deschis sezonul :))

      Ștergere
  4. Interesant pescuit! Din titlu crezusem ca e vorba de un pescuit adevarat :)
    Frumosi sunt carasii! V-ati relaxat foarte frumos. Si cu prajitura mi-ai facut pofta. Trebuie sa fac si eu neaparat o prajitura azi.
    Weekend placut, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumusețe ! Nicicând nu e mai frumoasă natura decât toamna... Și nici relaxare mai plăcută decât la pescuit, chiar și de țânțari !
    Weekend plăcut, Carmen !

    RăspundețiȘtergere
  6. ideea mesajului plutitor e grozava :)
    pana la urma a ajuns la tine soarele pe care ti l-am trimis :))
    imi place salbaticia acelor locuri...parca aud zgomotul apei :)
    un w-end perfect iti doresc draga Caemen,pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa tot stai in asa locuri frumoase! :)
    Zi minunata sa ai Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  8. mie imi place placinta pescuita, pentru asa ceva as veni si eu la pescuit :)

    RăspundețiȘtergere
  9. A plecat sticla spre noi? Ca ma duc sa o astept la intrarea in tara. :))Dar putin mai tarziu, ca acum pregatesc gratarul. Imi vine baiatul din delta, de la pescuit. ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. O incantare pt ochi! Imi plac mult locurile acestea, pescuitul vine ca bonus :)) Ador pozele tale din plimbari, in special pt ca stiu cat de mult iti place natura.
    Cred ca de-aia era atata apa acolo, pestii au salivat un rau dupa placinta ta!

    RăspundețiȘtergere