vineri, 29 iunie 2012

Parfumul florilor de câmp



Iubesc zilele de vara, când stau întinsa-n iarba necosita, înconjurata de flori salbatice si țârâit de greieri. Atunci si numai atunci, timpul îsi dilata clipele si cerul îsi coboara bolta.
Mireasma vântului îmi descreteste fruntea si puful papadiilor da lectii de zbor viselor mele. Comunic cu norii albi si acestia iau forma amintirilor mele. Fiecare floare îmi coloreaza un gând si fiecare aroma îmi dezmiarda o speranta. Fluturii imaginatei se ridica în vazduh.
Privesc soarele prin grilajul degetelor, ma joc cu razele lui care-mi propun sa-mi caut un alt nume. Mângâi în jurul meu florile... sa ma cheme poate Lumânarica sau Ciubotica-cucului?... Ba mai bine Margareta, Mac, Cimbrisor ori Garofita, Campanula, Salvie, Rusulita sau Nu-Ma-Uita? Îmi împletesc din toate o cununa si-mi doresc sa ma cheme simplu, Floare-de-câmp. Parfumul luminișului sa nu ma paraseasca niciodata!

Daca ati vizitat Olanda vara, în perioada în care lanurile cu flori îti umplu ochii de culori, nasul de arome si sufletul de bucurii, atunci stiti cum este sa te întorci acasa, coplesit de teama ca vei pierde aceste amintiri. Imaginile se pot memora pe cardurile aparatelor de fotografiere / filmare, dar miresmele?!... Ei de-acum, Parfumul Eau de Polder creat de L'Essence de Mastenbroek (2005) ofera aroma naturii olandeze la flacon. Un amestec de miresme idilice de pamânt, iarba proaspat cosita dar si note de fân, precum si un imens buchet de plante aromatice si flori de câmp sunt concentrate în aceasta sticluta cu un design elegant. Este un parfum unisex, recomandat a se purta peste zi.
Al doilea parfum pe care-l recomand, este Tilleul - D'Orsay, un parfum cu arome de fân de lunca, uscat în soare, tei, miere, flori de lamâie, ciclame, angelica si pepene. Acest parfum a fost creat în 1915 si reformulat de Olivia Giacobetti, în anul 2008. Este un parfum feminin, pentru orice anotimp si orice moment al zilei.
Ultimul parfum si cel mai bun dupa parerea mea, este Balmy Days & Sundays, lansat de Ineke în anul 2006 - parfumier Ineke Rühland. Este parfumul ce concentreaza zilele de duminica petrecute în câmp, în mijlocul florilor si al frunzelor aromatice. Contine un amestec de miresme de frezii, caprifoi, frunze verzi , iarba, mimose, trandafiri salbatici si mosc. Este un parfum ce relaxeaza, aduce prospetime si buna dispozitie.
********************************************************************************
Aţi stiut ca în anul 1979, Loki Schmidt (soţia fostului cancelar federal al Germaniei - Helmut Schnidt) a fondat în Hamburg "Fundaţia pentru protecţia floriorilor salbatice"? Instituţia si-a schimbat numele în anul 1985, prin largirea activitatii si a devenit "Fundaţia pentru conservarea si protejarea plantelor pe cale de dispariţie" Conform deciziei fundaţiei, anul acesta este serbata Garofiţa salbatica (Dianthus deltoides), anul trecut a fost Crinul salbatic (Narthecium ossifragum), iar anul 2010 a fost anul Irisului siberic (Iris sibirica)(Mai multe amanunte si imagini cu flori salbatice aici)
SA AVETI UN SFÂRSIT DE SAPTAMÂNA AGREABIL!
*****************************************************************************
Alte povesti în Clubul Povestii Parfumate: Mirela, Daurel, Vania, pandhoraa, Diana, Gabi, Lili3d, Florentina, Lolita, Sara, Zina.

16 comentarii:

  1. CARMEN, aici e clipa de poetică revelație, trăită în plinătatea verii și a naturii, care evocată prin miresme capătă dimensiuni de vis și de poveste! Admirabil ai scris, am citit de două ori și voi reciti! Mă tentează primul parfum, Balmy Days și sper că într-o zi îl voi mirosi, l-ai descris excepțional și uite că nici nu auzisem de el, dar e deosebit. Aflăm multe lucruri frumoase și utile din aceste relaxante și minunate povești parfumate, cărora sper să li se alăture și alți iubitori de frumos. Cât despre câmpurile cu flori din Olanda, am convingerea ca sunt cele mai înmiresmate, pentru că acolo e țara florilor. Minunată postare! Un weekend cu bucurii! Te pup! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Când sunt pe câmp şi privesc cerul nu mă mai gândesc la nimic. Doar mă joc cu norii.
    Mulţumec pentru fotografii şi descrierea unei plimbări pe câmp. Să ai o zi la fel de frumoasă.

    RăspundețiȘtergere
  3. Azi am scris o capodoperă! Cu cuvintele mele...

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa aveti parte de un weekend placut
    plin de flori, de bucurii si fericire !

    RăspundețiȘtergere
  5. Plimbarea pe campul cu flori salbatice a reusit sa-mi ridice si mie in vazduh "fluturii imaginatiei"... Multumesc ! A fost relaxant si placut!
    Imbratisari si un sfarsit de saptamana dupa propria inima! :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi plac campurile, imi place sa stau in mijlocul naturii (prefer padurile si inaltimea muntilor)
    Nu pot sta intinsa direct pe iarba pentru ca-mi imaginez ce misuna intre firele de iarba! Gâzele sunt "punctul meu slab" - dar le pot face față :)
    Sesnibilitatea sufletului se simte si in povestirea ta!
    Viata fericita alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte frumoase florile la fel ca si cuvintele tale!

    RăspundețiȘtergere
  8. Bună CARMEN!
    Sunt superbe pozele tale!
    Îmi place mult verdele acela crud!
    Weekend excelent draga mea!
    Cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte frumoasa atmosfera in camp...totul natural si linistitor, te trec fiorii cand esti in asa preajma si ma bucur ca am putut trai asemenea momente deoarece am fost la tara la bunici si credeti-ma ca-mi vine sa dau viata de oras cu una de la tara....

    RăspundețiȘtergere
  10. La fel imi place: sa stau in iarba fara teama de furnici, viermisori, tantari sau, mai nou, capuse... Despre capuse aproape ca am ajuns sa cred ca nici nu exista :)
    Cred ca in Olanda campurile cu flori sunt minunate. Le-ai spus chiar "lanuri"...ceea ce arata intinderea lor...Am certitudinea ca sunt mult mai frumoase decat in fotografii.
    Dar ca exista chiar un parfum care sa redea parfumul acestor campuri...nu as fi crezut. Oamenii sunt formidabili! Oamenii in general. Spun asta si pentru ca e genial sa infiintezi o fundatie pentru flori salbatice: "Fundatia pentru protectia florilor salbatice". Un articol foarte frumos, cu parfum de iarba, cu parfum de de flori de camp...cu informatii extrem de interesante.
    O seara superba in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  11. Îmi place cununa dumneavoastră ce ați împletit-o din florile câmpului!
    Vă doresc o zi plină de voioșie și prospețime!

    RăspundețiȘtergere
  12. Si asa imi dau seama ca fericirea miroase a flori de camp...si a luminis...Parfumurile prezentate nu le cunosc, dar m-ai facut sa vreau sa le incerc... O duminica linistita sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu am fost in Olanda si nici altundeva, insa am avut ocazia sa fiu pe campuri cu flori, iar azi chiar am cules cateva flori de camp din prc si din zona verde.
    Imi place mult povestea ta si pozele minunate pentru care iti multumesc.
    Sa ai o saptamana minunata, Carmen!

    RăspundețiȘtergere