duminică, 2 octombrie 2011

Riesenrad Willenborg - Oktoberfest (8)

(completare la Oktoberfest1, Oktoberfest2, Salutari, MfC39 , D'ale festivalului , Carusel, Oktoberfest6, Dresura purici)

Reprezinta fara doar si poate, cea mai mare atracţie la Oktoberfest !
Recunosc nu sunt curajoasa, n
u ma mai încumet de muuuulti ani sa urc pe carusele sau montagne-russe, dar o tura cu roata uriasa fac întotdeauna cu placere.
Urmasa a asa-numitei "roata ruseasca", foarte populara înca din secolul al XVII-lea si al XVIII-lea în Rusia şi Anglia, uriasa roata Willenborg împodobeşte anual gazonul Theresienwiese, oferind pasagerilor o privelişte minunată deasupra oraşului München. Constructia de otel, cu diametrul de 50 metri se numara printre cele mai mari roti transportabile din lume (cea mai înalta este
Steiger-Riesenrad, cu un diametru de 60 metri)
Baza rotii are o suprafata de 675 , cântăreşte 540 de tone, detine 32 de gondole sub forma casutelor din turta dulce din povestile fratilor Grimm si fiecare gondola ofera 8 locuri. Pentru iluminat sunt necesare 35000 becuri electrice.
Proprietar si raspunzator pentru întretinere este Heinrich Willenborg GmbH - München, companie ce detine pe lânga aceasta "Riesenrad" înca alte doua, transportabile deasemenea (48 metri si respectiv 40 metri).
PS: Fotografii cu minunata panorama ce se vede din roata, am prezentat în articolul precedent, Oktoberfest6.

8 comentarii:

  1. Gott, sei mir gnädig! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. de sus se vad ca niste acadele imense..f colorat si viu
    offtopic am postat deja PINK MONDAYS daca ai timp sa pui link, daca nu si vrei sa faci mai tirziu post, o sa-ti pun eu linkul..o saptamina vesela si roz

    RăspundețiȘtergere
  3. Karmapolice,
    :) ai dreptate! un Lollipop urias!
    pink mondays? sigur ca vin! vad deja roz ;)
    Si tie o saptamâna minunata! eu am luni liber, ca e sarbatoare nationala, Reunificarea Germaniilor.

    RăspundețiȘtergere
  4. E formidabil câtă informaţie ai putut să strângi!
    Aşa ceva nu cred că mai e de mine... :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Max,
    daca nu ai rau de înaltime, atunci nu ai de ce sa te temi. Roata Uriasa executa rotatii atât de line, iar spatiul gondolei este atât placut si sigut, nici nu simti ca te rotesti! Panorama este splendida! Merita! Eu ma dau de fiecare data, atat la Oktoberfest (München) cât si la Plârrer (Augsburg) deci de cel putin 3 ori pe an. Si mai vreaaaaaaau! :))

    RăspundețiȘtergere
  6. hmm ,si cand te gandesti ca e montata de o mana de copii romani:P:P:P

    RăspundețiȘtergere
  7. Am numărat anul acesta gondole din aceasta roata şi sunt 40 :). Pe site-ul Oktoberfest-ului e prezentată această roată cu doar 32 de gondole

    RăspundețiȘtergere