joi, 27 octombrie 2011

Aux Délices de Manon (Paris 3)

(continuare la "Întâilnite de gradul 4" si "Fluctuat nec mergitur" -Paris 2)
"Aux Délices de Manon" este numele cofetariei/patiseriei de unde ne-am cumparat câte o prajitura. Greu am hotarât ce anume sa alegem si, cu toate ca luasem "pentru acasa", nu am mai avut rabdare, asa ca, fara sa ne pese de trecatori, am mâncat pe starda :)) C'est si bon! La vie est belle! (va continua)


15 comentarii:

  1. Mmmm, am vazut si nelipsitele macarons pe acolo, imi faci pofta! :-P

    RăspundețiȘtergere
  2. Miammmmmmmmm! La cât sunt de pofticioasă, aș intra în imagini să le mănânc pe toate,hihi

    RăspundețiȘtergere
  3. ce fete nebunatice :)) foarte bine ati facut :))
    mmmm...ce bine arata prajiturelele de ciocolata...ma topesc dupa ele...dar o sa ma multumesc cu placinta de dovleac pe care m facut-o in seara asta...dar maine...imi cumpar ciocolata :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu este corect. Nu ne-ai avertizat ca urmeaza imagini care iti stimuleaza papilele gustative. Si eu care nu vroiam sa fac nici o prajitura azi. Ma duc sa studiez listele cu retete :( Sau mai bine dau o fuga la cofetaria colt :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Carmen ne oferă, gravat lângă silueta Turnului Eiffel, un text sugestiv din marea şansonetă franceză.Melodia o avem deja în minte şi o fredonăm cu gândul la arta cofetarilor francezi.De data asta, mi-a făcut plăcere să remarc un aspect gramatical, plecând de la denumirea cofetăriei: cuvântul "delicii" are ambele genuri.La singular, "le délice" e masculin iar la plural, "les délices" e feminin! Aşadar, până şi gramatica franceză devine feminină de dragul clientelii feminine a cofetăriei! Salut, les copines!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ioana,
    ah! francezii astia au un talent fantastic de a face sa se clatine si cea mai puternica dorinta de a tine "dieta". Nimeni nu poate rezista ciocolatierilor! :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Vera,
    una din prietenele cu care am fost în Paris, nu este cafegioaica, dar este "dependenta" de ciocolata. În timpul sejurul petrecut împreuna, ea nu a simtit niciodata dorinta de a bea cafea, dar noi ne-am molipsit de la ea si am mâncat prajituri cu ciocolata, de doua ori pe zi! :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Pandhora,
    :) am fost nebunatice si am ramas nebunatice! din fericire ;)
    Placinta de dovleac? hmmm... trec pe la tine sa servesc o felie, ca si eu sunt tare pofticioasa din fire.

    RăspundețiȘtergere
  9. Este exact ce-am păţit şi eu ieri. Ies cu doamna la cumpărături şi dăm peste un raion cu bunătăţuri, într-un supermarket. Tocmai le aduseseră câteva lădiţe cu cozonaci simpli, cu cacao. Proaspeţi! Calzi de proaspeţi, în plus mai şi miroseau teribil de bine! Luăm unul? Luăm! Jumătate din el l-am mâcat pe stradă, până să ajungem acasă...

    RăspundețiȘtergere
  10. karma police,
    te invidiez ca esti dincolo de ecran, ca uite eu - daca am fost la fata locului, acum trebuie sa alerg si sa transpir, sa lupt împotriva kilogramelor în plus, achizitionate în sejurul parizian! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Angighita,
    :) la silueta ta nu este nici un pericol! iar Iuliei îi va face o deosebita placere, sunt sigura! :)) asa ca, sa aveti pofte!

    RăspundețiȘtergere
  12. Marco Polo,
    ce dragut! aspectul acesta mi-a scapat, dar ai dreptate, exact asa este! :))
    Melodia "C'est si bon!" se refera la starea de exaltare oferita de sentimentul de a fi îndragostit, eu însa am selectat acele versuri care se potrivesc (si) în descrierea placerilor gastronomice ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. Max,
    :)) sa va fie de bine!
    Pupici si-un weekend fain!

    RăspundețiȘtergere
  14. O-la-la-la-la-la-la-la! Chiar le-ati mancat pe strada! Nu ma mai gandesc, ca ma ia cu lesin de-atata pofta si invidie! Deja-mi ploua-n gura :)))

    RăspundețiȘtergere